lista tematów
Gulasz strona 1 z 3
Idzie zrobić go z karkówki? Mam jej sporo, a jak bym dobrze udusiła, dodała warzywka, to bym zrobiła placka po zbójnicku? Czy nie 

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało 
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek

Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek

Ja skrojone w kostkę mięso obtaczam w odrobinie mąki i obsmażam chwilę z każdej strony na tłuszczu. Wyciągam z rondla i na tym samym tłuszczu podsmażam posiekaną cebulkę i parę ząbkow czosnku. Gdy się zeszklą dodaję mięso, podlewam wodą, dodaję parę suszonych grzybów, paprykę skrojoną w plastry, marchewkę skrojoną rownież w plastry, pieprz, sól i trochę papryki słodkiej :) I wszystko duszę gdzies z 1,5 godziny. Oczywiście mozna kombinować - gdy mam ochotę na gulasz z dodatkiem kaszy gryczanej albo ew. ziemniakow robię ten co napisałam, a gdy z ryżem do całości daję trochę przyprawy 5 smaków i curry. Pycha :D
Konto usunięte: Ja skrojone w kostkę mięso obtaczam w odrobinie mąki i obsmażam chwilę z każdej strony na tłuszczu. Wyciągam z rondla i na tym samym tłuszczu podsmażam posiekaną cebulkę i parę ząbkow czosnku. Gdy się zeszklą dodaję mięso, podlewam wodą, dodaję parę suszonych grzybów, paprykę skrojoną w plastry, marchewkę skrojoną rownież w plastry, pieprz, sól i trochę papryki słodkiej :) I wszystko duszę gdzies z 1,5 godziny. Oczywiście mozna kombinować - gdy mam ochotę na gulasz z dodatkiem kaszy gryczanej albo ew. ziemniakow robię ten co napisałam, a gdy z ryżem do całości daję trochę przyprawy 5 smaków i curry. Pycha :D
O to właśnie mi chodziło :D dziękuje Ala :))
Dodaj do przepisu koleżanki parę kropel cytryny do mięsa kiedy będziesz podsmażać ;]
Pory szybciej się zamkną i cały "sok" zostanie w mięsie ;]
Renifer: Dodaj do przepisu koleżanki parę kropel cytryny do mięsa kiedy będziesz podsmażać ;]
Nie musi być chyba soczyste? Musi być miękkie :D
Pewnie trochę z tego wyjdzie, bo sporo jej mam;p