Jaka jest wasza ulubiona sałatka? Mile widziany przepis :)
Mam piersi z kurczaka i chciałabym zrobić z nich jakąś dobrą sałateczkę. Gyros odpada, bo robię to ciągle. Majonezy i inne bomby kaloryczne wchodzą w grę :)
lista tematów
sałatki strona 1 z 2
Sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, sos czosnkowy, grzanki czosnkowo ziołowe i pierś z kurczaka pokrojona na cienkie paski i podsmażone na bardzo małej ilości oliwy. Wszystko wrzucić do michy , wymieszać i zajadać :D
Profesjonalnie to się chyba Caesar Salad zwie :D
Profesjonalnie to się chyba Caesar Salad zwie :D
Ja proponuję sałatkę Cezar.Przygotuj:
- sałatę lodową
- filet z piersi pokrojony w kosteczki/paseczki
- cebulę czerwoną
- grzanki ( gotowe) lub chleb/bułka w kosteczkę do podsmażenia na patelni
- majonez
- jogurt naturalny
- czosnek
- pomidorki koktajlowe/cherry
Rwiesz sałatę do miski, kroisz pomidorki w ćwiartki, cebulę w piórka. Pokrojone filety mieszasz w przyprawie do gyrosa i podsmażasz,dodajesz do sałatki. Z jogurtu, majonezu i czosnku robisz sos, wylewasz na to wszystko,a na końcu posypujesz chrupiącymi grzankami.
- sałatę lodową
- filet z piersi pokrojony w kosteczki/paseczki
- cebulę czerwoną
- grzanki ( gotowe) lub chleb/bułka w kosteczkę do podsmażenia na patelni
- majonez
- jogurt naturalny
- czosnek
- pomidorki koktajlowe/cherry
Rwiesz sałatę do miski, kroisz pomidorki w ćwiartki, cebulę w piórka. Pokrojone filety mieszasz w przyprawie do gyrosa i podsmażasz,dodajesz do sałatki. Z jogurtu, majonezu i czosnku robisz sos, wylewasz na to wszystko,a na końcu posypujesz chrupiącymi grzankami.
A właśnie pomyślałem sobie o gyrosie.
Napiszę później Ci dobry przepis na sałatkę niech tylko dokopię się do przepisów.
Napiszę później Ci dobry przepis na sałatkę niech tylko dokopię się do przepisów.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało 
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek

Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek

-cebula
-jablko
-puszka tunczyka w sosie wlasnym
- kukurydza w zalewie
-majonez
cebule i jablko jak latwo sie domyslic kroimy, ewentualnie jalbko mozna zetrzec na tarce. wrzucamy do michy, dodajemy odsaczonego tunczyka, kukurydze, dajemy majonezu ile kto lubi:) mozna oczywiscie doprawic, ale mi smakuje bez soli ani pieprzu.
-jablko
-puszka tunczyka w sosie wlasnym
- kukurydza w zalewie
-majonez
cebule i jablko jak latwo sie domyslic kroimy, ewentualnie jalbko mozna zetrzec na tarce. wrzucamy do michy, dodajemy odsaczonego tunczyka, kukurydze, dajemy majonezu ile kto lubi:) mozna oczywiscie doprawic, ale mi smakuje bez soli ani pieprzu.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało 

Z serem, nie wiem jak tam się ona zwie.
Ser przecierasz na tarce, szynkę kroisz w małe kosteczki, wszystko wrzucasz do miseczki razem, do tego puszka kukurydzy, majonez i kawałki ananasu, przyprawia się odrobiną soli i pieprzem. Można też dodać do tego marchewkę startą na tarce i czosnek, ale nie smakuje mi to.
I tak nie zjesz skoro nie jesz majonezu ale miał być przepis to dałam!
tak to wygląda mniej więcej

tyle że tu jeszcze paprykę chyba dodali