lista tematów
Wierzysz w Boga? strona 7 z 10
Większość ludzi to śpiący idioci
https://www.youtube.com/watch?v=NVJYZqgNJpo
Doszukujący się we wszystkim "sprawczej" ręki Boga.
Być może, przy pomocy manipulacji, polegającej na przepowiedniach kolejnych końców świata, łatwiej takimi sterować. Uśpione przez religię społeczeństwa nie szukają innych rozwiązań i możliwości, nie zadają pytań, nie przeszkadzają. Wierzą, w cuda na kiju, które nie istnieją i samoistnie się nie dzieją. Strach, zamyka ludzi w klatkach, a oni, bez słowa sprzeciwu, pozwalają na to.Bóg istnieje jako niewidzialna energia i ktoś pod Niego się podszywa, bądź przynajmniej b. się stara
A kto jako pierwszy użył tego określenia?Czyżby to był Edward Snowden? Najbardziej poszukiwany szpieg lat ostatnich na którego USA wydało wyrok śmierci? Kto jako pierwszy mówił o szkodliwości szczepionek i o tym, że korporacje farmaceutyczne trują nas nimi na potęgę? Niedocenianie wroga, to błąd podstawowy i karygodny :)
Niektórzy nadal w to wierzą i tego nie zmienisz
Ja chyba stawiałbym na Davida Ickle'a, ale mogę się mylić. Jednak nie uwierzę w reptilian nawet, gdyby powiedział mi o tym mój dentysta. Chyba o takim popapraniu mówiła atarii, gdy poruszaliśmy pojęcie "coraz gorszego zezwierzęcenia" spowodowanego grami komputerowymi 
EDIT: Z koncernami farmaceutycznymi się absolutnie zgadzam, bo ma to dla mnie ręce i nogi. Naciskanie na przymusowe szczepionki od samego początku było dość dziwne.

EDIT: Z koncernami farmaceutycznymi się absolutnie zgadzam, bo ma to dla mnie ręce i nogi. Naciskanie na przymusowe szczepionki od samego początku było dość dziwne.
Podejmujesz wyzwanie?
Nieważne kto to, ważne, że nie wydaje się wyroku śmierci na człowieka, który nie ma nic ciekawego do powiedzenia, a posiadana przez niego wiedza i dokumenty są bez wartości. Kilka lat temu nie wierzyliśmy w to, że możliwa jest manipulacja ludzkim genotypem, a dzisiaj? Dzieje się to na naszych oczach i nikt nie widzi już w tym nic nadzwyczajnego
Sama nie bardzo wierzę w ich istnienie, ale też nie wykluczam wziąwszy pod uwagę to, co robią i jak kombinują firmy farmaceutyczne i różne laboratoria
W tej chwili ludzkość stoi na progu "domu", w którym fikcja, staje się powoli przerażającą rzeczywistością.Ktoś to zauważył? Wątpię!
Zauważył. I to nie wczoraj. Brakuje tylko wyłączenia gotówki z obiegu i podskórnych mikrochipów RFID dla każdego, byśmy stali się kompletnymi niewolnikami. Ale jako szarzy śmiertelnicy niewiele mamy w tej kwestii do powiedzenia.
Podejmujesz wyzwanie?
Z tym nie do końca zgodzę się z Tobą, że jako szaraki nie mamy nic do powiedzenia. Wybierając przez kolejne lata takie, a nie inne rządy dawaliśmy na to pozwolenie.Jest jakaś taka dziwna "reguła" która dotyczy niemal wszystkich partii które w statusie mają neoliberalizm, że to właśnie takie rządy dążyły w dość szybkim tempie do kolonializacji nie tylko kolejnych krajów, ale i poszczególnych sektorów życia zwykłego obywatela. Dziwne prawda? Rządy które głosiły wolność, tak naprawdę ograniczały ją jak tylko mogły
Tak to, że mam charyzmat proroczy i sobie nawijam z Bogiem... ale to nie wszystko co mam ;]
Carpe Diem, Memento Mori, Wisdom