lista tematów
Czy powinno się kłamać kobiecie? strona 1 z 6
Dzień dobry :-)
Ludzie są zbyt leniwi, żeby wysilać szare komórki
Kłamią, bo tak jest wygodniej, łatwiej, szybciej...
Co ma wspólnego brak wiedzy do przeinaczonych informacji - kłamstwa?
Milczenie kłamstwem nie jest. Zaś bronią, która może okrutnie zranić.
Nie wszystkie drzwi stanowią ku temu barierę Darku
Ludzie są zbyt leniwi, żeby wysilać szare komórki

Kłamią, bo tak jest wygodniej, łatwiej, szybciej...
Co ma wspólnego brak wiedzy do przeinaczonych informacji - kłamstwa?
Milczenie kłamstwem nie jest. Zaś bronią, która może okrutnie zranić.
Nie wszystkie drzwi stanowią ku temu barierę Darku

Dzień dobry Madziu ;)
Chodź raz zraniona kobieta, będzie już raniła ... Więc co złego w tym, że zgrywamy nieudaczników ;)
Chodź raz zraniona kobieta, będzie już raniła ... Więc co złego w tym, że zgrywamy nieudaczników ;)
Obserwując innych w tym analiza własnego zachowania. Mówi mi jedno , każdy z nas jest po trochu kłamcą i hipokrytą. Czasami kłamiemy, lub przemilczamy pewne fakty na potrzeby własnych racji. Kto tak nie robi, lub nie zrobił w przeszłości niech pierwszy rzuci kamieniem. :)
esquilo, jedna osoba klamie drugiej, wiec ta nie zna prawdy. Wynika z tego "brak wiedzy" jak to ujelas. Brak wiedzy wpływa na lepszy sen. Moja wypowiedź miała akcent sarkastyczny. Nie musisz każdemu na siłę wciskać swoich psychologiczno-moralnych postaw. Każdy ma swój rozum i potrafi wyciągnąć wnioski na mniej lub więcej rozwinięty sposób :)
Ludzie często kłamią tylko i wyłącznie dla własnych korzyści. Jednak zdarzają się też sytuacje, w których ktoś kłamie lub zataja jakiś fakt dla czyjegoś dobra. Mimo to kłamstwo to kłamstwo niezależnie od sytuacji. I nie ma ludzi niewinnych, bo każdy skłamał w życiu chociaż raz. Czy to za dzieciaka, czy w dorosłym życiu. Nieistotne. Osobiście jestem zdania, że lepsza najgorsza prawda niż najpiękniejsze kłamstwo.