lista tematów
Co myslicie o sądach? strona 1 z 2
Sądy są miejscem pracy dla prawników. Nie wydają sądów o sprawiedliwości lecz o sprawności tych papug. Nawet wśród prawników budzą śmiech. Kolejna kasta nie do ruszenia. Sprawiedliwości trzeba domagać się w mediach lub na ulicy. Jak w służbie zdrowia. To co się dzieje na szczeblu Sądów Rejonowych i nawet Okręgowych to czysta kpina z prawa. Uzasadnienia niektórych Postanowień i Wyroków winny znaleźć się w annałach absurdu, niekompetencji i zwykłego humoru. Swoiste porozumienia pomiędzy sędziami, adwokatami (tymi z odpowiednim przebiciem) i prokuratorami pozwalają każdą sytuację, każdy przypadek sprowadzić do rozstrzygnięcia urągającego prawu, ale jakże wygodnego dla mającej wygrać strony no i te sprawy ciągnące sie latami.
Miałem zły dzień. Tydzień. Miesiąc. Rok. Życie. Cholera jasna.
W sądach jak i w całej Polsce pracuja ludzie kiedys którzy edukowali sie pod wplywem propagandy w rosji. Uwazaja sie za oddzielna kaste ( tzw elite ). To co sie w nich dzieje przekracza wszelkie granice hiporyzji i absurdu. Dzisiejsze sądy to zwykła mafia. Wedlug mnie duża z nich część jest skrajnie anty Polska. Z drugiej strony sie nie dziwie. Polska to chyba jedyny kraj który nie przeprowadzil dezubekizacji. Mamy dalej komunizm. Rządza nami ludzie którzy pracowali dla innego kraju (często z pobudek ideologicznych ).
Mało tego Ci ludzie mają wyplacane uposażenia za prace dla okupanta !! To tak jakby po odzyskaniu niepodleglosci w 1918 wciąż utrzymywać np pruskich urzędników, slużby bezpieczenstwa, policje. Który normalny naród by na takie cos pozwolil.
Mało tego Ci ludzie mają wyplacane uposażenia za prace dla okupanta !! To tak jakby po odzyskaniu niepodleglosci w 1918 wciąż utrzymywać np pruskich urzędników, slużby bezpieczenstwa, policje. Który normalny naród by na takie cos pozwolil.
Owad: To mnie tylko zawsze zastanawiało w sądowaniu, dlaczego jeden za zabójstwo z zimną krwią dostaje wyrok 15 lat a np inna osoba za taki sam czyn dostaje 25 lat lub dożywocie.
Bo liczą się okoliczności popełnionego czynu i ilość dowodów, czy to recydywa, czy był karany, motywy zbrodni, czy to seryjny morderca czy przypadkowy i czy się przyznał i czy żałuje.