Na pewno wielu z Was słyszalo o tym pisarzu, a może przeczytało jakieś dzieło.
Jezeli jednak znajdą się tacy, dla których nazwisko Coelho nie nie mówi to:

Paulo Coelho jest brazylijskim pisarzem i poetą . Jego ksiązki mają charakter psychologiczny, duchowy i zazwyczaj bardzo religijny. Motyw Boga i życia poza ciałem jest często używany w jego twórczości zarówno wprost jak i "między wierszami". Paulo długo szukał swojego powołania, w Brazyli, jego ojczystym kraju, nie było miejsca dla pisarzy, a w szczególności takich jak on: młodych wilków, probujących zmienić rzeczywistość, sprzeciwić się władzy, systemowi. Na pewno wiele negatywnych doświadczeń życioowych zostało uwiecznionych w jego twórczości, gdyż można odnaleść w jego książkach wiele zyciowych mądrości. Przeczytwaszy chociażby jedną stronę mogłam wyczuć dojrzałość pisarza. Przynajmniej tak było jeszcze kilka lat temu..Uważam, że Paulo Coelho ostatnio "sprzedaje" swój talent. Jego nazwisko jest rozpoznawalne na całym świecie, więc ma gwarancje, że ludzie kupią kazdą jego ksiązkę. Sadzę, że zaczął niestety stawiać na ilość, a nie na jakość.

Teraz kilka pytań:
1.Słyszeliście wcześniej o tym pisarzu?
2.Lubicie jego twórczość?
3. Jakie dzieła najbardziej przypadły Wam do gustu? ( Moje typy to: ,,Weronika postanawia umrzeć", ,,Alchemik" oraz ,,Jedenaście minut" )
4. Lubicie książki psychologiczne?
5. Czy macie takie samo zdanie na temat tej najnowszej twórczości Paulo Coelho?
Teraz pare cytatów , jego złotych myśli:
Konto usunięte: Czasami zło przychodzi pod maską dobra, lecz jego prawdziwym celem jest szerzenie zła.-Demon i Panna Prym
Konto usunięte: (...) usta zamykają się wtedy, gdy mają do powiedzenia coś ważnego.-Czarownica z Portobello
Konto usunięte: Jak mam rozpoznać swoją drugą połówkę?
Nie bojąc się ryzyka. Ryzyka porażki, odrzucenia, rozczarowań. nigdy nie wolno nam rezygnować z poszukiwań miłości. Ten, kto przestaje szukać, przegrywa życie.-Brida
Każda idea - dobra czy zła - zaczyna istnieć dopiero wtedy, kiedy próbujemy wprowadzić ją w życie.-Weronika postanawia umrzeć
Konto usunięte: kto potrafi poskromić swoje serce, potrafi podbić cały świat.-Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam
6. Przemówił do Was któryś cytat? Może macie jakieś lepsze cytaty Paulo Coelho?
To wszystko.
Liczę na komentarze trochę ambitniejsze od nabijania typu :,,za długie" lub ,, nie znam"

Pozdrawiam wszystkich, a w szczególności pomysłodawców tego działu