..śpiewana ;)
Wiem, że temat balansuje pomiędzy tym działem a Radio i Muzyka, ale najwyżej mi go zamkną
1. Lubicie poezje śpiewaną?
2. Macie jakiś ulubionych wykonawców (procz Marka Grechuty)?
Pytam, bo chętnie bym czegoś świeżego posłuchała.
3. Jak myślicie, czyja twórczość poetycka najbardziej nadaje się, aby tworzyć ambitną i pełną wrazliwości poezje śpiewana?
Pozdrawiam wszystkich ;)
lista tematów
Poezja.. strona 1 z 2
tak powinnas tam to napsiac, chociaz tez by Ci zamkneli bo juz ten temat tam byl ;p
tak
Stare Dobre Małżeństwo :)
szczegolnie takie ich kawalki lubie jak: Majka

Uwielbiam!
Świetlicki moim guru (:
Konto usunięte: Jak myślicie, czyja twórczość poetycka najbardziej nadaje się, aby tworzyć ambitną i pełną wrazliwości poezje śpiewana?
Świetlickiego i Wojaczka :)
szkoda tylko,ze Wojaczek juz nie zyje,gdyby jeszcze zył i tworzył poezję w dodatku tę spiewana było by cudnie.
Konto usunięte: ..śpiewana ;)
Wiem, że temat balansuje pomiędzy tym działem a Radio i Muzyka, ale najwyżej mi go zamkną
1. Lubicie poezje śpiewaną?
2. Macie jakiś ulubionych wykonawców (procz Marka Grechuty)?
Pytam, bo chętnie bym czegoś świeżego posłuchała.
3. Jak myślicie, czyja twórczość poetycka najbardziej nadaje się, aby tworzyć ambitną i pełną wrazliwości poezje śpiewana?
Pozdrawiam wszystkich ;)
Uwielbiam poezje śpiewaną. Przede wszystkim Stare Dobre Małżeństwo, Janusz Radek, Ewa Demarczyk. Z chęcią usłyszałabym większą ilość poezji Baczyńskiego otoczoną muzyką.
Pozdrawiam:)
może niekoniecznie.
Ale byłam niedawno na konkursie takim małym, poezji śpiewanej Z.Herberta. I to właśnie na nim "zakochałam się" w wykonaniu jednej z uczestniczek ..
Konto usunięte: 3. Jak myślicie, czyja twórczość poetycka najbardziej nadaje się, aby tworzyć ambitną i pełną wrazliwości poezje śpiewana?
Myślę,że nie ma utworu, którego nie można by było "zaśpiewać"
SDM !!!
Uwielbiam : Opadły mgły.. , Jak, Jest już za póżno, Z nim będziesz szczęśliwsza, Sanctus, Boże pełen w niebie chwały, Bieszczadzkie Anioły... i wiele wiele innych.
Uwielbiam : Opadły mgły.. , Jak, Jest już za póżno, Z nim będziesz szczęśliwsza, Sanctus, Boże pełen w niebie chwały, Bieszczadzkie Anioły... i wiele wiele innych.
Ja tu tylko delikatnie muskam klawiaturę, aby cichym szeptem coś napisać...