-Napisałeś/aś kiedyś opowiadanie ? - widział je ktoś? - a może nie piszesz, bo inni Cię zniechęcili na starcie?
-Pokazujesz swoje dzieła opowiadania, wiersze itd komuś, kto się na tym zna? - ujrzały one światło internetu? - a może nie dajesz, twierdząc że są za słabe ?
-Jakie opowiadania najbardziej Ci się podobają?
-Twoim zdaniem największe błędy w wierszach i opowiadaniach to? - wypowiedz się :)
( chyba jak dla mnie w wierszach - rymowanki. A w opowiadaniach brak często przedstawionych rzeczy prostych, tak niezwykle interesująco )
-Co lubisz bardziej - książki czy opowiadania?
-Twój ulubiony autor opowiadań, wierszy, lub też innych dzieł ;)
K.L.P - Kulturalni Ludzie Piszą :)
lista tematów
K.L.P
Napisałam a w głowie były kolejne... ;]
jednak nie ujrzał go nikt, przeczytałam opowiadanie po 2 latach okazało mi się bardzo płytkie i ubogie za mało opisów, zniszczyłam by nikt nie przeczytał :D
Ja tu tylko delikatnie muskam klawiaturę, aby cichym szeptem coś napisać...
Konto usunięte: Napisałeś/aś kiedyś opowiadanie ? - widział je ktoś? - a może nie piszesz, bo inni Cię zniechęcili na starcie?
Napisalem mini ksiazke kryminalna. Miala z 15 stron az.

Straszne

Uzywanie archaizmow.

widzialo pare osob ale po ich opinii schowalam je głeboko do szuflady

o milosci.
trudne.
czasem za długie zdania

ksiazki.
Konto usunięte: -Napisałeś/aś kiedyś opowiadanie ? - widział je ktoś? - a może nie piszesz, bo inni Cię zniechęcili na starcie?
w szkole musiałam pisać ;p nauczycielkom sie podobały.
hm. chyba gdy jest za mało opisów.
książki
.
.jedyne co możesz zrobić teraz to jarać się moją zajebistością.
.
.jedyne co możesz zrobić teraz to jarać się moją zajebistością.
.
Konto usunięte: -Napisałeś/aś kiedyś opowiadanie ? - widział je ktoś? - a może nie piszesz, bo inni Cię zniechęcili na starcie?
-Pokazujesz swoje dzieła opowiadania, wiersze itd komuś, kto się na tym zna? - ujrzały one światło internetu? - a może nie dajesz, twierdząc że są za słabe ?
Napisałąm 1,5 roku temu opowiadanie o mojej wymarzonej śmierci

wstawiłam je na bloga z hasłem dla znajomych.
-Jakie opowiadania najbardziej Ci się podobają?
tak, piszę opowiadania ;) pokazałam je mojej przyjaciółce.
Przyjmuję słowa krytyki. To właśnie one mnie "nakręcają" :)
Najbardziej mi się podobają opowiadania psychologiczne, symboliczne.
`And you can feel without a touch,
And you will hear without speakers.
Of course, you'll see without TV,
And we will run without sneakers. `
And you will hear without speakers.
Of course, you'll see without TV,
And we will run without sneakers. `

Ela: Napisałam a w głowie były kolejne... ;]
jednak nie ujrzał go nikt, przeczytałam opowiadanie po 2 latach okazało mi się bardzo płytkie i ubogie za mało opisów, zniszczyłam by nikt nie przeczytał :D
ja moje pierwsze opowiadanie napisałam jak miałam 9 lat, niedawno je znalazłam. Było tam ponad 106 kartek zapisanych. Dużo błędów :) ale ogólnie byłam zaskoczona ze w takim wieku już byłam tak 'stuknięta' - chyba bardziej niż teraz :)
no ba

Konto usunięte: -Pokazujesz swoje dzieła opowiadania, wiersze itd komuś, kto się na tym zna? - ujrzały one światło internetu? - a może nie dajesz, twierdząc że są za słabe ?
tylko do tej gazetki. do neta nie daję, bo mi jakiś leszcz bez wyobraźni ukradnie i zaprezentuje gdzieś jako swoje

byle nie romanse

to zależy od stylu autora.
Powieści

pisarka Rowling wraz z jej serią

..sądzę, że źle napisane opowiadanie nie znajduje odbiorcy...
jeśli jest choc jeden odbiorca to już powstaje podmiot czynności twórcych, który działa na zewnątrz- i wewnątrzliteracką stronę dzieła...
nawet te najbanalniejsze, przewidywalne i nieskomplikowane są potrzebne...by bawić, by sie oderwać, by rozśmieszyć...
...co byśmy mieli, gdyby powstawały tylko poważne rzeczy? ...toż nie każdy musi czytać, lubić i rozumieć np. bardzo trudne w interpretacji "Stygmaty" K. Norwida...
ja w tamtym roku napisałam opowiadanie na konkurs... wylałam tam prawie wszystkie moje myśli na dany temat ale Pani powiedziała że nie przyjmie tego na konkurs bo już późno i że tam wygrywają prace ze zdjęciami i albumy a nie takie zwykłe opowiadania. To mnie własnie uraziło i od tamtej pory nie pisałam. Myślałam że liczy się przekaz a nie forma... A to co chciałam przekazałam wtedy .. chyba