Unattainable4U
Unattainable4U
  22 июля 2008 (pierwszy post)

Witam,

Czy jest moze ktos kto podziela moje architektoniczne pasje? Przystaje podczas spacerow i spoglada w góre na budynki siegające chmur? A może jeździ po świecie w poszukiwaniu pomysłów nie tylko na samo zewnętrzne piękno, lecz także na wnętrza?

# Czy zgodzicie się ze stwierdzeniem, że wnetrze mieszkania jest odzwierciedleniem własciciela?:)
# Jaki typ budowli podoba sie Wam najbardziej? Masywne, wielkie mury czy tez strzeliste wieżyczki?:)
# Mieszkania nowoczesne czy stylowe i pelne wdzieku dawnych lat?:)
# Jakie charakterystyczne budowle współczesnego świata przemawiają do Was najbardziej?:)
# W jakim stylu urzadzicie kiedys swoje "4 ściany"?:)

Łączycie swoje plany na przyszłość z tym kierunkiem studiów?:) a może ktoś wsród nas jest własnie absolwentem Architektury?:) Niech podzieli się doswiadczeniem nabytym w szkole i w życiu :tak:

Pozdrawiam :ziober2:

heo
heo
  22 июля 2008

Kobiety do tego typu spraw mają 6 zmysł (aranżacji mieszkań, ogrodów i innych pierduł)

Feng Shui to była chyba kobie :mrgreen:

@GabriellaAcMilan:
a jak Ci się San Siro podoba ? ;)

GabriellaAcMilan
GabriellaAcMilan
  22 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ojej, dziekuje Kochana :* taaaakie wypowiedzi czyta sie niezmiernie milo :) bylabys dobra aranzatorka mieszkan :P nie zartuje!

Nie ma za co :) Po prostu miło sie wypowiada w takich tematach. Są takie przyjemne :) Wtedy myśli same rozchodzą się. Czy byłabym? Na pewno tak, aczkolwiek sama bym urządzała wg własnego gustu :) Po prostu trzeba zachować to w wyobraźni i coś zapisać. Jakieś sugestie, itd.
Unattainable4U
Unattainable4U
  22 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Kobiety do tego typu spraw mają 6 zmysł (aranżacji mieszkań, ogrodów i innych pierduł)

zgadzam sie. po prostu jestesmy bardziej tworcze, mamy smaczek, wyczucie, dobrze dobieramy kolory, mieszamy style.. mamy ta smykalke ;) oczywiscie z wyjatkami;d

Konto usunięte
Konto usunięte: Po prostu miło sie wypowiada w takich tematach.

to prawda, jezeli interesujemy sie czyms i to cos naprawde daje nam szczescie to i wypowiadanie sie na dany temat jest radoscia ;)
GabriellaAcMilan
GabriellaAcMilan
  22 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Kobiety do tego typu spraw mają 6 zmysł (aranżacji mieszkań, ogrodów i innych pierduł)

Ohoo, ja bym tutaj polemizowała :) Otóż męźczyżni są znakomitymi architektami. Kobiety nie dorównają im. Wiem, mówię w zupełnym odwrotnym kierunku, ale taka jest prawda. Jeśli chodzi o aranżacje mieszkań i uporządkowanie ogrodów, rzeczywiście jesteśmy w tym bardzo dobre :)
Konto usunięte
Konto usunięte: a jak Ci się San Siro podoba ? ;)

W końcu kibicuje najukochańszej drużynie, wiec muszę wiedzieć, jak wygląda ów stadion :) Uważam San Siro za jeden z najpiękniejszych na świecie, obok Wembley, Croke Park, Camp Nou, Old Trafford. Mnóstwo kopuł, stali i kolumn. Prosta forma, a jednak ma to coś zachwycającego. Zadaszona trybuna. W barwach ACM :) A też kibicujesz ACM?
Konto usunięte
Konto usunięte: to prawda, jezeli interesujemy sie czyms i to cos naprawde daje nam szczescie to i wypowiadanie sie na dany temat jest radoscia ;)

Dokładnie :)
heo
heo
  22 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: zgadzam sie. po prostu jestesmy bardziej tworcze, mamy smaczek, wyczucie, dobrze dobieramy kolory, mieszamy style.. mamy ta smykalke ;) oczywiscie z wyjatkami;d

wy w ogóle odróżniacie kolory :lol:
Unattainable4U
Unattainable4U
  22 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: wy w ogóle odróżniacie kolory

hahaha ja kiedys pol osiedla przeszlam bo mi byly opisal swoj dom jako "cytrynowy" ale jak bony dydy nie bylo takiego!! okazalo sie ze to byl dom koloru moreli :and: nie trafilabym gdyby po mnie nie wyszedł :crylol:
heo
heo
  22 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Otóż męźczyżni są znakomitymi architektami. Kobiety nie dorównają im.

no tak. zgadzam się..
Ale mówię o aranżacji wnętrz. To coś bardziej jak "zmysł kwiaciarki" by zrobić piękny bukiet ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: A też kibicujesz ACM?

Jakiś wielkim fanem nie jestem, ale mój brat mieszka w Mediolanie i byłem na meczach drużyn z Mediolanu ;)
Stadion jest piękny :) :)
Hmmm
Może we wrześniu mi się uda na tydzień pojechać do brata.
Ciągle zaprasza.
To pójdę sobie na ligę mistrzów, ale niestey Interu, bo Milan się niezakwalifikował..
heo
heo
  22 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: hahaha ja kiedys pol osiedla przeszlam bo mi byly opisal swoj dom jako "cytrynowy" ale jak bony dydy nie bylo takiego!! okazalo sie ze to byl dom koloru moreli nie trafilabym gdyby po mnie nie wyszedł

żółty i żółty.. :lol:
Naprawdę nie wiem o czym mówisz :lol2: :nie:
Unattainable4U
Unattainable4U
  22 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: żółty i żółty.. Naprawdę nie wiem o czym mówisz

:crylol: stwierdzilam ze jest daltonem :crylol:
dla mnie nie ma zwyczajnie koloru żółtego xD
jest odcien zółci: odcien sloneczny, cytrynowy itp ;d
jak mozna morelowy nazwac cytrynowym :crylol: dzis, zbrodnia
GabriellaAcMilan
GabriellaAcMilan
  22 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale mówię o aranżacji wnętrz. To coś bardziej jak "zmysł kwiaciarki" by zrobić piękny bukiet ;)

To My mamy do tego 6 zmysł, tak jak mówisz :) I zgadzam sie z Iwą. Po prostu znamy się na detalach, stylach i odcieniach. Bo Wy macie problem z dobraniem odcienia do czegoś. :)
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakiś wielkim fanem nie jestem, ale mój brat mieszka w Mediolanie i byłem na meczach drużyn z Mediolanu ;)Stadion jest piękny :) :) Może we wrześniu mi się uda na tydzień pojechać do brata. Ciągle zaprasza.To pójdę sobie na ligę mistrzów, ale niestey Interu, bo Milan się niezakwalifikował

To masz fajnie. Ech, to moje plany. Kiedys zamieszkam w Milano. :) Oczywiście pamiętam te derby w maju. Wtedy ACM wygrał 2:1. Ma w sobie urok i historię. Uważam, że zarząd Interu powinien w końcu zabrać sie do roboty nad budową nowego stadionu, bo tak naprawdę San Siro należy do Rossonerich. To skorzystaj z tej okazji, naprawdę warto. Chętnie bym pojechała na jakiś mecz, ale póki co, poczekam. No szkoda, że mój klub nie gra w LM;/ Nie ma na to rady.
Unattainable4U
Unattainable4U
  22 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Bo Wy macie problem z dobraniem odcienia do czegoś. :)

daltony :crylol: ale nie na powaznie, macie problemy z odroznianiem kolorow, w grubej wiekszosci. faceci po prostu nie zwracaja uwagi na detale, zapominaja ze to drobiazgi nadaja charakteru :)
heo
heo
  22 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Oczywiście pamiętam te derby w maju.

hehe
Nie byłem na meczu Inter - AC Milan
tylko na jednym meczu interu
AC Milan - Benfica Lizbona 2:1
Inter - Catania 2-0

:mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: dzis, zbrodnia

ojjj
miała byś nie jedną chwilę słabości - chęci zamordowania mnie :lol:
milenkaa26
milenkaa26
  22 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: # Czy zgodzicie się ze stwierdzeniem, że wnetrze mieszkania jest odzwierciedleniem własciciela?:) # Jaki typ budowli podoba sie Wam najbardziej? Masywne, wielkie mury czy tez strzeliste wieżyczki?:) # Mieszkania nowoczesne czy stylowe i pelne wdzieku dawnych lat?:) # Jakie charakterystyczne budowle współczesnego świata przemawiają do Was najbardziej?:) # W jakim stylu urzadzicie kiedys swoje "4 ściany"?:)

Niekoniecznie
Architektura Wschodu mi się podoba, te wszystkie 'pozakręcane świątynie' ;D
Nowoczesne raczej
Wschodu ;]
TAk jak pokoje w anime, po japońsku ;d
GabriellaAcMilan
GabriellaAcMilan
  23 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: tylko na jednym meczu interu AC Milan - Benfica Lizbona 2:1 Inter - Catania 2-0

Bo skojarzyłam to z derbami. Ale i tak fajnie miałeś, że byłeś na tych meczach. Nie każdy ma taką możliwość.
Konto usunięte
Konto usunięte: daltony ale nie na powaznie, macie problemy z odroznianiem kolorow, w grubej wiekszosci. faceci po prostu nie zwracaja uwagi na detale, zapominaja ze to drobiazgi nadaja charakteru

Zgadzam się. Naprawdę nie odróżniają cytrynowego od słonecznego :)Póki co, wolą zwracać uwagę na praktyczność i wygodę. Wszystko zostawiają w ręce kobiety. Tylko ona będzie zajmowała się aranżacją mieszkania.
Unattainable4U
Unattainable4U
  23 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Tylko ona będzie zajmowała się aranżacją mieszkania.

i tak powinnismy podzielic sie zawodami architekta :tak: meżczyzni niech rozrysowauja plany mieszkan, dogladaja bodowy a my kobiety pieknym wykonczeniem.
Moze to ma jakis zwiazek z wnetrzem, dusza osoby ktora dekoruje? przeciez wiadomo ze kobiety maja bogatsza dusze, wiecej pomyslow... :] a faceci to oschle stworzenia :) moze tak ciezko im stworzyc cos niebanalnego ;)
tak samo zdaje sie jest z projektowaniem mody;) facet projektant ktory tworzy cos naprawde dobrego, pomyslowego jest zazwyczaj gejem. a wiadomo jacy są homoseksualisci, wrazliwsi pelni namietnosci, ciepla... podobnie jak kobiety ;)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.