Krystian48
Krystian48
  27 июля 2008 (pierwszy post)
Witam.. :piwo:

Chciał bym was zapytać o wasze zdanie na temat dwóch filmów

1. SIN CITY (2005)

2. JUMPER (2008)

Tak wiec teraz moje zdanie na temat tych filmów:

co do 1. Nie przesadzę jak powiem że jest to jeden z lepszych, lub nawet najlepszy film który oglądałem w Życiu.
Wcale nie dla tego, że jest pełno Krwi i przemocy.
Zaintrygowało mnie przede wszystkim to, że w zasadzie nie ma tutaj jednego głównego bohatera, Można powiedzieć, że głównym Aktorem tego filmu Jest samo miast CIN CITY.
Podobał mi się także sposób graficzny przedstawienia Graficznego filmu, które jak by nie patrzeć jest wzorowane komiksem ale i tak wyszło oszołamiająco. Także Narracja w filmie jest oszałamiająca...
przemyślenia 3 bohaterów, które można wysłuchać są wręcz Kapitalnie.

co do 2. mogę powiedzieć że jak dla mnie jest to film poprawnie zrobiony...
podobał mi sie ogólny pomysł na Film o ludziach którzy mają specjalny dar teleportowania sie, Fabuła(chociaż jest oparta na schemacie Zakochany ucieka, potem wraca, ma kłopoty, porywają mu dziewczynę i ją ratuje THE END :and:) lecz w sumie nie przeszkadza mi to.
Aktorzy odgrywający głowne role przypadli mi do gustu lecz Samuel L. Jackson nie pasuje mi to swojej roli.

Dziękuje za uwagę i prosił bym o sensowne wypowiedzi...
Nie robić tu Hyde :and:
Dragonnn
Dragonnn
  27 июля 2008

Sin City byl bardzo dziwne jak dla mnie. Nie na moj gust. Za to Jumper byl fajny film ale myslalem ze cos wiecej bedzie niz teleportowanie sie :) ale spoko moze byc. Samuel Jackson dziwnie wygladal jak mial biale wlosy ^^

Krystian48
Krystian48
  27 июля 2008
Dragonnn
Dragonnn: Samuel Jackson dziwnie wygladal jak mial biale wlosy ^^

Dokładnie to miałem na myśli :mrgreen:

Dragonnn
Dragonnn: Sin City byl bardzo dziwne jak dla mnie

Właśnie takie filmy Ubóstwiam zawiłe dziwaczne....
A wręcz Chore :]
margotka
margotka
  28 июля 2008

już pisałam, że Sin City to mistrzostwo! Faktycznie bohaterem może byc miasto...kilka scen w klamrowy sposób zostaje zespojone przewijającycm się wątkiem....wszyscy żyjemy w globalnej sieci, gdzie każde posunięcie może zerwać nitke pajęczyny, jakiej się nie spodziewamy, lub o jakiej nie wiemy...
Ponadto film specjalnie prezentuje świat przedstawiony, jako czarnobiały....najistotniejsze elementy zostały zaznaczone kolorem, jak czerwona sukienka, czy żółty kanibal...takie akcenty powinny wyostrzć nasze zmysły...
Koncept zasługuje na wiele uznania...

"Juper'a nie widzialam:).... jeszcze...

zadziora18
zadziora18
  28 июля 2008
Krystian48
Krystian48: Tak wiec teraz moje zdanie na temat tych filmów:

A moje:
1. Podobał mi się, ale był za ciemny, ciągle ciemno hehe uwielbiam Bruce :zakochany: może też dlatego mi się podobał:) Każdemu ten film się podoba, a mnie nie zachwycił. Film jak film :P Może się nie znam, ale nie trafił w mój gust. Dawno temu go oglądałam, to zbytnio nie pamiętam o co tam chodziło
2. A to oglądałam całkiem niedawno i jeszcze pamiętam film :mrgreen: nie dla mnie. Choć z początku zaczął się naprawdę ciekawie, ale potem zrobiła się z tego zwykła baja i więcej tego nie obejrzę. Aktor był fajny :pavarotti:
Hundin
Hundin
  28 июля 2008

1 był wyśmienity, wspaniale aktorzy się wywinęli.
Ale dziwna jakość obrazu była.

Krystian48
Krystian48
  28 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale dziwna jakość obrazu była.

to nie jakość, tylko celowe wprowadzenie Monochromatyczności
w celu upodobnienia do komiksu
Andzia2711
Andzia2711
  28 июля 2008
Krystian48
Krystian48: SIN CITY

jeden z moich ulubionych filmów, upiorny, brutalny, mroczny, klimat komiksu, czarny humor. Jestem w stanie obejrzeć go raz jeszcze, ze względu na klimat starych kryminałów, a poza tym świetna obsada.

Krystian48
Krystian48: JUMPER

jeszcze nie oglądałam
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.