siedzę sobie dziś u siebie w kiosku, czytam książkę, palę papierosa...
podchodzi facet, chce Vouge Bleue (papierosy), ale zabrakło mu złotówki... woła żonę, która tą złotówkę mu daje... w pewnej chwili ta kobieta patrzy na wystawę i widzi:
" Tele Świat Kolekcja Poleca - Nagrody Akademii Filmowej 'Zakochany Szekspir' zaprasza Tomasz Raczek" - film dvd
i babka mówi:
"oo Shakspeare in love, świetny film, wezmę sobie"
podaję babce film i mówię: '19,90'
a ona do męża:
"hmm nie wiem czy się opłaca... i w dodatku ten pedał to rekomenduje"
opadła mi szczęka.... chciałam spytać się tej babki czy tak bardzo interesuje ją życie seksualne osób, których na oczy nie widziała...
co sądzicie o tak płytkich wypowiedzachi? kobieta, ok 45tki wyglądająca na oczytaną, na pasjonatkę klasyki jeśli chodzi o filmy i jak mniemam o poetów i pisarzy również, okazuje się prymitywną babą ...
zapraszam do kulturalnej dyskusji
lista tematów
zniesmaczenie dnia dzisiejszego (kultura dosłownie) strona 2 z 3
Konto usunięte: "oo Shakspeare in love, świetny film, wezmę sobie"
podaję babce film i mówię: '19,90'
a ona do męża:
hehehe, kobieta musiała sobie wytłumaczyć, dlaczego nie kupi tak drogiego filmu,
Konto usunięte: chciałam spytać się tej babki czy tak bardzo interesuje ją życie seksualne osób, których na oczy nie widziała...
wątpię czy interesowało ją z kim sypia, po prostu to była reakcja na cenę, ja też tak mam, wchodzę do sklepu podoba mi się coś jak zwykle jest za drogie i wymyślam pretekst, żeby oszukać samą siebie aby tego nie kupić
Chodzi Ci o ocenianie, obgadywanie ludzi przez pryzmat zachowania, wypowiedzi, seksualności...???? Nie nie uważam to za płytkie bo byłabym hipokrytką.
Konto usunięte: co sądzicie o tak płytkich wypowiedzachi? kobieta, ok 45tki wyglądająca na oczytaną, na pasjonatkę klasyki jeśli chodzi o filmy i jak mniemam o poetów i pisarzy również, okazuje się prymitywną babą ...
czasami ludzie po prostu .. nie wiedza co mówią
tak jak moja mama na temat biegu na 100 metrów na olimpiadzie
co Jamajczyk pobił rekord .... jej słowa.. "bo czarni to nie powinni biegać"

ręce opadają..
...Ignorance is bliss...
Eh... ja też codziennie spotykam się z tego typu wypowiedziami (pedal, czarnuch itp.)... przykro mi to przyznać, ale u siebie w domu też. W domu staram się to zwalczać, ale hym... obrzydzenie czy może lepiej strach przed kogoś innością powoduje, że niektórzy chcą w ten sposób pokazać swoją wyższość... moim zdaniem jednak są po prostu ograniczeni i boją się inności...
Konto usunięte: co sądzicie o tak płytkich wypowiedzachi? kobieta, ok 45tki wyglądająca na oczytaną, na pasjonatkę klasyki jeśli chodzi o filmy i jak mniemam o poetów i pisarzy również, okazuje się prymitywną babą ...
Pozory?
Być może i lubi te filmy, ale najwidoczniej na klasyce się nie zna, skoro 19.90 to majątek za ten film :/
Dosłownie prymitywna baba...
właśnie przez takie teksty .. nawet ujęte w żartach.. nigdy nie będzie tolerancji w Polsce
...Ignorance is bliss...
a nie - jak moja ksywa - vogue bleue, niebieski szyk?
dobry całkiem temat poruszyłaś, bo mnie też właśnie wkurza takie mówienie, i od razu sobie myślę, tak jak Ty: "co ich obchodzi sposób zaspokajania potrzeb seksualnych innych ludzi?"
W naszej, generalizując, zklechicyzowanej Polsce, nikt np. nie wnika w sposób, jaki to robią księża, czy i z kim to robią, i nikt jakoś nie uważa za "nienormalne" wypieranie się jak najbardziej oczywistych nawyków zwierzęcych (ale to juz inny wątek, można by w to włączyć nie tylko celibat, ale i inne 'umartwianie cielesne', i o to czemu jestem na NIE wszytskim religiom, bogom etc,. etc).
Czy to nie jest co najmniej hipokryzja?
świetnie to rozumiem, mnie też wkurza i odrzuca tego typu wsiurskie, prostackie hamstwo
precipitevolissevolmente.
moge sie zalozyc, ze ten "pedal" (w cudzyslowiu, bo nienawidze tego rzeczownika) intelektem bije na leb owa pania.
Konto usunięte: a ona do męża:
Ale przecież ten pedał sam się o to prosił. Kilkanaście lat żył nie afiszując się ze swoją orientacją, a teraz coś mu odbiło, bawi się w jakieś "comming outy", robi z siebie pajaca w TVN Style, więc czemu się dziwić ? Mnie nie interesuje zycie seksualne osób, których na oczy nie widziałem, ale jeśli te osoby uparcie chca, żebym wiedział co to za zycie, to moga oczekiwać stosownego komentarza. A ja, chociaż do pedałów nic nie mam, tolerancyjny nie jestem i rzeczy nazywam po imieniu.
Podałas dobry przykład na to, że wszyscy ci tzw. "geje" kopia pod sobą dołek tymi całymii "paradami równości" na któew chodzą z goła dupą w nadzieji wywołania szoku. Normalny człowiek na to patrzy, myśli sobie "no tak, wykolejeńcy", a potem odpowiednio komentuje kupując w kiosku film.