Myśląc kino akcji, jakie tytuły wam się nasuwają? Mnie osobiście trzy.
"Leon Zawodowiec"
"Człowiek z blizną"
"Ojciec Chrzestny"
Macie jakieś ulubione sceny z tych trzech arcydzieł kina?
Znacie inne filmy podobnego klimatu? I nie mam tu na myśli Szklanej Pułapki czy Rambo... chodzi o coś z przesłaniem, ambicją i znakominą grą aktorów (Al Pacino, Jean Reno, Robert De Niro)
Polecam również film "Gorączka".
Pozdrawiam wszystkich miłośników.
lista tematów
Klasyki akcji strona 1 z 2
Leon zawodowiec-kiedy podchodzi do dziewczynki i chce strzelić jej w głowę...
jednak rozmyśla się,mimo tego że jest zabojca nie potrafi zabić dziewczynki.
Człowiek z blizną-Końcowa scena z karabinem.
Ojciec chrzesny-ooo tego były 3 części i wiele pięknych scen.
Ronin
Serpico
Ghost Dog
Ostatni Sprawiedliwy
36
Prawo Bronxu

nie oglądałam.
niezbyt mi się podobała, niechęć do aktora ;]
Konto usunięte: Znacie inne filmy podobnego klimatu? I nie mam tu na myśli Szklanej Pułapki czy Rambo... chodzi o coś z przesłaniem, ambicją i znakominą grą aktorów (Al Pacino, Jean Reno, Robert De Niro)
Ogólnie to ja lubię filmy akcji ze Stevenem Seagalem, Jeanem Claudem Van Dammem, Banderasem, De Niro.
Jeana Reno nie znoszę

vodooo: Leon zawodowiec-kiedy podchodzi do dziewczynki i chce strzelić jej w głowę...
jednak rozmyśla się,mimo tego że jest zabojca nie potrafi zabić dziewczynki.
Mi jednak utkwiła scena gdy grali w jakąś gre z rozpoznawaniem znanych postaci (John Wayne). Jednak chyba każdy kojarzy scene końcową.
No oczywiście

Coś w tym stylu, jednak średnio lubie Gibsona.
Polecam, szczególnie Człowieka z Blizną.
milenkaa26: Ogólnie to ja lubię filmy akcji ze Stevenem Seagalem, Jeanem Claudem Van Dammem, Banderasem, De Niro.
No tutaj mi jedynie pasuje De Niro, reszta to filmy ciekawe..nie powiem, ale czy lubimy gdy Seagal przez caly film naperdala ludzi mając przy Tym zawsze ten sam wyraz twarzy, fryzure, nieskazitelne ubranie?

Konto usunięte: reszta to filmy ciekawe..nie powiem, ale czy lubimy gdy Seagal przez caly film naperdala ludzi mając przy Tym zawsze ten sam wyraz twarzy, fryzure, nieskazitelne ubranie?
Do tych filmów mam sentyment, od dziecka oglądałam z bratem każde Superkino na tvnie ;d i mi zostało, może nie klasyk, ale Seagal to wspaniały aktor, nie tylko aktor.(:
Ale nie przepadam za filmami typu "Patriota" czy też Waleczne Serce.
milenkaa26: Do tych filmów mam sentyment, od dziecka oglądałam z bratem każde Superkino na tvnie ;d i mi zostało, może nie klasyk, ale Seagal to wspaniały aktor, nie tylko aktor.(:
Ja podobnie, mam wszystkie filmy z nim które leciały w TV na VHS