Wiem ze ten film ma juz 8 lat.. ale niedawno go obejrzalam(o !! lepiej pozno niz wcale) zrobil na mnie wilkie wrazenie.. bardzo pouczajacy...
a jak to jest z wami:
-jakie macie odczucia i wrazenia p obejrzeniu ??
-jak podoba wam sie muzyka??
-jak oceniacje gre aktorska...
lista tematów
Requiem dla snu..... strona 1 z 2
Film dobry, mocny, jednak trochę jak dla mnie sztuczny. Nie powiedziałbym, że to jakieś wybitne dzieło, ale bardzo solidny film, który warto zobaczyć.
GENIALNA ! ! !

Trochę dziwnie z początku się czułem widząc Marlona Wayans'a grającego tak poważną rolę, ale jakoś dało się przeżyć.
Bałam się. Od razu zawołałam mamę i obejrzałam go z nią jeszcze raz.
Pouczający. :)
Może być. Clint się postarał :)
Też dopiero niedawno... rok temu chyba obejrzałam ten film i powiem szczerze, że Jared był dla mnie marnym aktorem, jednakże po tym filmie zmieniłam co do niego zdanie bo zagrał ładnie i ... nie sztucznie.
dużo osób ostatnio go widziało. ja też. bo dopiero niedawno o nim zrobiło się głośno.
Konto usunięte: -jakie macie odczucia i wrazenia p obejrzeniu ??
-jak podoba wam sie muzyka??
-jak oceniacje gre aktorska...
bardzo mi się podoba. muzyka idealna. aktorzy również chociaż na pierwszy rzut oka nie wyróznili się niczym szczególnym. naprawde urzekl mnie ten film
Clint Mansell - geniusz pokazal co potrafi, soundtrack jest cudowny, zapada w pamiec, genialnie oddaje nastroj filmu!
Hm, nie to jest tu najwazniejsze, na tyle nie pamietam...zreszta aktorzy nie mieli tu specjalnego pola do popisu, ale zarowno Connelly jak i Leto zagrali b. dobrze.
Obrazoburczy film o narkomanii, niejednemu moze naklasc siana do glowy. Slowem klasyka, film godny uwagi!
GENIALNY!!!!!!!!!!!!!
GENIALNA!!!!!!!!!!!!!!!!
GENIALNA!!!!!!!!!!!!!
reasumujac: requiem for a dream to szokujacy, wzruszajacy, prawdziwy, dramatyczny film ktory wpisal sie na trwale w historie swiatowego kina. mysle ze ten film kazdy powinien znac, i odbierac nie tylko jako opowiesc o narkomanii ale tez w szerszym sensie- requiem to film o milosci, partnerstwie, przyjazni a takze, a moze wlasnie przede wszystkim o chorobie ludzkiej duszy. goraco polecam!!!
Muzyka średnio.. Cały soundtrack jest trochę nużący, może poza motywem przewodnim.
Trochę chaosu spowodowane sposobem kręcenia zdjęć.. Odczucia średnie, tylko końcówka zapadła mi najbardziej w pamięci