andrewkoegh
andrewkoegh
  2 сентября 2008 (pierwszy post)

Jest to kontynuacja poprzedniego tematu, jako że temat został zamknięty z powodu limitu stron. W tej edycji zostaną określone pewne zasady, gdyż parę rzeczy wcześniej powodowało niepotrzebny zastój i powstawało małe zamieszanie.

1. Osoba, która zadaję zagadkę umieszcza kadr z wybranego przez siebie filmu. Na owym kadrze musi znajdować się coś charakterystycznego - umieszczenie fragmentu samochodu, lasu etc. nie jest dozwolone.
- starajcie się wrzucać kadry na imageshack tudzież inny serwer, aby nie ułatwiać zadania pozostałym osobom
- usuwajcie z kadru wszelkie napisy psujące zabawę - przykładowo nazwy wytwórni umieszczane na marginesach, adresy stron etc.
2. Kto pierwszy odgadnie tytuł poszukiwanego filmu zyskuje prawo do umieszczenia kolejnej zagadki.
- autor zagadki musi potwierdzić odgadnięcie tytułu, dopiero wtedy można zamieścić kolejny kadr (wyjątkiem są sytuacje, w których parę osób zyskało pewność, co do nazwy filmu, a autor zagadki się wylogował).
- jeżeli osoby aktualnie biorące udział w zabawie nie będą wstanie znaleźć odpowiedzi to osoba zadająca zagadkę umieszcza kolejny kadr lub też podpowiedź słowną
- osoba, która odgadła nazwę filmu musi zamieścić nową zagadkę w ciągu godziny od uzyskania potwierdzenia, co do trafności swojej odpowiedzi - w przeciwnym wypadku jej kolejka przepadnie, a zagadkę zada inna osoba
- jeżeli po 24 godzinach nikt nie odgadnie tytułu filmu to autor zyskuje prawo do zadania kolejnej zagadki

Jeszcze parę uwag końcowych.
Starajcie się nie prowadzić zbędnych rozmów w temacie, gdyż szybko skończy się nam limit stron. Miej na uwadze, że nie wszyscy gustują w tym samym gatunku filmowym co Ty lubisz, także proszę o nie zamieszczanie kadrów z różnorakich produkcji niszowych (bez urazy Krystian :mrgreen: ).

Nową zagadkę zadaje: odwieczna.

To tyle, miłej zabawy życzę :)

Do FP: Proszę o zamknięcie tego tematu, doszło do małego nieporozumienia.

Spotlessmind
Spotlessmind
  21 сентября 2008

Jeszcze nikt nie zgadł.

FourthHorsemen
FourthHorsemen
  21 сентября 2008

podpowiedź jakąś... :mrgreen:

Spotlessmind
Spotlessmind
  21 сентября 2008
FourthHorsemen
FourthHorsemen
  21 сентября 2008

"Upadłe Anioły" z 1995

po drugim kadrze byłam niemal pewna :)

Spotlessmind
Spotlessmind
  21 сентября 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: "Upadłe Anioły" z 1995 po drugim kadrze byłam niemal pewna :)

Nie, nie, to nie są "Upadłe Anioły".

Chociaż jesteś dość blisko. ;)
FourthHorsemen
FourthHorsemen
  21 сентября 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Chociaż jesteś dość blisko. ;)

to jeszcze podpowiedź, ale słowną najlepiej, bo po kadrach ciężko zgadnąć.
Spotlessmind
Spotlessmind
  21 сентября 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: to jeszcze podpowiedź, ale słowną najlepiej, bo po kadrach ciężko zgadnąć.

Cokolwiek bym teraz podpowiedział to będzie za łatwo. Reżysera zdradzić nie mogę. Roku produkcji również. Obsady także.

Chyba tylko to, że jeden z aktorów "Upałych aniołów" grał i w tym filmie.

To najsłynniejszy chyba kadr z niego:

FourthHorsemen
FourthHorsemen
  21 сентября 2008

Czyżby "Historia Pewnej Przyjaźni"?

Spotlessmind
Spotlessmind
  21 сентября 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czyżby "Historia Pewnej Przyjaźni"?

Nie, znów nie trafiłaś. :mrgreen:
FourthHorsemen
FourthHorsemen
  21 сентября 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie, znów nie trafiłaś.

to nie mam pojęcia :woot:
rzadko kiedy azjatyckie filmy oglądam.
FourthHorsemen
FourthHorsemen
  21 сентября 2008

wiem!
"Chunking Express"

Spotlessmind
Spotlessmind
  21 сентября 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: wiem! "Chunking Express"

Tak, CHUNGKING Express. :mrgreen:

Jak można nie oglądać Kar-Wai'a? :and:
FourthHorsemen
FourthHorsemen
  21 сентября 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak można nie oglądać Kar-Wai'a?

niektórzy mieli problem z odgadnięciem łatwego kadru Bergmana, jak można nie oglądać Bergmana? :and:
zaraz dam swoją zagadkę :mrgreen:
FourthHorsemen
FourthHorsemen
  21 сентября 2008

nie powinno być problemu
Spotlessmind
Spotlessmind
  21 сентября 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: nie powinno być problemu

"Elephant" Gusa Van Santa.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.