Dzień dobry ;-).
O książce wiem z wp.pl, dokładniej z reklamy ekranizacji..
Stephanie Meyer "Zmierzch"
Konto usunięte: Niezwykle porywająca opowieść, która trzyma czytelnika w napięciu do samego końca. Jej bohaterka, siedemnastoletnia Isabella Swan, przeprowadza się do ponurego miasteczka w deszczowym stanie Washington i poznaje tajemniczego, przystojnego Edwarda Cullena. Chłopak ma nadludzkie zdolności - nie można mu się oprzeć, ale i nie można go rozgryźć. Dziewczyna usiłuje poznać jego mroczne sekrety, nie zdaje sobie jednak sprawy, że naraża tym siebie i swoich najbliższych na niebezpieczeństwo. Okazuje się, bowiem, że zakochała się w wampirze... "Zmierzch" oraz jego kontynuacja "New Moon" zajmowały czołowe miejsca na listach bestsellerów (przez osiem tygodni na pierwszym miejscu rankingu "New York Timesa"!) i ukazują się w wielu krajach europejskich.. Wydawca amerykański zapowiada już kolejne tomy tego cyklu.
Czytałam inną recenzję- podobno smęt a`la harlekiny, nie ma wątków trzymających w napięciu. Ot, taka sobie książeczka dla spragnionych wzruszającej miłości nastolatków.
Ale recenzji tyle ilu czytelników, więc nie wiadomo komu wierzyć, każdy od książki oczekuje czegoś innego ;-).
1.Czytał ktoś? Jak wrażenia?
2.A może ktoś czytał inne książki autorstwa p.Meyer?
3.Macie zamiar kupić? ;>
4. A może ktoś chcę się wybrać na film do kin?
5.Czego oczekujesz od książki?
6.Oceniasz po okładce, przeczytanych recenzjach, zdaniu znajomych? Czy czytasz pomimo krytycznych ocen, żeby samemu móc ocenić?
7.Ulubiona książka? ;-)
8.Próbowaliście kiedyś napisać książkę? Mieliście już ogólny zarys, zaczynaliście tworzyć? O czym to było? ;-)
9. Jaką książkę chciał(a)byś przeczytać? Co ona powinna spełniać? Ktoś już ją napisał, czy może masz w swoim wyobrażeniu te cechy, które książka powinna spełnić, żeby Ciebie zaciekawić i czekasz aż ktoś ją napisze?
Dawno nie pisałam, mam nadzieję że nie wyszło najgorzej

Pozdrawiam