Helou.
Tym, którzy jeszcze nie zdążyli poznać tego pisarza odrobinę zarysuję jego postać.
Tak więc Philip Kindred Dick był bardzo płodnym amerykańskim pisarzem sf i miał bardzo duży wpływ na ten gatunek literacki. Wiadomym jest, że nie stronił od alkoholu i narkotyków (głównie amfetaminy) co pewnie miało wpływ na tempo tworzenia, heh.
W swoich opowiadaniach i powieściach poruszał głównie tematy rzeczywistości, człowieczeństwa i natury otaczającego nas świata.
W tej chwili czytam 'Przez ciemne zwierciadło', opowiada o degeneracji człowieka przez dragi i organizacje zwalczające narkomanię. Jednak najbardziej polecam 'Ubika' ;]
Teraz pytania. Czytał ktoś? Odpowiada Wam lekko zagmatwany i paranoidalny świat przedstawiony? A może macie innych ulubionych przedstawicieli gatunku sf?
Z pozdrowieniami Psychodroid
lista tematów
Philip K. Dick
Filmu nie widziałam, boję się oglądania filmów na podstawie takich książek, nie chcę, żeby mi zepsuły wrażenia ;]
Widzę, że takie tematy mają niezłe wzięcie na fotka.peel, hłe hłe.
Konto usunięte: Filmu nie widziałam, boję się oglądania filmów na podstawie takich książek, nie chcę, żeby mi zepsuły wrażenia ;]
Przed książką nie wolno oglądać. Po książce to już rybka. Z Ojcem Chrzestnym tak miałem - nie zostało nic miejsca na wyobraźnię, bo od razu wszystko jest narzucone przez obrazki z filmu.
Film jest niezły. Zaskakujący. Zrealizowany w taki oryginalny sposób:

Chciałem się coś spytać ale skoro jeszcze czytasz to nie chcę Ci spierdzielić zakończenia. :)
Taaa.. :)