Lista Schindlera
widział ktoś?
jeśli tak to jak wrażenie?
mi osobiście film sie spodobał. . . jak dla mnie ciekawy. . .
najlepsze to że jest czarno-biały to dodaje uroku. . . :)
filmy o tematyce Żydowskiej ? co o nich sądzicie? polecacie coś jeszcze?
widziałam Pianistę. . . także mi sie podobał. . . ale Lista Schindlera jak dla mnie lepszy :)
lista tematów
lista Schindlera
Chyba nikt :)
Jeden z lep[szych filmów w historii kina
CIekawy to chyba zbyt skromnie powiedziane
Różne widziałęm i większość dobra bo temat II wojny światowej, Holocaustu (nie wiem czy dobrze napisałęm) to murowane pewniaki do sukcesu
Nie związany z wojną ale bardzo fajny "Pewnego razu w Ameryce"
Konto usunięte: widziałam Pianistę. . . także mi sie podobał. . . ale Lista Schindlera jak dla mnie lepszy :)
Mi też ten drógi film bardziej się podobał ale w Pianiście Muzyka po prostu rządzi aż ciarki po plecach przechodzą:)

podobał mi się, dobry, nawet nawet :)
Wszystkie filmy o Żydach są tandetnie płaczliwe i wykorzystują podobne, "wzruszające i poruszające" motywy mające na celu zbicie na tym kasy i uświadomienie Polakom, jak to strasznie kiedyś było, aż się popłakać można. "Katyń" jako ostatni rzut na zarobienie pieniędzy przez Wajdę ostatecznie mnie zniesmaczył.
RexMundi: a młodych nieuków nie uświadomisz co było kiedyś itd. inaczej jak nie przez film czy muzykę
ostatnio się o tym przekonałem gdy była rocznica wkroczenia ZSRR do Polski
wiem o co Ci chodzi, ale naprawdę można takie filmy zrealizować w poruszający sposób unikając tanich chwytów.
Poza tym, strasznie wyolbrzymia się w Polskiej historii to, co złe, a zapomina o dobrym.