Nie zamykać !!! W końcu muzyka to też kultura
Czym by był film bez dobrej ścieżki dzwiękowej :)
1.Wasze ulubione Soundtracki filmowe ??
2.Ścieżka do jakego filmu waszym zdaniem jest najlepsza ??
3.a może wolicie filmy z prawie wcale albo bez muzyki ??
4.Miuzikale ??
MOje OdPoWIEdzI
1. Girl, you'll be a woman soon - Urge Overkill
http://fr.youtube.com/watch?v=LCATGrIesDQ
2. Ojciec Chrzestny
3.Silent hill
3. zdecydowanie z muzyką chyba że Horrory wtedy dzwięków jak najmniej
4. jakoś nie przepadam ale
The Blues Brothers był dobry
lista tematów
Filmy/muzyka/kultura strona 1 z 2

Ojciec Chrzestny. Część pierwsza

To pytanie jest identyczne co pierwsze jak dla mnie ^^ Ale jeśli chodzi o pojedyncze kawałki to miażdżą motywy z "Requiem dla snu" Clinta Mansella, motyw przewodni z "Pulp Fiction", "Now we are free" Lisy Gerrard z "Gladiatora"... i mógłbym tak wymieniać jeszcze długo.
Plus jeszcze większość kawałków takich mistrzów jak Morricone, Williams, Lorenc, i stary Vangelis :)
Horrory. To jedyny gatunek w którym muzyki może nie być(chyba, że jest tak genialna jak motyw z "Hallowen")
Gorączka sobotniej nocy

The Godfather
Muzyka w tym filmie tak podtrzymuje klimat, wzbudza napięcie, odzwierciedla realia czasów pokazywanych w filmie i w ogóle jest piękna Autor większości utworów do filmu Nino Rota przeszedł samego siebie i ustawił poprzeczkę tak wysoko, że wątpię by ktoś zdołał ją przeskoczyć
Muzyka w tym filmie tak podtrzymuje klimat, wzbudza napięcie, odzwierciedla realia czasów pokazywanych w filmie i w ogóle jest piękna Autor większości utworów do filmu Nino Rota przeszedł samego siebie i ustawił poprzeczkę tak wysoko, że wątpię by ktoś zdołał ją przeskoczyć
oglądałam masę filmów ale nigdy żadna ścieżka dźwiękowa jakoś szczególnie mnie nie zafascynowała.
Wiadomo, że gdyby nie podkład muzyki, to film wcale nie odzwierciedlałby to co ma odzwierciedlać i nie trafiłby do widowni.
Nie zgodzę się z tobą. Muzyka w filmie jak i w życiu pełni bardzo ważną role. Wprowadza widza w odpowiedni nastrój czy to w komedii czy to w horrorze dajmy na to na przykład wyobrażasz sobie ten film bez muzyki?? bo ja nie. Ale to moje zdanie, nie musisz się z nim zgadzać
Konto usunięte: Nie zgodzę się z tobą. Muzyka w filmie jak i w życiu pełni bardzo ważną role. Wprowadza widza w odpowiedni nastrój czy to w komedii czy to w horrorze dajmy na to na przykład
nie :)
Muzyka np w horrorach nie jest konieczna. wydażenia i ujęcia kamery, to przedewszystkim powinno budować nastrój w horrorach
Konto usunięte: wyobrażasz sobie ten film bez muzyki?? bo ja nie. Ale to moje zdanie, nie musisz się z nim zgadzać
silent hill to zupełnie inna beczka
ele żeby moje słwa nie były puste to w japońskich horrorach to wzbudzenia w widzu poczucia grozy nie używa się tylko i wyłącznie mocnych i zaskakujących dzwięków :)

tomekkolarz: ele żeby moje słwa nie były puste to w japońskich horrorach to wzbudzenia w widzu poczucia grozy nie używa się tylko i wyłącznie mocnych i zaskakujących dzwięków :)
ale się ich używa:D
I jakos nie potrafie przytoczyc horroru bez muzyki:|
zastanawiam się nad Blair With Project. Tam była jakas muzyka??
Zdecydowanie polecam muzykę z K Pax'a, Gladiator... Sin City, Death Proof, The Fountain!
Hmmm.. szczerze trudno mi wybrać.
Widziałem w życiu jeden film bez muzyki, był naprawdę dobry ale to był wyjątek.
Raczej podziękuję :)
jeśli chodzi o pojedyncze utwory to
(OST The Longest Yard)
If You Want Blood (You've Got It) - AC/DC
Spirit In The Sky - Norman Greenbaum
If You Want Blood (You've Got It) - AC/DC
Spirit In The Sky - Norman Greenbaum
The Crow
Nine Inch Nails - Dead Souls
It Can't Rain All The Time - Jane Siberry
Stone Temple Pilots - Big Empty
Nine Inch Nails - Dead Souls
It Can't Rain All The Time - Jane Siberry
Stone Temple Pilots - Big Empty
Pulp Fiction
GIRL, YOU'LL BE A WOMAN SOON
GIRL, YOU'LL BE A WOMAN SOON
The_Blues_Brothers
The_Blues_Brothers-_Everybody_Needs_Somebody_To_Love
The_Blues_Brothers_-_Sweet_Home_Chicago
The_Blues_Brothers-_Everybody_Needs_Somebody_To_Love
The_Blues_Brothers_-_Sweet_Home_Chicago
KRUK
Blues Brothers
The Longest Yard
z muzyką
Blues Brothers
Blues Brothers 2000
...Ignorance is bliss...
tomekkolarz: 1.Wasze ulubione Soundtracki filmowe ??
2.Ścieżka do jakego filmu waszym zdaniem jest najlepsza ??
3.a może wolicie filmy z prawie wcale albo bez muzyki ??
4.Miuzikale ??
Z Juno.
Juno.
Wolę z muzyką, ale dobraną odpowiednio do sytuacji, a nie że ktoś umiera, a leci całkiem wesoła muzyczka. Spotkałam się już z czymś takim.
Miuzikale... zależy jakie.