tomekkolarz
Reputacja: -65 | BluzgometrTM: 102
tomekkolarz
  15 октября 2008 (pierwszy post)

Oczywiście większości z was ta postać kojaży się ze słynnym Top Gear.
Ale oprócz Bycia prezenterem Jeremy zajmował się i zajmuje wieloma innymi rzecami. np pisaniem felietonów, esejów . itp

http://pl.wikipedia.org/wiki/Jeremy_Clarkson - sylwetka Jeremy'ego

No i tak w polsce ukazało się Pięć Książek (Zbiory felietonów /esejów) Clarksona. większość powinniście kojażyc przynajmniej z okładki :)

w ramach przypomnienia. Kolejność przypadkowa

"Świat według Clarksona"

"Świat według Clarksona 2 - I jeszcze jedno "

" Wiem, że masz duszę "

http://www.iik.pl/images/okladki/83-60355-01-0.jpg

" Motoświat"- wydanie z Dvd

http://www.empik.com/b/o/05/5d/055d20d4b8d06feb87c22d91b3052424.jpg

" Wściekły od urodzenia"

http://i.wp.pl/a/i/zakupy3/rqm/5662/x_81655.jpg

Oprócz tego Jeremy napisał jeszcze kilka książek ale niestety nie ukazały się jeszcze w języku polskim:( więc je pominołem. Między innymi ze względu na to że Nie znam na tyle angielskiego by je zrozumieć

I kilka pytań

Czytaliście którąś część ??(ja wszystkie):mrgreen:

Ulubiona książka ?? felieton /esej

Lubicie specyficzny Język Clarksona ??

Bawią was jego niepowtażalny styl i to w jaki sposób opisuje wszystko co nas otacza ??

Jakieś własne odczucia przemyślenia po przeczytaniu ??

Gorąco polecam nie tylko fanom motoryzacji. ubaw po pachy gwarantowany :)

:zakochany:
tomekkolarz
tomekkolarz
  15 октября 2008

Wiem, że masz duszę "

" Motoświat"- wydanie z Dvd

" Wściekły od urodzenia"

sorry :/

ILoveSzszszpidi
ILoveSzszszpidi
  15 октября 2008
tomekkolarz
tomekkolarz: Czytaliście którąś część ??(ja wszystkie) Ulubiona książka ?? felieton /esej Lubicie specyficzny Język Clarksona ?? Bawią was jego niepowtażalny styl i to w jaki sposób opisuje wszystko co nas otacza ?? Jakieś własne odczucia przemyślenia po przeczytaniu ?? Gorąco polecam nie tylko fanom motoryzacji. ubaw po pachy gwarantowany :)

1. obie częsci Swiata wedlug Clarksona;)
2. chyba w drugiej czesci byl rozdzial o kurach, ich imionach, zyciu generalnie no i smierci, to mi sie podobalo;)
3. bardzo, takie uosobienie angielskiego humoru:)
4. tak i wlasnie dlatego zabralam sie za lekture jego ksiazek
5. czytajac niektore rzeczy zaczyna widziec sie niektore rzeczy z innej perspektywy...

ja rowniez polecam tym, ktorzy jeszcze nie czytali;)
tomekkolarz
tomekkolarz
  15 октября 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: chyba w drugiej czesci byl rozdzial o kurach, ich imionach, zyciu generalnie no i smierci, to mi sie podobalo;)

też nie pamiętam w której części ale imiona po prostu genialne :) i te opowieści Jak próbował ubić Pana "vitalisa" no tażałem się ze śmiechu

Konto usunięte
Konto usunięte: 5. czytajac niektore rzeczy zaczyna widziec sie niektore rzeczy z innej perspektywy...

co prawda to prawda :) diametralnie zmieniłem swoje podejście do Ekologi po przeczytaniu. I koniecznie chcem stac się mysliwym :)
ILoveSzszszpidi
ILoveSzszszpidi
  15 октября 2008
tomekkolarz
tomekkolarz: I koniecznie chcem stac się mysliwym :)

oł noł noł noł:nie:
ta ksiazka powinna wywierać pozytywny wplyw na czlowieka:jezyk2:
tomekkolarz
tomekkolarz
  15 октября 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: oł noł noł noł ta ksiazka powinna wywierać pozytywny wplyw na czlowieka

hehe wywiera bardzo pozytywny :) chodze i się śmieje sam do siebie a wszyscy w domu mają mnie za czubka :) a bycie myśliwym hmmm.... no fakt nie w każdym aspekcie jest pozytywne .
ILoveSzszszpidi
ILoveSzszszpidi
  15 октября 2008
tomekkolarz
tomekkolarz: hehe wywiera bardzo pozytywny :) chodze i się śmieje sam do siebie a wszyscy w domu mają mnie za czubka :) a bycie myśliwym hmmm.... no fakt nie w każdym aspekcie jest pozytywne .

to jest zabijanie dla sportu... nigdy tego nie popieralam...
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  16 октября 2008

nie czytałem
programów motoryzacyjnych raczej nie oglądam ... ale znam ten program i tą osobę
jeśli chodzi o poczucie humoru .. to uważam że jest dobre

...Ignorance is bliss...
TruLuv
TruLuv
  16 октября 2008

Mam wszystko Clarksona na liście oczekujących na przeczytanie. Wielbię Top Gear i jego poczucie humoru.

tomekkolarz
tomekkolarz
  16 октября 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: to jest zabijanie dla sportu... nigdy tego nie popieralam...

Nie koniecznie dla sportu. czasem odstrzał jest potrzebny.

Konto usunięte
Konto usunięte: Mam wszystko Clarksona na liście oczekujących na przeczytanie. Wielbię Top Gear i jego poczucie humoru.

to przesuń książki Jeremy'yego na pierwszą pozycje oczekujacych na przeczytanie :)
ILoveSzszszpidi
ILoveSzszszpidi
  16 октября 2008
tomekkolarz
tomekkolarz: czasem odstrzał jest potrzebny.

osobiscie wole, zebys sobie siedzial i drukowal posty na forum np niz strzelal do zyjątek;)
tomekkolarz
tomekkolarz
  16 октября 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: osobiscie wole, zebys sobie siedzial i drukowal posty na forum np niz strzelal do zyjątek;)

drukowanie postów też mi się podoba. Ze strzelania do żyjątek nie czerpał bym radości broń boże nie jesem sadystą po prostu chciał bym mieć rózne trofea, a po za tym dziczyzna to same rarytasy.
ILoveSzszszpidi
ILoveSzszszpidi
  17 октября 2008
tomekkolarz
tomekkolarz: Ze strzelania do żyjątek nie czerpał bym radości broń boże nie jesem sadystą po prostu chciał bym mieć rózne trofea, a po za tym dziczyzna to same rarytasy.

a idz pan w pomidory z takimi rarytasami:jezyk2: mam ekskluzywny supermarket niedaleko, mozesz sobie tam jakiegos rarytasa zakupic nie strzelajac do nikogo hehe...
tomekkolarz
tomekkolarz
  17 октября 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ekskluzywny supermarket niedaleko

Nie szpanuj :P ja mam @ biedronki i lidla na mieście a to już o czymś świadczy :)

Konto usunięte
Konto usunięte: do nikogo hehe...

Nie bede strzelał do ludzi tak nie wolno :/ A kilka dzików i bażantów mniej nie spowoduje załamania się ekosystemów :)

to mnie troche dziwi że dziewczynki strasznie kochają zwieżątka a mimo wszystko bez wiekszych oporów rozkoszują się mięsnymi przysmakami. Z autem bez skór to nawet nie podjeżdżaj. w zime buty tylko skórzane do tego futro z mysich pi...ek itp gadzety. Wątpie żeby któraś się zastanawiała nad losem Biednej Milki którą wydoją, rozmnożą obedrą ze skóry i zapuszkują :/ oczywiście żeby nie było nie mówie o wszystkich laseczkach. bo przecież każda z was w profilu na Fotka.pl ma wyszczególnione wielkimi czerwonymi literami że nie jest "blacharą" i nie poleci na kase i fure :)

Konto usunięte
Konto usunięte: a idz pan w pomidory

:lol: brechtowny tekst :)) musze zapisac
ILoveSzszszpidi
ILoveSzszszpidi
  17 октября 2008
tomekkolarz
tomekkolarz: Nie szpanuj :P

szpanowalabym gdyby to byl moj sklep, ale nawet tam czesto nie zagladam, bo nie zawsze mam tyle drobnych, zeby kupic jakies winko za pare tysi hehe...

tomekkolarz
tomekkolarz: Nie bede strzelał do ludzi tak nie wolno :/

jak dla mnie to jesli bedziesz juz szczesliwym posiadaczem strzelby to moglbys isc sladem Swietych z Bostonu, a dziki zostawic w spokoju;)

tomekkolarz
tomekkolarz: bez wiekszych oporów rozkoszują się mięsnymi przysmakami.

tylko piersi z kurczka, a altem ewentualnie kielba z grilla, ale tez mam wyrzuty sumienia

tomekkolarz
tomekkolarz: Z autem bez skór to nawet nie podjeżdżaj.

seicento mi wystarczy:mrgreen:

tomekkolarz
tomekkolarz: w zime buty tylko skórzane

kupilam za 35 zl, wiec lekko watpie, ze to skora hehe...

tomekkolarz
tomekkolarz: futro z mysich pi...ek itp gadzety.

nawet nigdy nie mialam na sobie skorzanej kurtki...

tomekkolarz
tomekkolarz: oczywiście żeby nie było nie mówie o wszystkich laseczkach.

tego juz chyba nie musze komentowac bo z tego, co napisalam wyzej jasno wynika ocb;)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.