nie jestem tęczą
ja jestem deszczem
leciutką mżawką ukoję Cię
silną ulewą wyniszczę Cię
tratwa na morzu
skorpion pustyni
demon niebiański
anioł piekielny
Twą manną z nieba
solą w Twym oku
uzdrowicielka
i morderczyni
co myslicie? :)
lista tematów
wiersz. strona 2 z 3
Temat jest banalny i oklepany, występują w nim tez rażące pospolitości:
między innymi: "leciutką mżawką ukoję Cię" czy "Twą manną z nieba" które występuje w co drugim "nowoczesnym" wierszu.
W sumie prosto, ale ze smakiem.
Można by dopieścić. Niemniej jednak gratuluję
Reszta jest milczeniem.
to epifora malutka

Konto usunięte: szcezrez powiedziawszy trzeba nad nim przystanac, wrocic i przeczytac drugi raz. ale wiersz na +. gratuluje.
dziekuje :)
juz pisalam wyzej ze tego nie zmienie ale dzieki :)
jka wyzej kamilu

epifora, juz wyzej napisalam :)
nie, proste wersy to nie dla mnie :)
Hm, minimum słów, ale b. dobrze oddają sens.
Wiersz mi się podoba.
Piszesz regularnie czy od tak jak Cię natchnie? ;>
Felietony są dla mistrzów, a nie dla tych, którzy dopiero uczą się pisać. ; )
Wiersz przeciętny i prosty. Jeżeli stawiasz pierwsze kroki, to życzę, żebyś w miarę szybko się rozwijała. Ten utwór jest na moje oko nijaki, pozbawiony ekspresji. Nie potrafię wychwycić duszy.
Temat miłości jest oklepany, ale także ponadczasowy, więc ja nie widzę żadnego zła w tworzeniu wierszy o tej tematyce. ; )
Widzę, że ten utwór jest dystychem, a przynajmniej miał nim być... ; )
Konto usunięte: to jak ze wsztystkim, ;)
ja kiedyś stawiał drobne kroczki w pisaniu prozą najczęściej były to felietony, niestety zrezygnowałam.
ja teraz pędzę, a miło byłoby podyskutować, więc odezwę się jutro.
Pozdrawiam :)
tak jesli chodzi o pisanie to pisze wszystko ;)
lącznie z ksiazka ktora okazala sie tak denna ze ja schoiwalam na dnie szuflady.
pa ;)
nie mialam tego na celu, po prostu taki wyszedl ;)
Filuteria: Temat miłości jest oklepany, ale także ponadczasowy, więc ja nie widzę żadnego zła w tworzeniu wierszy o tej tematyce. ; )
w tym wierszu nie bardzo chodzilo mi konkretnie o milosc. raczje o władze kobiety nad mężczyzna jak juz wczesniej pisalam :)
Poetyka i stylistyka to moje zboczenie, więc kiedy widzę wiersz od razu zwracam uwagę na jego budowę i formę, następnie na treść. Stąd skojarzenie z dystychem. : )
Konto usunięte: w tym wierszu nie bardzo chodzilo mi konkretnie o milosc. raczje o władze kobiety nad mężczyzna jak juz wczesniej pisalam :)
więcej emocji i... jeżeli faktycznie ten wiersz jest o władzy kobiety nad mężczyzną, to (według mnie!) powinny być w nim nuty kokieterii, apodyktyczności i nieprzystępności. To stworzyłoby bardzo ładną melodię.
Zabrakło mi nieco zabawy słowem i lekkiego pióra. Kocham wiersze z bogatą leksyką i sporą ilością metafor.
Może okazać się, że Ty masz całkowicie inny gust ode mnie i nie lubisz, na przykład, leśmianizmów. ; ) To moja subiektywna ocena. Rozwijaj się.
Filuteria: Poetyka i stylistyka to moje zboczenie, więc kiedy widzę wiersz od razu zwracam uwagę na jego budowę i formę, następnie na treść. Stąd skojarzenie z dystychem. : )
luz ;)
moze kiedys dojde do tak zaawansowanego poziomu :)
Filuteria: więcej emocji i... jeżeli faktycznie ten wiersz jest o władzy kobiety nad mężczyzną, to (według mnie!) powinny być w nim nuty kokieterii, apodyktyczności i nieprzystępności. To stworzyłoby bardzo ładną melodię.
Zabrakło mi nieco zabawy słowem i lekkiego pióra. Kocham wiersze z bogatą leksyką i sporą ilością metafor.
Może okazać się, że Ty masz całkowicie inny gust ode mnie i nie lubisz, na przykład, leśmianizmów. ; ) To moja subiektywna ocena. Rozwijaj się.
tak. Ja wole wlasnie wiersze zbudowane w wiekszosci na zasadzie antytez.
krótkie, nie bardzo skomplikowane, przynajmniej na razie.