Hej chciałabym sobie obejrzeć jakie fajne filmy, może polecacie jakies fajne ?
1) cos z komedi lub horrorów?
2) która z czesci american jest wg was najlepsza?
Dziekuje za wszystkie mądre odpowiedzi :)
Pozdrawiam.
lista tematów
Filmy. strona 1 z 2
To twoje zdanie. To jest najbardziej kasowy film w historii biorąc pod uwagę budżet potrzebny do jego nakręcenia, a zysk osiągnięty z jego emisji. (Realizacja filmu kosztowała 22 tysiące dolarów. Zyski z dystrybucji wyniosły ponad dwieście czterdzieści osiem milionów dolarów) Jeśli ktoś szuka w horrorze efektów specjalnych to nie ma tu czego szukać, Ale film bez dwóch zdań się wyróżnia wśród horrorów.
Konto usunięte: Przereklamowany, latają z kamerą i smarkają do obiektywu a atmosfery szczerze mówiąc nie ma żadnej poza tym nic się w tym filmie nie dzieje po prostu go wypromowano.
hm, no może coś w tym jest... nie mam o tym filmie za bardzo wysokiej opinii, ale na pewno był to interesujący pomysł (amatorska kamera i brak scenariusza - aktorzy mieli tylko wytyczne, co mają robić i mówić - powoduje, że są osoby, które wierzą, że to naprawdę prawda). do tego mnie za pierwszym razem nawet przestraszył.
horrory romantyczne: Frankenstein (ten z lat 90 z de Niro) i Dracula (też z lat 90 z Oldmanem)
horrory, żeby po nich nie spać: Sierociniec (obejrzałam w maju, dalej mam kłopoty ze snem :p)
I see a line of cars and they're all painted black
With flowers and my love both never to come back
Jazda na maxa, Wpadka, Pozew o miłość, Lejdis...

REC, W mroku Zła, Mroczne Szczątki, oba Hostele, Silent Hill, Zły Skręt, Demon, Klucz do koszmaru, Omen (ten stary, nie remake), Zakonnica, Blair Witch Project 2 (IMO ciekawszy od pierwszej cz.), Krwawe Wizje, Siedem, Amityville (remake, oryginału nie znam) Klątwa El Charro, Zejście, Funny Games...
Ewentualnie coś bardziej krwawego:
Seria "Piła", Carver, Wzgórza mają oczy, Cradle of fear, Frontieres, Inside.
Ewentualnie kino azjatyckie:
Czerwone Pantofelki, Krąg samobójców, Apartament, Klątwa Ju-On, Oko, Widmo, Bunsinshaba, Las śmierci, Wizje, Marebito, Gra Wstępna, Reinkarnacja, Nieodebrane Połączenie, Świat Duchów.
American Pie?