Troche podpatrzyłem w innych działach i pomyślałem że warto by zrobić jakieś małe podsumowanie roku. i jako że moja działka to raczej filmy i gry a ksiązek czytam mało i to przeważnie jakieś gnioty z przed lat. dla tego zapytam was o Kino :)
Który film waszym zdaniem był w tym roku najlepszy podajcie swoją pierwszą 3
Najlepsza polska produkcja tego roku ??
(możecie podać swoje uzasadnienie żeby było ładniej )
największa klapa tego roku ?? (dla czego)
lista tematów
Na zakończenie tego roku :) strona 1 z 2

Ciekawy przypadek Benjamina Buttona oficjalnie miał premierę 25 grudnia, a zapowiada się mega interesująco. Milk... Sean Penn i tyle. Gran Torino Eastwooda trzyma poziom.
Dwa pierwsze na pewno będą się ubiegać o Oscary. Przynajmniej Benjamin Button za charakteryzację.
Nie lubię dzisiejszego polskiego kina. Albo tandetne pseudoromantyczne komedyjki, albo "jak to nam jest źle w blokach z wielkiej płyty".
Mroczny Rycerz - Joker (RIP, Heath)
Sierociniec (jeden z najstraszniejszych horrorów jakie widziałam - i świetna scena z G. Chaplin)
Rolling Stones w blasku świateł - interesujący pomysł - cały koncert nakręcony jak film - chyba jeszcze tego nie było. no i sami Stonesi i Scorsesse

moim zdaniem trzeci był nawet fajny (za Oldmana) i może też czwarty. reszta rzeczywiści nie zachwyca

I see a line of cars and they're all painted black
With flowers and my love both never to come back
Mroczny rycerz
To nie jest kraj dla starych ludzi
Tajne przez poufne.
brak takowej, żadna z tych, które oglądałam mi się nie spodobała.
"Sierociniec" miał to być mega horror wszechczasów, a ja nie wiedziałam czy śmiać się, czy płakać. dla mnie w ogóle nie był "straszny", żadnych "horrorowych" emocji.
Jako horror u mnie ma 4/10, bardziej bym go pod thriller podciągnęła i dostałby wtedy jakieś 7-8/10

James Bond Quantum of Solace

nie ma

dlaczego*
te wszystkie filmy typu 'Nie kłam kochanie' ...
aktorzy ci sami, tylko fabuła się trochę zmieniała.

Mam sczerniałą duszę. Bo czym bez Ciebie jest lato wspaniałe? Gdy Ciebie nie ma nawet ptaki milkną.
Marilyn Manson and Hey Fan ♥
Marilyn Manson and Hey Fan ♥