KochanaMadzia6
KochanaMadzia6
  9 января 2009 (pierwszy post)

Kto ma zamiar wybrać się na zmierzch i dlaczego?? CZekam na wasze odpowiedzi!!!

ILoveSzszszpidi
ILoveSzszszpidi
  9 января 2009

Ide jutro z kolega:)
uprzedzalam, ze moze byc jedynym chlopakiem na sali, ale skoro chce... :ninja:

btw. temat o tym filmie juz jest

kathariss
kathariss
  9 января 2009

Lepsze książki, ale film genialny
No i Robert Pattinson :zakochany:
Bylam z przyjaciolmi ;p
wbrew pozorom koledzy nie narzekali

izabelaa1988
izabelaa1988
  9 января 2009

widziałam trailer nie mogę się doczekać na ten film zapowiada się świetnie jak zapowiedź na tym samym poziomie co cały film to świetnie

PerwersyjnaOna
PerwersyjnaOna
  9 января 2009

Wybieram się z koleżanka ^^ Książka jest bombowa to jedyna książka która mnie tak zafascynowała :D Ubóstwiam ją :D

kathariss
kathariss
  9 января 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Wybieram się z koleżanka ^^ Książka jest bombowa to jedyna książka która mnie tak zafascynowała :D Ubóstwiam ją :D

Ja czytam 4 częśc...faktem jeszcze nie wyszla w Polsce, ale dla chcacego nic trudnego :ninja:
Eskapista
Eskapista
  9 января 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Kto ma zamiar wybrać się na zmierzch i dlaczego?? CZekam na wasze odpowiedzi!!!

bo dwa lata temu przeczytalam ksiązke i mi sie podobala.
ale spodziewam sie ze film bedzie zryty bo wszystki bedzie przekręcone niesrety.ale sprawdzic co mi szkodzi.
zmarzlaczeq
zmarzlaczeq
  9 января 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Kto ma zamiar wybrać się na zmierzch i dlaczego?? CZekam na wasze odpowiedzi!!!

dzisiaj ściągnęłam i obejrzałam.
bardzo mi się spodobał. mam zamiar teraz sięgnąć po książkę.
KazdyJuzWie
KazdyJuzWie
  10 января 2009

Bo jestem maniaczką książki, od... roku? Bo gra tam Rober Pattinson, Kellan Lutz i Jackson Rathbone :zakochany:
I już byłam w kinie kilka razy oraz oglądałam na komputerze kilkanaście razy.

pauline321
pauline321
  10 января 2009
Konto usunięte

Najpierw przeczytałam pierwszą częsc tej sagi, potem sciatgnelam film no i bum... zakochałam sie ;d Film wspaniały, mogłabym go ogladac bez przerwy.
Susanka
Susanka
  10 января 2009

Byłam na filmie, na przedpremierach w grudniu. Po trzykroć lepszy od książki, bynajmniej zabawnie było. A książka, cóż, znam lepsze o wampirach, o wiele lepsze. Bo to było czasem aż żenujące. Chociaż nie powiem, przeczytałam cztery części. Z ciekawości. Ale czwarta to już była straszna, nie wiem czy autorka ni miała już pomysłu, ale naprawdę, okropnie się czytało. I tłumaczenie też wiele do życzenia pozostawia.
Film zabawny, w sumie jak w książce Charliego nie lubiłam, to w filmie był świetny.
A na film poszłam i z ciekawości i dla zobaczenia Pattinsona, zagrał w sumie nie najgorzej. Do strawy.

KazdyJuzWie
KazdyJuzWie
  10 января 2009
Susanka
Susanka: I tłumaczenie też wiele do życzenia pozostawia.

Trudno żeby było idealne, skoro czwarta część jeszcze nie wyszła w oryginalnym przekładzie. :wtf:
Susanka
Susanka
  10 января 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Trudno żeby było idealne, skoro czwarta część jeszcze nie wyszła w oryginalnym przekładzie.

Ale ja tu mówię o trzech pierwszych. O czwartej wolę się nawet nie wypowiadać.
Rozumiem, że książka nie zawsze musi tłumaczeniem bić na głowę, ale tak ją zabić tłumaczeniem? W oryginale lepsza, ale tylko trochę.
aga1012
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 25
aga1012
  11 января 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Kto ma zamiar wybrać się na zmierzch i dlaczego??

mam zamiar się wybrać, bo jestem ciekawa czy faktycznie jest lepszy od książki :]

Nie staraj sie zrozumieć wszystkiego,bo wszystko stanie się niezrozumiałe...

Eskapista
Eskapista
  11 января 2009
aga1012
aga1012: czy faktycznie jest lepszy od książki :]

nie jest i zakończenie jest inne :]
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.