ale chodzi mi o polska polityke
O ten okres co Kaczyńscy tworzyli trójkąt z Romanem i Andrzejem.
Czemu tak jest, że polacy jak się do koryta dostaną, maja władze to im władza odpier****?
Widziałem inauguracje Obamy - z polskich polityków charyzmatyczni są tylko Sikorski i Tusk. Czemu pozim polskiej polityki jest taki niski? Dlaczego ludzie głosuja na Leppera lub Romka?
Szkoda słów ::
może troche oklepany temat... strona 1 z 2
co do twojego tematu tez.
jak mozesz liczyc na kulturalna dyskusje, kiedy sam klniesz juz w pierwszym poscie??
widzisz tu kazdy ci powie co innego, poniewaz to zalezy od tego, ktora partie kto popiera.
ja nie popieram zadnej.
z glupoty?? no tego ci nie powiem, poniewaz nie rozumie tego.
tak wysoki jak wszedzie.
Co kraj,to obyczaj:) Nie posiadamy mentalnosci amerykanskiej, stad i brak Obamy;)
Zauwaz, ze nie tylko Twoje pokolenie bralo udzial w wyborach, to chyba tlumaczy poparcie dla Leppera i Romka;) Polityka w sumie od zawsze opierala sie glownie na populizmie, a szkoda...przydaloby sie kilku technokratow
bo źle wybierają
a jak źle wybierają, większość głosuje kompletnie bez znajomości programu politycznego, no to potem mają, i mogą tylko narzekać.
taaa, charyzmatyczni, co Tusk naobiecywał, a co zrobił

bo ludzie zabierają się za coś, o czym nie mają pojęcia. głosują również pojęcia nie mając, bez jakiegokolwiek rozeznania, łatwo ulegają propagandzie i demagogom
bo mają takie a nie inne poglądy

z głupoty to głosują też na innych "cudotwórców" pokroju Tuska
i dobrze, że brak. Co w tej Ameryce się dzieje, to głowa aż boli
aby zostac polotykiem w stanach trzeba przejsc selekcje, miec wyksztalcenie i piąc się po szczeblach kariery...
..u nas politykiem moze być kazdy, kto ma chęc i pieniadze...
FourthHorsemen: nie podobala mi sie Twoja wypowiedz, w sumie niczego nie wniosla.
1. Zle wybieraja? Przedstaw choc jedna sensowna opcje polityczna na dzien dzisiejszy (i prosze bez UPRowcow i tym podobnych;) )
2. Rzucasz inwektywy w kierunku Tuska:> Wykaz prosze, bo jak narazie sa to tylko pomowienia
3. Od kiedy Samoobrona dba o cos innego, niz o wlasne tylki? Podaj prosze kilka przykladow "dbania" o interesy rolnikow. Ps. Blokownie drog publicznych nie jest argumentem;) PPS. Mowi Ci cos skrot PSL ? ;)
Kryzys nie będzie trwał wiecznie
Każdy obiecje, tylko nie każdy ma klasę, a większość polskich koncentruje się na sprawach drugo planowych lub jak utrzymać się przy korycie. Po REALIZUJE..
Ja zp.Beger zdawałem mature (2004).
Cudotwórcą to nawet Obama nie będzie :d
Nie wiem skąd ten mit powstał ale jest bardzo POLSKI
No niestety ;\
Dziwne są niektóre powody dla których co niektórzy głosują. O tym, że Balcerowicz musi odejść to już nie wspomne eh ;\
W amerykańskiej polityce podoba mi sie to, że republikanie z demokratami umieją się dogadać w sprawach kluczowych, ważnych dla kraju. Tu ważniejsze wg niektórych polityków jest to co zrobi Palikot :\
tak. to godne mistrza polityki. to bardzo trudne, wprowadzić armię zawodową. :D
ale cieszmy się, to dobry pomysł :P
Jestem za UPR. Sporo ludzi ma uprzedzenia, bo to prawica

Poza tym, w polityce od 89-90 przewijają się te same osoby, te same osoby grzeją stołki nic nie robiąc. Moim zdaniem - rząd po paru latach nieefektywny - usuwamy. Trzeba dać czas na realizację programów, ale bez przesady.
coś wolno im to idzie. dobry rząd jest szybki i efektywny. Tusk ma mało czasu, żeby zrobić z nas drugą Irlandię, a znając gusta wyborców następne wybory wygra kompletnie inna partia, która polityki PO kontynuować nie będzie.
proszę, to będzie dłuższy post.
Nowoczesna sieć autostrad, dróg ekspresowych i obwodnic - aż 15 kilometrów to bilans ministra Grabarczyka ;]
Radykalne podniesienie płac - emerytury i renty wzrastają w zawrotnym tempie parudziesięciu (max.) złotych na osobę. Zarobki wzrosły jedynie w szkolnictwie. Emerytury i renty podniósł już PiS, a jakoś nikt z tego wielkiej grandy nie robił.
Bezpłatna opieka medyczna i likwidacja NFZ - NFZ nadal istnieje i istniał będzie (sam Tusk to powiedział)
Zlikwidowanie podatku liniowego z ulgą prorodzinną i ponad 200 opłat urzędowych - sama widzę, jak pewne opłat urzędowe znikają. Okej, to plus. Natomiast podatek liniowy został wycofany i do końca kadencji sie nie pojawi. Podatki Belki i Religi nadal są.
To tyle co na szybko jestem w stanie napisać.
przecież pan Tusk nam Irlandię obiecał. że rodacy z Wysp wrócą.

ile można czekać na ten postęp? jedyne co się tu mnoży, to absurdy
napisałam gdzieś, że PiS-owski taki był?