mam pytanko?? jakie ciekawe ksiazki ostatnio czytaliscie?? moze macice jakies ulubione?? pozdr
lista tematów
ulubione ^^ strona 1 z 3
R4duss91: mam pytanko?? jakie ciekawe ksiazki ostatnio czytaliscie?? moze macice jakies ulubione?? pozdr
Ostatnio przeczytałem ,,Pachnidło" na swój obrzzydliwy sposób bardzo fajna książka.a teraz ,,Brisinger-a"
Ale jeśli miał bym polecać to ,,Kinga-Zieloną Mile", ,,Lśnienie"
Albo Ludluma opowieści o Bournie
LOTR- Tolkien
Patrick Graham-,,Ewangelia wg Szatana"
a mi strasznie sie spodobala ksiazka (choc czytalem ja dawno) "Kamienie na Szaniec" swietna lekturka
Ostatnio czytałam 'Czarodzicielstwo' Terry'ego Pratchett'a :-)
Ogólnie lubię jego książki ;-P i nie mogę powiedzieć że mam jakąś ulubioną :-)
Teraz jestem w trakcie czytania: "Synowie Rzeszy. II Korpus Pancerny SS w Normandii, Ardenach i na froncie wschodnim"
Z najlepszych ksiazek:
"zapomniany Żołnierz" Guy Sajer
ksiązki Svena Hassela
Dla mnie niebywale nudna,i w sumie tragiczna. Nie wiem skad te porównania do Kinga czy Koontza.
Zwrotnik raka. Henry Miller
Dzienniki. Anais Nin
Pani Dalloway. Wirginia Woolf.
Pod szklanym koszem.Sylvia Plath
Wilk Stepowy.Herman Hesse.
Nie, nie mamy z sobą nic wspólnego.
widocznie nie trafiła do ciebie. MI się podobała Nie porównywałem do Koontza fakt King reprezentuje inny styl pisania niż Graham, może nawet ma wyższy poziom, Chirsotpher Paolini Jest jeszcze za młody na to aby nazwać go osobą wybitną bo 3 książki (które polecam)to chyba za mało aby nazwać autora wybitnym mimo młodego wieku. A książka Grahama już samym tytułem szokuje (moja babcia dała mi bana na tydzień jak ją zobaczyła) Autor na pewno chciał zszokować czytelnika przełamujące pewne taboo co moim zdaniem mu się udało, Nie będe się rozwodził nad treścią książki bo może nie jest to dzieło wybitne ale moim zdaniem godne polecenia i tego bede się trzymał