Hello ;d mam dziwne odobno zainteresowanie , lubie sprawdzać smaki różnych herbat ;] Mama mnie tym zaraziła co tydzień kupuje jakąś nową z '' Liptona '' .
A wy macie jakieś ulubione ? Piszcie nazwy i firmy .Pozdrawiam .
Herbata .
lubie rooibosa i dilmah waniliowa;] mmmmmm. ale niestety najczesciej jestem skazany na tzw herbate studencka ;]
Im/...^(.V.)^...Im/
"when you have noone, noone can hurt you" Katatonia
Ja najbardziej lubię Tetley Earl Grey Strong. Wogóle najbardziej lubię mocne herbaty z dwiema łyżeczkami cukru (albo jeszcze lepiej z miodem!^^) i zdaję sobie sprawę jakie to niezdrowe. Ale nie obchodzi mnie to, za bardzo je lubię:) Stawia na nogi lepiej niż kawa, której nie cierpię.
Rumiankową też strasznie lubię, ale koniecznie posłodzoną.
Babcia rok temu przywiozła ze Stanów pyszną herbatę - czuć było delikatny smak cynamonu, cytryny i jeszcze czegoś...
Uwielbiałam tę herbatę...^^
Szukałam w Polsce różnych zamienników, ale żadna tak nie smakowała:(
Czuć. ;p ale więcej niż dwie nie słodzę i to takie "płaskie", a jak byłam mała to po 4 czy 5 słodziłam...
Z miodem o wiele lepsza niż z cukrem, właściwie to właśnie nim najczęściej słodzę;]
właśnie kawa

dobrze zrobiona jest naprawde pyszna.
Jeżeli moge coś polecić to frappe

Ale uwaga uzależnia:)
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
2 kulki lodów śmietankowych lub waniliowych (lub kostki lodu)
1 łyżeczka cukru
mocno schłodzona przegotowana woda
Do wysokiej szklanki wsypujemy kawę, dolewamy 1/4 szkl. wody, dosypujemy cukier i miksujemy ok.2 min. Powstanie gęsta wysoka piana. Wkładamy do szklanki kulki lodów i uzupełniamy zimną wodą. wierzch kawowej pianki można dla dekoracji posypać szczyptą kawy rozpuszczalej lub startą czekoladą.
O rany, brzmi pysznie.

To już lepiej dwa w jednym: herbata z sokiem malinowym, pyszności.^^
Nawet nie muszę takiej słodzić.