nie wiem jak wy, ale uwazam ze w filmie opisali conajmniej polowe tego co zawiera ksiazka, oczywiscie filmy sa supper, ale nie oddaja tego co ksiazki, jak wy uwazacie?? xD
lista tematów
harry potter strona 2 z 3
Jakby w filmie było dokładnie to samo, co w książce, to:
a) film byłby nudny,
b) trwałby z pięć godzin,
c) nikt by nie wytrzymał na nim w kinie,
d) zyski byłyby małe.
Radzę zapoznać się z terminem "adaptacja", bo to jest właśnie to.

Ja powiem tak. Podczas kręcenia filmu uwzględnia się takie detale jak ograniczenia czasowe. A są one spowodowane tak prostym czynnikiem jak zmęczenie potencjalnego widza i mało kto by chciał siedzieć w kinie dłużej niż 3h:) Więc producenci muszą poświęcić niektóre wątki, gdyż po prostu nie ma na nie miejsca!!
Konto usunięte: TVN kiedys to emitował ale nie dałem rady:)
Slumdog był fajny ale to też nie do końca bollywood
ja nie jestem pewna czy kiedyś na TVP2 nie leciało, a tam nie ma reklam;D
a co do Slumdoga to mieszane uczucia mam, Frost Nixon, Obywatel Milk, czy nawet Benjamin Button, wg mnie, są lepsze:)
Konto usunięte: zależy kto, co lubi, ale myślę, że pod względem spraw czysto technicznych BB jest dużo lepszy od Slumdoga:-)
Może dla tego że slumdog nie wymagał zbyt dużego nakładu techniki:)
Która zresztą nie jest w filmie najważniejsza;)

jak dla kogo. np.33 sceny z życia miały beznadziejny dźwięk, te wstawki czarnego tła dawały nadzieję na koniec filmu, a tu psikus:P choć sama fabuła była ok.
albo Matrix Reaktywacja bardzo mi się podobał ze względu na same elementy "walki", szczególnie sceny na autostradzie, mimo iż sama fabuła była gorsza od jedynki:-)
= i chyba na tym ten film polegał. Mi się on osobiście nie podobał Pierwsza część matrixa to było coś nowego, innego. Utorowało drogę następnym filmom akcji ( o których jest temat troszkę niżej. sequel już nic nie wnosił i to już nie był film, tylko popis grafików komputerowych W slumdogu było coś takiego?? Dla mnie na pewno efekty nie są ważne w filmie.