shamaramorgan
shamaramorgan
  30 апреля 2009 (pierwszy post)

witam :)
Jeśli był już tu taki temat, to przepraszam :)

Jest już temat o najlepszych, polecanych filmach....

A jakie są najgorsze filmy, które oglądaliście?

Może niekoniecznie dziesięć, ale spróbujcie wypisać kilka z uzasadnieniem dlaczego film się nie spodobał :)

Moje typy:
1. Cube- nawet nie chce mi sie tego komentować...
2. śmiertelna gorączka- głupkowaty pseudohorror o bandzie przygłupich, napalonych nastolatkach.
3. gwiezdne wojny- nie lubię sc-fi
4. matrix- jw
5. czerwone pantofelki- horror koreański nakręcony na podobieństwo amerykańskiego gniota
6. szkoła uczuć- badania wykazały, że oglądanie komedii romantycznych, niszczy związek, gdyż kobieta wymaga od mężczyzny ideału, romantyzmu, na wzór jej ulubionej komedii romantycznej
7. świt,zmierzch, poranek(etc.) żywych trupów- banda zombie, goniąca ludzi. Z góry wiadomo, że przeżyje parka, która będzie zyła długo i szczęśliwie.
8. dom woskowych ciał- gdyby azjaci wykorzystali scenariusz, film mógłby być bardzo dobry.
9. High school musical- mdliło mnie od tych słodkości. Po obejrzeniu dwóch części bałam się, że dostanę cukrzycy.
10 [REC]- film, okrzyknięty jednym z najlepszych 2008 roku. Nie wiem dlaczego. Od razu skojarzył mi się z gniotami typu "... żywych trupów." Między nimi znalazłam tylko dwie róznice. Miejsce produkcji i fakt, że rec, był kręcony kamerą "od ręki." Nie od dziś wiadomo, ze takie ujęcia budzą większą grozę. Widz wtedy bardzoiej identyfikuje się z aktorami, ale żeby było strasznie, musi być jakiś bardziej ciekawy i oryginalny pomysł. Nieładnie jest kopiować cudze pomysły, które i tak nie były zbyt dobre....

zmarzlaczeq
zmarzlaczeq
  1 мая 2009
margotka
margotka: oczywiście, ze widziałam... dojrzałośc nie jest uzalezniona od wieku, a od doświadczenia i nabytej wiedzy... skoro nie podobał ci się dźwięk to dźwiękiem jest muzyka współczesna między innymi...

skoro widziałaś, to powinnaś zwrócić uwagę, że film był dubbingowany.
nie podobał mi się dźwięk jako całość, np. dialogi aktorów były bardzo niewyraźne, czy też muzyka w trakcie czarnego tła na ekranie, MOIM zdanie średnio pasowała, ale Ty możesz twierdzić, że była bardzo dobra.
masz rację, że dojrzałość jest zależna od doświadczenia. Tylko dlaczego zakładasz z góry, że skoro mam mniej lat niż Ty, to nic nie wiem o życiu i nie mogę wyrazić swojego zdania, bo, rzekomo, czegoś nie rozumiem?

margotka
margotka: same superprodukcje krytykują...

dla każdego co innego jest superprodukcją.
a o gustach się nie dyskutuje.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  1 мая 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Seria "Harry Potter". Nie rozumiem fenomenu tej książki, nie rozumiem filmów.

ODCZEPCIE SIĘ OD HARREGO :smutny:

Konto usunięte
Konto usunięte: zgadzam się. tylko pierwsza część mi się spodobała. Ciekawy scenariusz... Reszta nakręcana "na siłę"

nie lubie kontynuacji wśród horrorów
Piła I była świetna - nie za krwawa ale zaskakująca - kolejna cześci to już bicie rekordów przelanej krwi

Konto usunięte
Konto usunięte: dla mnie 1 miejsce wśród najgorszych :D

CUBE - to fantastyczny film :smutny:

Konto usunięte
Konto usunięte: Wesołowski i jego rola w tym filmie nie no, nie był taki zły :D

beznadzieja ;p

Konradziq
Konradziq: Zależy na czym .

no filmach grozy :ninja:
najstraszniejsze jest to czego nie widac :p

margotka
margotka: bo mnie osobiście nudził "niedokończony utwór na pianolę" Michałkowa... ychh... i wolałabym w tym czasie zobaczyć amerykańską superprodukcje...:]

bo oglądasz jakies ekstremalne filmy ;p

a WESTERNY sa kól :D
Winnetou :zakochany: , siedmiu wspaniałych :D ( Enrico Moricone i jego temat muzyczny :zakochany:)
albo
My Rifle, My Pony and Me :nutki: ..ahhhh
...Ignorance is bliss...
Konradziq
Konradziq
  1 мая 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: po prostu Bwp to jeden z lepszych horrorów a ty go tu umieściłeś co jest strasznym świętokradztwem

Podobne słowa ktoś mógłby napisać o Szkole uczuć :> (tylko słowo ''horror'' byłoby zastąpione innym).
Ludzie mają różne gusta, a o nich się podobno nie dyskutuje.

Konto usunięte
Konto usunięte: w każdym. Bo to wszystko działało na wyobraźnie. Nie było ani krwi ani czarownicy, a jednak film miał coś w sobie, co mnie przestraszyło :)

Mnie nie. Może się nie wczułem... A może to ze mną coś nie tak. Nie mam pojęcia.

RexMundi
RexMundi: najstraszniejsze jest to czego nie widac :p

Nie zawsze :>.
razotka
razotka
  1 мая 2009

Konkretnie tytułów nie wymienię bo jakoś żadne nie przychodzą mi do głowy tak od razy ( co nie znaczy, że ich nie ma).
Wszystkie musicale, no może zwyjątkiem "Mamma mia" bo ten film to nawet zabawny był. Gwiezdne wojny, Matrix, jakieś westerny itp... Nigdy z tego gatunku filmów nie widziałam czegoś dobrego.

shamaramorgan
shamaramorgan
  1 мая 2009
RexMundi
RexMundi: nie lubie kontynuacji wśród horrorów Piła I była świetna - nie za krwawa ale zaskakująca - kolejna cześci to już bicie rekordów przelanej krwi

zresztą większość kontynuacji okazywała się klapą.
RexMundi
RexMundi: CUBE - to fantastyczny film

:nie:
RexMundi
RexMundi: beznadzieja ;p

ja i tak go kocham za rolę w "jutro idziemy do kina" :F
Konradziq
Konradziq: Mnie nie. Może się nie wczułem... A może to ze mną coś nie tak. Nie mam pojęcia.

a był jakiś horror który Cię przestraszył? :>
Konto usunięte
Konto usunięte: Mamma mia

oglądałam 10 minut tego filmu. Więcej nie dałam rady :d
Jakob
Reputacja: -42 | BluzgometrTM: 22
Jakob
  1 мая 2009
Konradziq
Konradziq: Podobne słowa ktoś mógłby napisać o Szkole uczuć :> (tylko słowo ''horror'' byłoby zastąpione innym). Ludzie mają różne gusta, a o nich się podobno nie dyskutuje.

szkoła uczuć to co innego ona podoba sie tylko kastratom i lofciasnym dziewczynką do lat 13.
Gdyby sie o gustach nie dyskutowało to ten temat by nie istniał:D

o dam moje top 10 filmów porażek

SZKOŁA UCZUĆ jak już pisałem za całokształt
(za)szybcy i\ (za)wściekli i kolejne części - Jak bym chciał obejrzeć cycate blondynki i szybkie auta kupił bym tewój weakend:zonk:
Titanic- właściwie nie wiem czemu mi sie nie podobał :wot:
Efekt motyla 2
Zmierzch
Testosteron
to nie tak jak myślisz kotku
Laydis
polska kinematografia przestała istnieć po dniu świra
Ryś- dno dna i kompletny kicz
I horrory z lat 70:\ kto kojarzy klasyki: księga demonów, martwica mózgu, laleczka Czaki
Fakt jako mały gil nie spałem po nocach a teraz nawet nie są śmieszne

I to tyle
razotka
razotka
  2 мая 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: oglądałam 10 minut tego filmu. Więcej nie dałam rady :d

czemu? :)
margotka
margotka
  2 мая 2009
RexMundi
RexMundi: bo oglądasz jakies ekstremalne filmy ;p

to jest prawdziwe kino... a nie komercyjne produkcje dla popcorniaków w czasie randek ;p ... muszę cię/was trochę pozarażać tym, co warte obejrzenia... by stare kino i off nie wymarł...

Monty może być:P ... i stara wersja "Narnii.." z BBC...oraz "Bajarz"..bo kojarzy mi się z dzieciństwem

Konto usunięte
Konto usunięte: dla każdego co innego jest superprodukcją.

superprodukcja to superprodukcja... i nie ma różnych znaczeń... jest produkcją, która ma się sprzedać... i przyciągnąć ludzi do kin...

Konto usunięte
Konto usunięte: a o gustach się nie dyskutuje.

skoro tak twierdzisz, to nie powinnaś zabierać głosu w dyskusji
szeldo
szeldo
  2 мая 2009

Kolejność nie ma znaczenia:

1. "Dom śmierci" - chyba najgorszy horror jaki widziałem.
2. "Kiedy dzwoni nieznajomy" - kolejny horror, laska sama w domu, ktoś bez przerwy do niej dzwoni, a ja mam się tego bać:woot:
3. "To nie jest kolejna komedia dla kretynów" - jednak jest ;)
4. "Yyyyrek - kosmiczna nominacja" - bez komentarza.
5. "Gulczas, a jak Myślisz" - Również bez komentarza ;)

Wymieniłbym jeszcze "Szamankę", ale mimo naprawdę wielu wad tej produkcji, wstrząsnęła mną, i zostawiła lekki uraz w psychice, po tym jak oglądałem ją w dzieciństwie. A ja lubię, jak film zostawia mi uraz w psychice.

shamaramorgan
shamaramorgan
  2 мая 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: czemu? :)

pierwsze skojarzenie jakie przyszło mi do głowy to: "No, High School Musical..."
Konradziq
Konradziq
  2 мая 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: a był jakiś horror który Cię przestraszył? :>

Hmmm... ;-P
Chyba jako siedmiolatek, to strasznie bałem się na Frankensteinie (tej wersji czarno białej, jeśli dobrze pamiętam).
Potem Szczęki i Obcy: Ósmy pasażer Nostromo.
A ostatnio to chyba Wzgórza mają oczy :woot: .

Konto usunięte
Konto usunięte: Gdyby sie o gustach nie dyskutowało to ten temat by nie istniał:D

No ok. Bardziej miałem na myśli, że nie możesz kogoś linczować za coś, co jemu się nie podobało to, a Tobie przypadło do gustu :>.
razotka
razotka
  2 мая 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: pierwsze skojarzenie jakie przyszło mi do głowy to: "No, High School Musical..."

Oj wcale nie ;P bo ten nie jest tak zły i bynajmniej aktorzy są powazniejsi.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  2 мая 2009
Konradziq
Konradziq: Nie zawsze :>.

jak ja pisze ze zawsze to znaczy że zawsze :ninja:

margotka
margotka: stara wersja "Narnii.." z BBC...

dzieciństwo :marzyciel:
...Ignorance is bliss...
odwieczna
odwieczna
  2 мая 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: A jakie są najgorsze filmy, które oglądaliście?

"Żona astronauty" - cały film dość ciekawy, ale kiedy zbliżała się końcówka i zobaczyłam Charlize Theron miotaną dziwnymi promieniami i oślepiającą dziwnymi wybuchami - podziękowałam. ;)

"Solaris" - największy pseudo psychologiczny kit jaki obejrzałam.

"Adaptacja" - 2 godziny wyjęte z życia

"Out for kill"
(tłumaczone jako czas zemsty ;d) z Stevenem Seagalem - jeden z najbardziej tandetnych filmów. Nic się tam nie trzyma kupy - wątek przyczynowo skutkowy całkowicie leży.

"xxx następny poziom" - :rotfl:

"Kobieta pułapka" - rozczarowanie
WueRZet
WueRZet
  2 мая 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: z Stevenem Seagalem - jeden z najbardziej tandetnych filmów.

Stawiam butelkę niezłej whisky dla osoby, która wskaże mi dobry film z udziałem tego aktora :and:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.