Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 119 z 377
moja lodz podwodna - genialny film :)
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)

Podobał mi się ten film
Defoe ma za zadanie odnaleźć i zabić ( dla trucizny) Tygrysa Tasmańskiego , który oficjalnie wyginął
dobre kino
"W cieniu chwały"
Po raz kolejny.
Dramat policyjny. Nie ma tam strzelanin i efektów specjalnych, ale ogląda się go świetnie. Świetny klimat.
"Mroczny ryczerz"
Dałem radę obejrzeć jakieś 35 minut. Filmu nie oceniam, bo to film raczej nie dla mnie. Nie dał rady mnie zainteresować.
Chce.
Jak mialam 14 lat to też mi sie podobał.
Bo gra Norton. Hyhy. W Iluzjoniście też mi się podobał zanim wpadlam na to, że skadś go kojarze, aż znalazlam. :-D
Oglądałam -
Masz na imię Justine. Podobał mi się, choć zwykle trochę mne takie filmy drażnią. O dziewczynie, która została sprzedana w Niemczech przez swojego chłopaka i tak dalej.
o 22:30 bodajże, na TVN leci "Plaga'. Fajny horrorek z Hilary Swank czy jak się to pisze
może wkleję opis:
"Kobieta znana ze swych zdolności obalania mitów udaje się do miasteczka w Luizjanie, zamieszkanego przez bogobojnych mieszkańców, celem przeprowadzenia śledztwa dotyczącego wydarzeń, które okazały się dziesięcioma biblijnymi plagami."
fw.
oglądam jeszcze raz, lubię taką tematykę.
Podobał się. :-)
Poza tym, jaka jest różnica pomiędzy thrillerem a horrorem? Bo to podobno thriller był a fajny bardzo.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dreszczowiec
http://pl.wikipedia.org/wiki/Horror
o!
Celem filmowego horroru jest wywołanie u widza klimatu grozy, niepokoju lub obrzydzenia i szoku. Głównymi motywami horrorów są zazwyczaj wampiry, demony, duchy, wilkołaki, nawiedzone budynki, kanibale lub zombie. Horror nie musi jednak zawierać elementów nadprzyrodzonych. Fabuła może być oparta na realnym zagrożeniu i strachu, których głównym motywem są zazwyczaj psychopatyczni zabójcy (Giallo, Slasher), epidemia wirusa, groźne zwierzę (Animal Attack), lub koszmarne wspomnienia/wizje głównego bohatera. Elementem dzięki któremu możemy rozróżnić taki rodzaj horroru od thrillera jest poziom przemocy w nim zawarty i liczna obecność scen gore.