Basia
Basia
  6 апреля 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  27 февраля 2012

moja lodz podwodna - genialny film :)

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  27 февраля 2012

Podobał mi się ten film

Defoe ma za zadanie odnaleźć i zabić ( dla trucizny) Tygrysa Tasmańskiego , który oficjalnie wyginął

dobre kino
...Ignorance is bliss...
Gothiclady
Gothiclady
  28 февраля 2012

Szkoła Uczuć - fajny film :D

PanHeisenberg
PanHeisenberg
  28 февраля 2012

"W cieniu chwały"

Po raz kolejny.
Dramat policyjny. Nie ma tam strzelanin i efektów specjalnych, ale ogląda się go świetnie. Świetny klimat.

"Mroczny ryczerz"

Dałem radę obejrzeć jakieś 35 minut. Filmu nie oceniam, bo to film raczej nie dla mnie. Nie dał rady mnie zainteresować.

RexMundi
RexMundi
  28 февраля 2012

Ken Park

mocne :ninja:
...Ignorance is bliss...
Gutek909
Gutek909
  28 февраля 2012

Bohaterska eskadra - nawet fajny film ;)

watchtower
watchtower
  28 февраля 2012
RexMundi
RexMundi: Podobał mi się ten film Defoe ma za zadanie odnaleźć i zabić ( dla trucizny) Tygrysa Tasmańskiego , który oficjalnie wyginął dobre kino

Chce.

Gothiclady
Gothiclady: Szkoła Uczuć - fajny film :D

Jak mialam 14 lat to też mi sie podobał.

Konto usunięte
Konto usunięte: "W cieniu chwały" Po raz kolejny. Dramat policyjny. Nie ma tam strzelanin i efektów specjalnych, ale ogląda się go świetnie. Świetny klimat.

Bo gra Norton. Hyhy. W Iluzjoniście też mi się podobał zanim wpadlam na to, że skadś go kojarze, aż znalazlam. :-D

Oglądałam -

Masz na imię Justine. Podobał mi się, choć zwykle trochę mne takie filmy drażnią. O dziewczynie, która została sprzedana w Niemczech przez swojego chłopaka i tak dalej.
Alucard
Alucard
  29 февраля 2012

Rumble Fish - średni.
Mój własny wróg - Wspaniały, aż się dziwie że nigdy w TV nie było.

PanHeisenberg
PanHeisenberg
  29 февраля 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Bo gra Norton.

Fakt Norton dobrze zagrał.

Konto usunięte
Konto usunięte: Masz na imię Justine. Podobał mi się, choć zwykle trochę mne takie filmy drażnią. O dziewczynie, która została sprzedana w Niemczech przez swojego chłopaka i tak dalej.

Mam od jakiegoś czasu w planach obejrzeć.
Gothiclady
Gothiclady
  29 февраля 2012

o 22:30 bodajże, na TVN leci "Plaga'. Fajny horrorek z Hilary Swank czy jak się to pisze

może wkleję opis:

"Kobieta znana ze swych zdolności obalania mitów udaje się do miasteczka w Luizjanie, zamieszkanego przez bogobojnych mieszkańców, celem przeprowadzenia śledztwa dotyczącego wydarzeń, które okazały się dziesięcioma biblijnymi plagami."

fw.

oglądam jeszcze raz, lubię taką tematykę.

Winterfell
Winterfell
  29 февраля 2012
Gothiclady
Gothiclady: o 22:30 bodajże, na TVN leci "Plaga'. Fajny horrorek z Hilary Swank czy jak się to pisze

Ech, a na hajdzie pytalam dopiero czy jest cos ciekawego. :znika na film.: :-D
Winterfell
Winterfell
  1 марта 2012

Podobał się. :-)

Poza tym, jaka jest różnica pomiędzy thrillerem a horrorem? Bo to podobno thriller był a fajny bardzo.

Gothiclady
Gothiclady
  1 марта 2012
Winterfell
Winterfell: Poza tym, jaka jest różnica pomiędzy thrillerem a horrorem? Bo to podobno thriller był a fajny bardzo.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dreszczowiec

http://pl.wikipedia.org/wiki/Horror

o!

Celem filmowego horroru jest wywołanie u widza klimatu grozy, niepokoju lub obrzydzenia i szoku. Głównymi motywami horrorów są zazwyczaj wampiry, demony, duchy, wilkołaki, nawiedzone budynki, kanibale lub zombie. Horror nie musi jednak zawierać elementów nadprzyrodzonych. Fabuła może być oparta na realnym zagrożeniu i strachu, których głównym motywem są zazwyczaj psychopatyczni zabójcy (Giallo, Slasher), epidemia wirusa, groźne zwierzę (Animal Attack), lub koszmarne wspomnienia/wizje głównego bohatera. Elementem dzięki któremu możemy rozróżnić taki rodzaj horroru od thrillera jest poziom przemocy w nim zawarty i liczna obecność scen gore.
RexMundi
RexMundi
  1 марта 2012
Underworld: Awakening - spodziewałem sie czegos lepszego
( Lykanie nadal mnie przerażają)

30 Days of Night: Dark Days - kołek w serce pierwszej czesci
...Ignorance is bliss...
Gothiclady
Gothiclady
  2 марта 2012
RexMundi
RexMundi: ( Lykanie nadal mnie przerażają)

LOL

dzisiaj o 20:00 na TVN leci Kac Vegas jakby ktoś chciał sobie obejrzeć :D