Basia
Basia
  6 апреля 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

JFC
JFC
  28 мая 2012
Burzliwy poniedziałek (1988) - Dreszczowiec z tego żaden, ale młodziutki Boromir, Sting, cycki Melanie Griffith, jazzowa muza i polski wątek sprawiają, że bardzo dobrze mi się to oglądało. Fajny klimat.

Wybawca (1998) Niby amerykański film, ale nic w nim nie jest czarne albo białe, nie ma złych i dobrych, pewnie dlatego stosunkowo mało znany film i w stanach furory nie zrobił. Dobry dramat wojenny.
daenerys
daenerys
  28 мая 2012

Ładnie opisujesz filmy, Jacek. :-)

LeVentSolaire
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
LeVentSolaire
  28 мая 2012
Gothiclady
Gothiclady: czy ktoś już oglądał "W Ciemności"?

Tak. Mojej dziewczynie się podobał ja niestety odniosłem inne wrażenie.
No cóż mimo że Agnieszka Holland jest utytułowanym reżyserem jej filmy nigdy do mnie nie przemawiały i tak było też tym razem.
LadyDomi
LadyDomi
  28 мая 2012
Dowód - Anthony Hopkins :zakochany: Film o geniuszu z dziedziny matematyki i o jego córce, która jest równie genialna. Nawet nie wiem jak opisać ten film, żeby niczego ważnego nie zdradzić :) w każdym razie podobał mi się - 7/10.
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  28 мая 2012
Gothiclady
Gothiclady: czy ktoś już oglądał "W Ciemności"?

Tak.
Jak dla mnie warty obejrzenia...

LeVentSolaire
LeVentSolaire: jej filmy nigdy do mnie nie przemawiały i tak było też tym razem.

A co konkretnie Ci sie nie podobalo Robercie?

Iron sky - fajny :)
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
LeVentSolaire
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
LeVentSolaire
  28 мая 2012
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: A co konkretnie Ci sie nie podobalo Robercie?

Kasiu jak to powiedzieć po prostu wynudziłem się na tym filmie :)
Spodziewałem się czegoś innego a tu mnie załatwiła monotonia filmu.
Cóż filmy Agnieszki Holland do mnie nie trafiają a widziałem już ich parę.
JFC
JFC
  28 мая 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ładnie opisujesz filmy, Jacek. :-)

Kilka stron wcześniej polecałem Ci jeden film, nie wiem czy zauważyłaś. Angielski tytuł to Castaway on the moon, obejrzyj sobie, spodoba Ci się. :P

Konto usunięte
Konto usunięte: Dowód - Anthony Hopkins Film o geniuszu z dziedziny matematyki i o jego córce, która jest równie genialna. Nawet nie wiem jak opisać ten film, żeby niczego ważnego nie zdradzić :) w każdym razie podobał mi się - 7/10.

Trochę jak piękny umysł. :P Też mi się podobał.
daenerys
daenerys
  28 мая 2012

Widziałam Jacek, ale głośników nie mam na kompie tu, więc dopiero w domu obejrze, a to już niedługo. :w00t: :D A opis mi się właśnie spodobał też więc film obejrzę z dobrym nastawieniem. :D

PanHeisenberg
PanHeisenberg
  29 мая 2012
Lincz - zajebisty.
Jak widać od roku 2010 Polacy w końcu podnieśli poziom filmów, który upadł dawno temu.
"Wymyk", "Trzy minuty" i właśnie obejrzany przeze mnie "Lincz" są potwierdzeniem, że Polak nadal potrafi. Przez niemal cały film nie mogłem wydusić słowa i łzy podpływały mi do oczu. Niekoniecznie ze wzruszenia, ale miotała mną chęć zemsty na filmowym oprawcy. Reżyser zapewne to zamierzał ze mnie wycisnąć i udało mu się. Świetnie rozumiem tych mężczyzn, którzy sami wymierzyli sprawiedliwość nie mogąc liczyć na lokalną policję. Poza tym ciekawy klimat zapomnianej przez Boga i przez prawo wsi.
10/10.
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  29 мая 2012

czarne zloto - przyjemnie sie ogladalo

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
daenerys
daenerys
  29 мая 2012
The Avengers. Nie powinnam opisywać filmów tuż po ich obejrzeniu, bo sypią się same różowe serduszkowe stwory emotkowe. :-D Downey Jr oczarował mnie w Sherlocku, myślałam jednak, ot taka rola, widać dobry aktor, ale to po prostu musi być genialny człowiek, był równie urokliwy, błyskotliwy i zabawny tutaj. Nekst, gość z łukiem - kojarzę go z jakiegoś filmu z zombiakami, też świetny. Ogólnie aktorzy bardzo fajni, do nikogo się nie mogę przyczepić a sam film ciekawy i zabawny, polecam! :-)
(chociaż napisy jak zwykle w wersji light :zonk:)
A jeszcze odnośnie efektu 3D, to już reklamy miały lepszy efekt niż film ale kij. :-D
daenerys
daenerys
  29 мая 2012

A, no i bluzka - !

JFC
JFC
  30 мая 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Downey Jr

:zakochany:

Piekło i niebo (1966) - Niezła polska komedia, opowiadająca historię grupki osób, które w wyniku wypadku samochodowego zostają zesłane na swój "sąd ostateczny", a następnie do piekła, nieba lub czyśćca. Stary film, ale zabawny do dzisiaj.

Get Him to the Greek (2010) - Na pierwszy rzut oka głupawa komedia, ale momentami trącało dramatem i poruszało dosyć ważne kwestie. Były chwile, że śmiałem się na głos, głównie w scenach z P.Diddym, poza tym lubię tego nieogolonego grubasa, a typ grający Snowa spisał się na medal. :tak:

Broken Vessels (1998) - Dramat o chłopaku, który za sprawą swojego kolegi z pracy i po to by zapomnieć o przeszłości wpada w nałóg heroinowy i nie tylko. Bardzo dobrze naświetla temat ale nie ma tu takiej antynarkotykowej propagandy jak w Reqiem For a Dream.
Gothiclady
Gothiclady
  30 мая 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Lincz - zajebisty. Jak widać od roku 2010 Polacy w końcu podnieśli poziom filmów, który upadł dawno temu. "Wymyk", "Trzy minuty" i właśnie obejrzany przeze mnie "Lincz" są potwierdzeniem, że Polak nadal potrafi. Przez niemal cały film nie mogłem wydusić słowa i łzy podpływały mi do oczu. Niekoniecznie ze wzruszenia, ale miotała mną chęć zemsty na filmowym oprawcy. Reżyser zapewne to zamierzał ze mnie wycisnąć i udało mu się. Świetnie rozumiem tych mężczyzn, którzy sami wymierzyli sprawiedliwość nie mogąc liczyć na lokalną policję. Poza tym ciekawy klimat zapomnianej przez Boga i przez prawo wsi. 10/10.

podbijam w całości, miałam identyczne odczucia.
JFC
JFC
  30 мая 2012
Ściany (1987) - Zajebista, mroczna, krótkometrażowa animacja Piotra Dumały. Jak ktoś chce obejrzeć to jest na YT - http://www.youtube.com/watch?v=NebIzOmI9zk

Wolność nogi (1988) - Kolejna krótkometrażowa animacja Dumały, trochę mniej mroczna i "poryta" od Ścian, ale też niezła. Również można ją zobaczyć na YT - http://www.youtube.com/watch?v=Lf0bAIxfXS4

Ostry film zaangażowany (1979) - Następna krótkometrażowa animacja, tym razem twórcy mojego ukochanego "jamniczka". Technika kręcenia jest taka sama, czyli film jest malowany bezpośrednio na taśmie. Ten akurat traktuje o powodach mniejszego zainteresowania ludzi wydarzeniami kulturalnymi. Trochę ryje banie tak samo jak inne filmy tego pana. YT - http://www.youtube.com/watch?v=9uxlXIlihWA

Fobia (1967) - Pierwszy film Antonisza, równie mocno ryje banie jak następne filmy kręcone tą techniką. Link - http://www.youtube.com/watch?v=DxevNr4KoAo

How Wings Are Attached to the Backs of Angels (1996) - Animacja krótkometrażowa o pewnym wynalazcy/naukowcu, który próbuje rozgryźć sposób funkcjonowania skrzydeł u aniołów. Bardzo fajny, jak ktoś chce obejrzeć to pyk - http://www.youtube.com/watch?v=NRHVzbJVx8I

Sebastian's Voodoo (2008) - Znowu animacja, tym razem kolorowa i robiona na kompie w 3D, pokazuje przygodę pewnej laleczki voodo, która postanawia się uwolnić. Smutnawy trochę. Link - http://www.youtube.com/watch?v=XMMZOVxANVQ