Pytania skierowane do właścicielek małych piersi. ;)
Mam mały problem. Jestem niestety posiadaczką naprawdę malutkich piersi (70a) i potrzebuję stanika do bluzki, która ma odkryte plecy, a z przodu nie jest usztywniana...jeśli nie chcę mieć pleców z przodu:D to stanik obowiązkowy!
Tu pytanie...czy lepiej wziąć samonośny z silikonu czy push-up z silikonowym tyłem? Nigdy takiego nie miałam i jestem niemal pewna, że z tak małych piersi stanik może się odklejać:/
A zamierzam iść w nim na imprezę, więc ryzyko jest duże...
Niby biustonosz silikonowy przykleja się do ciała, ale przeczytałam już w necie parę wątków o odklejających się tego typu stanikach. Już pomijam fakt, że pewnie jest niewygodny, a skóra pod nim okropnie się poci:/
Opcja nr 2 - biustonosz z silikonowym tyłem. Ale jak z trwałością tego paska z tyłu? Nie rozciągnie się po wielokrotnym używaniu?
Mam silikonowe ramiączka i niektóre się rozciągnęły.
Czy taki stanik bardzo uwiera? (chodzi mi o ten silikonowy pasek z tyłu)
W dodatku szperałam trochę w internetowych sklepach i mam wrażenie, że wszystkie pasujące na mnie modele mają te niesilikonowe boki lekko widoczne z tyłu!:/ Macie takie staniki? Boczna część wystaje z tyłu czy nie?
Nie wiem już sama, który stanik wybrać!:/Chcę chodzić z odkrytymi plecami z tyłu i nie mieć pleców z przodu!
Stanik ma być wygodny i jak namniej widoczny!Dziewczyny, proszę, doradźcie mi.

Taki diamentowy to mi bardziej pod sukienkę z gołymi plecami pasuje. 

i zawsze inwestowałam w miseczki silikonowe