znow pytanie od kolezanki, czy ktos z was robi sobie taki peeling? dobry jest? i podobno sa jeszcze oklady ze zawija sie w folie i tu drugie pytanie czy ktos stosowal? bo podobno ma rozgrzewac a kolezanka sobie robi takie oklady tylko ze nic nie rozgrzewa, dlaczego?
lista tematów
peeling z kawy strona 1 z 2
Konto usunięte: czytowazne1:
bo podobno ma rozgrzewac a kolezanka sobie robi takie oklady tylko ze nic nie rozgrzewa, dlaczego?
bo zeby rozgrzewalo to trzeba uzywac balsamow rozgrzewajacych.
j.w.

np. eveline termoaktywne serum wyszczuplające - stosowałam je jakiś rok temu przez tydzień + owijanie folią i straciłam wtedy ok 4cm w obwodzie brzucha :)
bardzo dobry :)
najlepszy jest jak się zmiesza kawę mieloną z oliwa z oliwek :) wtedy ma dodatkowo działanie nawilżające i uelastyczniające skórę :)
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Przepis od mojej byłej nauczycielki, pani kosmetolog.
Sposób sprawdzony, sama zrezygnowałam z kupnych peelingów i robię ten :)
jest to peeling ujędrniająco-antycellulitowy :)
potrzebujemy :
kawę mieloną- 2łyżki, zalewamy odrobiną wrzątku aby uwolnić kofeinę, która zwalcza cellulit. Do kawy dolewamy oliwę z oliwek(1łyżkę), która nawilża oraz szczyptę cynamonu która poprawia krążenie. Mieszamy do uzyskania gęstej masy i możemy wykonać peeling całego ciała (oprócz twarzy oczywiście) ruchami okrężnymi zaczynając od stóp :)
jest taki zestaw arbuzowy(nawilżająco- ujędrniający) z Bielandy- peeling, serum, maska i balsam. po użyciu maski ciało owijamyfolią na 20-30min i przykrywamy kocem :) przed nałożeniem maski można też wykonać masaż :) na koniec oczywiście nakładamy balsam.
Zabieg jak z salonu :) Polecam
maska:

czytowazne1: bo podobno ma rozgrzewac a kolezanka sobie robi takie oklady tylko ze nic nie rozgrzewa, dlaczego?
może koleżanka nie użyła prepartów ze składnikami , które rozgrzewają.
W preparatach szukaj dodatku kofeiny, imbiru, cynamonu, kardamonu..
Konto usunięte: jest taki zestaw arbuzowy(nawilżająco- ujędrniający) z Bielandy- peeling, serum, maska i balsam. po użyciu maski ciało owijamyfolią na 20-30min i przykrywamy kocem :) przed nałożeniem maski można też wykonać masaż :) na koniec oczywiście nakładamy balsam.
Lepszy z Bielendy do 'zawijania' jest ten co kiedys był body wrapping ...
a szczerze to polecam tą papkę którą można dostać na allegro :P
Konto usunięte: Przepis od mojej byłej nauczycielki, pani kosmetolog.
Sposób sprawdzony, sama zrezygnowałam z kupnych peelingów i robię ten :)
jest to peeling ujędrniająco-antycellulitowy :)
potrzebujemy :
kawę mieloną- 2łyżki, zalewamy odrobiną wrzątku aby uwolnić kofeinę, która zwalcza cellulit. Do kawy dolewamy oliwę z oliwek(1łyżkę), która nawilża oraz szczyptę cynamonu która poprawia krążenie. Mieszamy do uzyskania gęstej masy i możemy wykonać peeling całego ciała (oprócz twarzy oczywiście) ruchami okrężnymi zaczynając od stóp :)
muszę przetestować

jaką papkę? ?
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
z Allegro jest taka na cellulit :D robiona.
http://allegro.pl/hit-600-ml-cellulit-precz-lub-zwrot-pieniedzy-i2168341588.html
bo przeglądałam aktualną 'profesjonalówke z Bielendy' i też go nie widze .. niemożliwe żeby taki dobry produkt wywalili z oferty O_o
Bo nie wiedzą jak się jej używa .. a dwa papka po dwóch razach nie działa ;).
a cellulit zwalcza się długo czasami nawet bardzo.
Konto usunięte: bo przeglądałam aktualną 'profesjonalówke z Bielendy' i też go nie widze .. niemożliwe żeby taki dobry produkt wywalili z oferty O_o
http://www.bazarek.pl/produkt/2068281/bielenda-ideal-skin-fito-u-fruit-maska-ujedrniajaca-body-wrapping-dla-kobiet-i-mezczyzn-25.html
o tej masce wspominałaś ?