Witajcie, za miesiąc idę na 18-stkę do mojej siostry. Rodzice oczywiście nalegają abym kupilła sobie jakąś sukienkę, bo wiadomo trzeba reprezentować się jakoś:) Nie mam pojęcia jaką sukienkę chcę kupić lub uszyć. może macie jakieś propozycje? Bo byłam juz chyba w 100 sklepach i nic mi się nie podobaało. Dodam,że nie mam idealnej figury: duży biust, niski wzrost, szerokie biodra i taki średni brzuszek. I sukienka musi być taka, żebym mogła ją jeszcze wykorzystać np na wakacjach. Dziękuję za pomoc :-)
Szukam !
Nigdy nie umiałam dopasować do kogoś sukienek tak na oko, więc daje moje propozycje tak ogólnie :)
Znalazłam jeszcze jedną z top secretu, ale jeszcze nie ma jej w sklepie online i nie mogę dodać zdjęcia. :D
I mój faworyt
Tylko wiesz, że wszystko musiałabyś przymierzyć, każda będzie inaczej na Tobie leżała. A te sukienki są moim zdaniem zarówno delikatne jak i na większe wyjście. A na lato i wiosnę będą jak znalazł :)
Może cos tego typu?
1.

2.

podobne sa w AGGI
3.

- Rowniez z AGGI. Na zdjeciu nie wyglada zbyt efektownie, ale po zalozeniu jest sliczna. Sama ostatnio kupilam

bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
na 18 preferowałabym jakąś tunikę?
a jak sukienki to jakieś z ładnego materiału takie luźniejsze a nie by się odstawić jak na wesele
Na pewno nie szukaj czegoś w satynie - to nie jest materiał na taką imprezę
Osobiście sama należę grupy tych nie obdarzonych zbyt wysokim wzrostem też mam okrągłości. Staram się szukać sukienek w ten deseń:
po pierwsze: Marszczenia ładnie tuszują wystający brzuszek :)
po drugie: Długość sukienki zestawione ze szpilkami powoduje, ze nogi wydają się dłuższe :)
po trzecie: Eksponuje biust, ale nie do przesady ;) (biust to mega atut!)
po czwarte: Bez problemu dobierzesz do niej marynarkę (Ważne żeby nie była świecąca tylko matowa)
po piąte: Każde szpilki do takiej pasują czy są to platformy czy jakieś sandałki na obcasie, baleriny etc.
po piąte: Taki zestaw: marszczona sukienka + szpilki + marynarka, nie wygląda wulgarnie - mimo długości sukienki, oraz dekoltu - tylko elegancko :)
Moje skromne zdanie, ot co