Witam was drogie Panie i drodzy Panowie ta wieczorna porą
Mam kurtkę ze sztucznej skóry (poliuretan) i muszę ją wyprać, niestety nie wiem jak bo metka się 'wyświechtała' i nic już na niej nie widać :(. Dlatego mam pytania:
1. Czy można taką kurtkę wyprać w pralce lub ręcznie czy lepiej oddać ją do pralni?
2. Jeśli można ją wyprać w pralce to w ilu stopniach? W proszku, czy płynie do prania? Co z wirowaniem - wirować czy nie?
Pozdrawiam :)
lista tematów
Jak wyprać... strona 1 z 2
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Gejszalicious: 1. Czy można taką kurtkę wyprać w pralce lub ręcznie czy lepiej oddać ją do pralni?
2. Jeśli można ją wyprać w pralce to w ilu stopniach? W proszku, czy płynie do prania? Co z wirowaniem - wirować czy nie?
Ręcznie bym zaryzykowała, ale na pewno nie w pralce. Najlepsza jednak będzie i tak pralnia : D
Upierz ręcznie, w letniej wodzie z dodatkiem płynu do prania, nie gnieć jej tylko delikatnie wypierz i jeszcze zaoszczędzisz kasę za tą pralnię :)
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Sylvinka: Upierz ręcznie, w letniej wodzie z dodatkiem płynu do prania, nie gnieć jej tylko delikatnie wypierz i jeszcze zaoszczędzisz kasę za tą pralnię :)
jw. z wody sama sobie obcieknie. nie ma co jej wykręcać nawet. możesz delikatnie 'zdjąć' rękoma wodę :)
dołącze sie do tematu: wie ktos jak wyczyscic zamszową kurtkę? na metce jest żeby nie prać, nie czyścić chemicznie, pranie ochronne. poza oddaniem do pralni? :)
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Konto usunięte: dołącze sie do tematu: wie ktos jak wyczyscic zamszową kurtkę? na metce jest żeby nie prać, nie czyścić chemicznie, pranie ochronne. poza oddaniem do pralni?
http://www.dobra-rada.pl/jak-czyscic-zamsz_2924
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...