Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  29 марта 2012 (pierwszy post)

Witam was drogie Panie i drodzy Panowie ta wieczorna porą :mrgreen:

Mam kurtkę ze sztucznej skóry (poliuretan) i muszę ją wyprać, niestety nie wiem jak bo metka się 'wyświechtała' i nic już na niej nie widać :(. Dlatego mam pytania:
1. Czy można taką kurtkę wyprać w pralce lub ręcznie czy lepiej oddać ją do pralni?
2. Jeśli można ją wyprać w pralce to w ilu stopniach? W proszku, czy płynie do prania? Co z wirowaniem - wirować czy nie?

Pozdrawiam :)

Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
MIESZKAMwPolsceB
MIESZKAMwPolsceB
  29 марта 2012

oddalabym ja do pralni ;>

jolanta6667
jolanta6667
  29 марта 2012

nie ryzykowałabym lepiej oddaj do pralni:)

asexualna
asexualna
  29 марта 2012
Gejszalicious
Gejszalicious: 1. Czy można taką kurtkę wyprać w pralce lub ręcznie czy lepiej oddać ją do pralni? 2. Jeśli można ją wyprać w pralce to w ilu stopniach? W proszku, czy płynie do prania? Co z wirowaniem - wirować czy nie?

Ręcznie bym zaryzykowała, ale na pewno nie w pralce. Najlepsza jednak będzie i tak pralnia : D
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  30 марта 2012

Upierz ręcznie, w letniej wodzie z dodatkiem płynu do prania, nie gnieć jej tylko delikatnie wypierz i jeszcze zaoszczędzisz kasę za tą pralnię :)

mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Ela
Reputacja: 961 | BluzgometrTM: 2
Ela
  30 марта 2012
Sylvinka
Sylvinka: Upierz ręcznie, w letniej wodzie z dodatkiem płynu do prania, nie gnieć jej tylko delikatnie wypierz i jeszcze zaoszczędzisz kasę za tą pralnię :)

I koniecznie na koniec powiesić na wieszaku niech tak schnie.
Ja tu tylko delikatnie muskam klawiaturę, aby cichym szeptem coś napisać...
Gothiclady
Gothiclady
  30 марта 2012
Sylvinka
Sylvinka: Upierz ręcznie, w letniej wodzie z dodatkiem płynu do prania, nie gnieć jej tylko delikatnie wypierz i jeszcze zaoszczędzisz kasę za tą pralnię :)

Ela
Ela: I koniecznie na koniec powiesić na wieszaku niech tak schnie.

jw. z wody sama sobie obcieknie. nie ma co jej wykręcać nawet. możesz delikatnie 'zdjąć' rękoma wodę :)
Babsy
Babsy
  30 марта 2012

w pralni tez beda szukac metki, zeby wiedziec, jak uprac, lepiej

Sylvinka
Sylvinka: Upierz ręcznie, w letniej wodzie z dodatkiem płynu do prania, nie gnieć jej tylko delikatnie wypierz i jeszcze zaoszczędzisz kasę za tą pralnię
youaredaone
youaredaone
  30 марта 2012

ja swoją prałam już kilka razy w pralce, 40 stopni, wirowanie i nic się nie stało z nią :tak:

sylwik
sylwik
  30 марта 2012

dołącze sie do tematu: wie ktos jak wyczyscic zamszową kurtkę? na metce jest żeby nie prać, nie czyścić chemicznie, pranie ochronne. poza oddaniem do pralni? :)

Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  30 марта 2012

chyba wypiorę tą kurtkę w rękach, chociaż mi się nie chce z nią męczyć :)

Konto usunięte
Konto usunięte: dołącze sie do tematu: wie ktos jak wyczyscic zamszową kurtkę? na metce jest żeby nie prać, nie czyścić chemicznie, pranie ochronne. poza oddaniem do pralni? :)

słyszałam, że gumką do mazania
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
sylwik
sylwik
  30 марта 2012
Gejszalicious
Gejszalicious: słyszałam, że gumką do mazania

tak robilam z malymi plamkami i pomagalo. ale plame po wylanej na nia kawe nie ruszylo:nie:
a mleka itp boje sie testowac, bo moze sie zepsuc kurtka:nie:
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  30 марта 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: dołącze sie do tematu: wie ktos jak wyczyscic zamszową kurtkę? na metce jest żeby nie prać, nie czyścić chemicznie, pranie ochronne. poza oddaniem do pralni?

http://www.dobra-rada.pl/jak-czyscic-zamsz_2924
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Winterfell
Winterfell
  30 марта 2012

Mi mleko ładnie wyczyściło zamsz. :-)

luk7
luk7
  30 марта 2012

Kurtkę plastiku to tylko ręcznie ew. oddać do pralni chociaż nie wiem zajmują się taką tandetą

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.