1) Poszukuję pastelowego lakieru do paznokci w kolorze miętowym, najlepiej dostępnego w jakiejś sieciowej drogerii, bo ostatnio nabiegałam się za lakierem firmy MUA, który przywiozłam z poza granic kraju i niestety nigdzie go nie dostałam :)
2) Chciałabym poznać jakiś łatwy i zajmujący niewiele czasu trik na optyczne powiększenie oczu. Opcja z białą kredką nie wchodzi w grę, a informacje znalezione na innych forach były po prostu nietrafione. Jeżeli któraś z Was ma jakiś sprawdzony to prosiłabym o podpowiedż:)
pozdrawiam.
lakier & oczy strona 1 z 2
1. Ja chcę kupić sobie ten:
Jeszcze go nie mam, więc nie wiem, czy kolor wygląda tak jak na zdjęciu. Ale lakier OPI to świetna sprawa, mam z tej serii w innym kolorze. Jest bardzo trwały, nie odpryskuje tak szybko, jak inne.:)
2. Podobno to jest skuteczne:
http://www.youtube.com/watch?v=nLZhKlwiwQc
Nie jestem pewna, nie wypróbowałam jeszcze. Jednak sposób ze sztucznymi rzęsami da na pewno nienaturalny efekt, więc jeśli on Ci nie odpowiada, to nie jest dla Ciebie.;)
Ja lubię sztuczne rzęsy i kiedyś sprawdzę, czy to działa.
Jasne cienie optycznie powiększają oczy, ale pewnie tego próbowałaś.
Mi chodzi bardziej o taki odcień mleczny, mniej zielony

niby popularny (u kilku dziewczyn go już widziałam) ale ciężko go namierzyć.
no ja akurat na krótkie rzęsy nie mogę narzekać, więc gdybym wydłużyła je jeszcze bardziej to wyglądałabym już raczej komicznie

próbowałam i ja w jasnych odcieniach nie wyglądam zbyt dobrze niestety

google mówi,że inglot taki ma
ja bardzo mocno tuszuję zarówno górne rzęsy jak i dolne, po kilka razy nakładam tusz i u mnie działa taki trick, ale ja w sumie z natury mam duże oczy, tylko to podkreślam.
smokey eyes, tylko malujesz cieniem taką linię powyżej zagięcia w powiekach, jeśli w ogole to ma sens ;D

coś takiego tylko wiadomo, w subtelnym kolorze, biały cień na środek powieki, pod łukiem brwiowym, i ZAWSZE w kącikach oczu. i nie maluj dolnej powieki ciemniejszym cieniem bo to zamyka oko.
jeśli miętowy to nie kupuj O.P.I bo on jest bardziej zielonkawy.
w sephorze mają piękny miętowy, kupiłam wczoraj i jest to już mój drugi bo zużyłam cały. plusem jest to, że mimo jasnego odcienia już jedna warstwa daje całkiem dobry efekt.
no i jeszcze essie, ale to już 49zł i dwie warstwy.
inglota odradzam.
Niezła jest opcja malowania kreski w zgięciu lub nad zgięciem powieki, ja się bawiłam z tym grafitowym na jasnym cieniu, całkiem ciekawie wyszło. :-) Co do lakieru widziałam takie w Rossmanie i Inglocie więc może u Ciebie jakiś deficyt był jak szukałaś
Ja ci mogę polecic Lakiery z Joko Vinyl Mania , są świetne i trwałe jak na skromne 8 zł ... nie wiem jak sie spisują jasne kolory tych kolorów ale czerwień jest boska .
Okazywanie miłości nie jest bezpieczne, a dążenie do intymności jest ryzykiem .
Z L'Oreala wyszły teraz fajne lakiery i jest ocień miętowy. Ja kupiłam inny kolor bo miętowy już mam. Ok 20 zł w Rossmanie. Jeszcze Rimmel na pewno ma taki odcień, własnie go mam.

Ich jakość też jest ok :)
na lakierach Inglota się przejechałam, cena nieadekwatna do jakości.
możliwie, we Wrocławiu byłam tylko w 3 Rossmanach, wiec możliwe że nie mają całej gamy produktów

zainteresuje sie nimi jak je namierze we Wrocławiu lub okolicach :)
dzisiaj spróbuje ale nie wiem czy mój ksztalt oka pasuje do takiego makijazu

rowniez dzisiaj przetestuje :)
powiększenie oczu ? przecież masz duże oczy , teraz jakas głupia moda powstała na "wielkie gały" Twoje oczy sa ok duze i mysle ze duzo kobiet chciałoby mieć pełne oczy tak jak Ty , ale na Twoim miejscu bym troche skromniej tuszowała bo sa strasznie poklejone i wygląda to generalnie na stary tusz , nakladany kilka dni z rzędu