styka51
styka51
  23 мая 2012 (pierwszy post)

Witojcie :pavarotti:

Panie i panowie, mam pytanie.
Co według Was zmieniło się na lepsze na przestrzeni lat (np. 100 ostatnich) w aspekcie ubioru?
A co na gorsze?
Które lata wydają się Wam być takimi, w których byście się odnalazły ze swoim stylem? Które najbardziej Wam się podobają? A co jest dla Was kiczem ?

1910

1920

1930

1940

1950

1960

1970

1980

1990

2000

Pozdrawiam, Stycz :ziober2:

MrAfrika
MrAfrika
  23 мая 2012

Rok 2000 :tak:

madzia2143
madzia2143
  23 мая 2012
styka51
styka51: Które lata wydają się Wam być takimi, w których byście się odnalazły ze swoim stylem? Które najbardziej Wam się podobają?

z tych co pokazałaś to 40 i 60, zawsze miałam mega słabość do takiego stylu i żałuję, że mogę się tak ubrać głównie jak jest jakaś okazja typu wesele, chrzciny etc.
naaats
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 0
naaats
  24 мая 2012

+ Na lepsze na pewno to, że jest bardziej podkreślana kobiecość. Może i te ubrania były wtedy uważane za modne i kobiece, ale w porównaniu z dzisiejszymi krojami ubrań to niebo, a ziemia.
+ Drugi plus. Większa swoboda w łączeniu ubrań. Można łączyć praktycznie wszystko ze wszystkim (oczywiście nie przekraczając pewnych granic). Skarpetki do sandałków na szpilce? Jednemu się spodoba, inny pomyśli 'kolejny idiotyzm z wybiegów' i pójdzie dalej.

styka51
styka51: Co według Was zmieniło się na lepsze na przestrzeni lat (np. 100 ostatnich) w aspekcie ubioru? A co na gorsze?

styka51
styka51: Które lata wydają się Wam być takimi, w których byście się odnalazły ze swoim stylem? Które najbardziej Wam się podobają? A co jest dla Was kiczem ?

Każdy powie, że 2000, wiadomo. Ale ze wcześniejszych lat to 1960.
Kiczem fryzury z 1980.

Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.

Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  24 мая 2012

Gdybym miała brać pod uwagę 'stylizacje' tylko z tych zdjęć to w życiu nie wybrałabym 2000. Kilka szmatek dziwnie ze sobą połączonych :mrgreen:, za to lata 60 cudowne po prostu :zakochany: -urok, elegancja, samo piękno w kobietach.

styka51
styka51: 1970

Też okej, ale skłaniałabym się tutaj przy tylko jednym stroju czyli tym pierwszym od lewej.

Inne jakoś nie są dla mnie, nie lubię ubierać się przesadnie elegancko na co dzień :)
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Gothiclady
Gothiclady
  24 мая 2012

najlepszy 1940, tylko buty bym zmieniła :D

najgorszy to chyba 1970-1990

daenerys
daenerys
  24 мая 2012

Trzeba dać też rozgraniczenie pomiędzy ubiorem miasta i wsi. :D

Z okresu 1910 podobają mi się falbany sukienki po lewej, ale za to nic więcej, choć obstawiam, że to wersja dość uboga stroju.
1970 nie są takie złe jak się im przyjrzeć, ale nie do końca mój gust.
1960 oczywiście świetne, podobnie 40 a to też trochę z powodu powracających ostatnio tamtejszych motywów. :) 80 ma swój swoisty urok. Myślę, że zarówno Kelly jak i sama Pegg wyglądały dość pociągająco w Bundych. Często się zastanawiałam łaj Al na nią nie leci, aż odkryłam- to przecież żona. :3
Lata 90 były zbyt niedawno, ale pewnie za kilka pokoleń odkryją urok tamtych strojów, gdzie ja mimo sentymentu go dojrzeć nie bardzo mogę :)
A co ze strojami męskimi? Ja się ostatnio głowię nad nazwą tego stroju co mają panowie w angielskich filmach kostiumowych, np duma i uprzedzenie lub miał Radcliffe w Kobiecie w Czerni. :D

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  24 мая 2012

Cudne te kiecki z lat 60-tych.

Adidasowa
Adidasowa
  24 мая 2012

Lata 60te zdecydowanie na plus, chociaż ja osobiście nie lubię eleganckich ubrań ;)

DZIIDKA
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 162
DZIIDKA
  24 мая 2012

Zmieniło się jedynie to,że ubrania są w nieco odważniejszych kolorach,to,że teraz możemy dostać odzież w sklepach bez problemu no i ceny się za pewne zmieniły.

asexualna
asexualna
  24 мая 2012

Lata 30. i 40. :zakochany:
W Polsce międzywojennej zaszły takie modowe zmiany, że szok. Rewolucja obyczajowa na to wpłynęła w znacznym stopniu.
Zdaje się, że wtedy do Polski też dotarł trend Coco Chanel.

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  24 мая 2012

tych co pokazałaś 60 - wyglądają mega kobieco :-)

boniwinter
boniwinter
  24 мая 2012
styka51
styka51: óre lata wydają się Wam być takimi, w których byście się odnalazły ze swoim stylem?

dla mnie lata 60/70-te.
Uwielbiam dzwony (jeansy, sztruks) przewiewne bluzki, korale, sandaly, kolory, wzory, dlugie wlosy albo "kopuly" na glowie, "grzeczne" sukienki, opaski, przepaski itp.............

styka51
styka51: A co jest dla Was kiczem ?

lata 80-te i poczatek 90-tych
kicz, plastik, mieszanie wzornictwa, fryzury natapirowane z kilogramem lakieru....do tego kiepski makijaz
pijana
pijana
  25 мая 2012

Lata 60-te, idealne :tak:

SailorMoon
SailorMoon
  25 мая 2012

Kiedyś to były czasy :D
A z tych co pokazałaś to lata 60, zarąbiste. Mega kobiece :)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.