Cześć.
Ostatnio kupiłam sobie skórzane kozaki, i mam mały problem, otóż strasznie się świecą przez co nie wyglądają zbyt atrakcyjnie ;p
i moje pytanie brzmi: czy znacie jakieś sposoby na zmatowienie skóry, żeby się nie świeciła, jednocześnie nie niszcząc ich ;> i czy w ogóle jest takie coś możliwe, czy nie mam co się łudzić? ;p
w najgorszym wypadku będę śmigać w lakierko-kozakach
lista tematów
skórzane kozaki
lepsze świecące niż moje, które jakby zmatowiały i jedyny ratunek przyniosła im bezbarwna farba do butów ale efekt nie jest premanentny
Tłuszcze do skór mogą ją zmatowić, jeśli jest nabłyszczana. Jeśli lakierowana do dupa zimna.
Nie jestem tu nowa
na szczęście nie są lakierowane
http://www.debenhams.ie/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10052_10001_050010700560_-1
no to teraz się wkurzyłam, kupiłam je pare dni temu a teraz są przecenione o.O ku

to tylko ja mam takie szczęście ;)
Konto usunięte: Cześć.
Ostatnio kupiłam sobie skórzane kozaki, i mam mały problem, otóż strasznie się świecą przez co nie wyglądają zbyt atrakcyjnie ;p
i moje pytanie brzmi: czy znacie jakieś sposoby na zmatowienie skóry, żeby się nie świeciła, jednocześnie nie niszcząc ich ;> i czy w ogóle jest takie coś możliwe, czy nie mam co się łudzić? ;p
w najgorszym wypadku będę śmigać w lakierko-kozakach
jak to pradziwa skóra to z czasem uzytkowania przestanie sie swiecić(chyba ze to ajkis lakier nalozony) mozes wziąc mokrą szmatke i wodą troche potraktowac(z umiarem zeby nie zniszczyc za bardzo). przyjdzie zima,na ulicach bedzie sól - skóra zmatowieje:D