Witam nie umiem jeździć na rowerze,mam 25 lat.Uczyłem się kilka razy w życiu ale nic.Lekarz laryngolok kiedyś mi powiedział że mój brak błony bębenkowej uniemożliwia mi nauke ponieważ mam brak błony bębenkowej.Ale gdy nie dawno byłem nic już tak nie mówił a pytałem się oto.Czy dam radę się nauczyć czy nie?
Jazda na rowerze Nauka pomożecie? strona 1 z 2
Porada: Kupuj, wsiadaj, zasuwaj. Upadek Ci nie grozi ( o ile z prędkością nie przesadzisz na zakręcie xD )
Może lepiej zmień lekarza :)
Życiowa

Mam znajomego który ma/miał podobny rower, dla seniorów. Lekko go przerobił, bardzo wygodny w jeździe choć trzeba się do pozycji pedałowania przyzwyczaić. Na prostej serio można dosyć szybka rozwinąć prędkość.
Co miałem doradzić? Kijek z tyłu roweru jak dla dzieciołków? :P
Błona bębenkowa to narząd równowagi więc Twój lekarz słusznie stwierdził, natomiast myślę że, są jakieś rozwiązania by nauczyć się jeździć na rowerze. Jak to mówią dla chcącego nic trudnego :D
Zaburzenia równowagi mogą być spowodowane przez następujące schorzenia: choroba Ménière'a – zaburzenia w regulacji poziomu śródchłonki w błędniku mogą być przyczyną tzw. zespołu Meniera, który oprócz zaburzeń równowagi objawia się nudnościami, dzwonieniem w uszach, a czasem nawet utratą słuchu; zapalenie błędnika; wędrujące otolity – powodują łagodne położeniowe zawroty głowy; zawroty pojawiają się, gdy pacjent zwiesza głowę w dół, szybko wstaje z łóżka, przekręca się z boku na bok; dolegliwości trwają krótko, ale są intensywne; tego typu zawroty głowy u ludzi starszych zwykle wywołane są pokruszeniem się otolitów; luźne ich kawałki poruszają się w czasie ruchów głową i drażnią błędnik; uszkodzenie błony bębenkowej; nerwiak nerwu słuchowego.
No cóż niepodważalne dowody koleżanko są w google :P
Dziwi mnie trochę że, posiadając tak ubogą wiedzę na temat anatomii człowieka wdajesz się ze mną w dyskusje Alensztajn. To że, mam słuszność potwierdza przypadek Patriotaa. A pewność siebie daje mi wiedza którą posiadam. Podałam Ci pierwszy wyszukany przykład i nie będę Ci wyjaśniać zależności jaka istnieje między błędnikiem a błoną bębenkową bo to nie lekcja biologii.