1.Jaki makijaż aby powiększyć "optycznie" oczy.? (uwzględniając fioletowe prawie cienie pod oczami)
2.Jak prawidłowo nakładać podkład.?
3.Kupiłam cienie, niestety sypią się. Jest jakiś sposób czy do śmietnika.?
lista tematów
pytania. strona 1 z 2
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Spróbuj z bazą pod makijaż, ale jeżeli jest to tanie gówno to i tak się będzie sypać,
miałam kilka takich z niższych półek bo myślałam, ze z bazą dadzą radę, ale sie pomyliłam.
Nakładaj podkład zwilżoną gąbką. Zacznij od nasady nosa rozprowadzając promieniście po czole w kierunku linii włosów. Nakładając podkład na grzbiet nosa, poprowadź gąbkę na skrzydełka nosa i dalej okrężnymi ruchami na policzki. Nie zapomnij o powiekach, a szczególnie wewnętrznym kąciku oka. Kolejno nakładaj wokół ust, na brodzie i dobrze rozetrzyj na kości żuchwy kończąc tuż pod nią (nie nad nią!). Nie zapomnij wykończyć nakładanie podkładu na skroniach, przy uszach i wzdłuż linii włosów i brwi.
Tak piszą "eksperci", ja nakładam po swojemu, na szybko.
Zwracam tylko uwagę na to aby był nałożony równomiernie i żeby był jak najmniej widoczny.
Konto usunięte: 1.Jaki makijaż aby powiększyć "optycznie" oczy.? (uwzględniając fioletowe prawie cienie pod oczami)
Co do powiększania oczu najlepiej używać jasnych cieni, nie używać kredki od wewnętrznej strony oka, nie łączyć cieni (czy tez kredki) z dolną powieką...
co do sińców to nie wiem, też takie mam, wydaje mi się (może tlyko wydaje), że błyszczące cienie na powiekach troszkę kamuflują sińce.
Gdzieś czytałam żeby najjaśniejszy cień (odrobinkę) dać na środek górnej powieki, to ponoć powiększa oko.
Fachowcem nie jestem.
Konto usunięte: 1.Jaki makijaż aby powiększyć "optycznie" oczy.? (uwzględniając fioletowe prawie cienie pod oczami)
wytuszować dolne i górne rzęsy, od wewnątrz,na dole białą kredką, perłowe cienie, na górnej powiece możesz przedłużyć kreskę poza oko
http://ibeauty.pl/artykuly,1,43,56,jak-nakladac-podklad
spróbuj nakładać wilgotną pacynką lub bezpośrednio wilgotnym palcem
Konto usunięte: Nakładaj podkład zwilżoną gąbką. Zacznij od nasady nosa rozprowadzając promieniście po czole w kierunku linii włosów. Nakładając podkład na grzbiet nosa, poprowadź gąbkę na skrzydełka nosa i dalej okrężnymi ruchami na policzki. Nie zapomnij o powiekach, a szczególnie wewnętrznym kąciku oka. Kolejno nakładaj wokół ust, na brodzie i dobrze rozetrzyj na kości żuchwy kończąc tuż pod nią (nie nad nią!). Nie zapomnij wykończyć nakładanie podkładu na skroniach, przy uszach i wzdłuż linii włosów i brwi.
ciekawe ile czasu to zajmuje .
ja rozprowadzam palcami i też jest dobrze .
Kreske kredką albo eyelinerem na końcu w zewnętrznym kąciku kierować ku górze, do tego cienie do oczu, ciemniejszym kolorem wyciągnąć cień ku górze. Można też dokleić kępki sztucznych rzęs w zewnętrznym kąciku oka, dając efekt migdałowego kształtu oka.
Ja tak samo, nie wyobrażam sobie, że przed wyjściem "po bułki" mam siedzieć w łazience kilka godzin.
Dla mnie liczy się szybkość, a jakoś źle nie nakładam, bez tych technik wielkich ekspertów.
Nie mam czasu na pindrzenie się.
tak jak radza dziewczyny, odrzuc ciemne kolory, cienie, kredki wewnatrz oka i przy wewnetrznym kaciku
masz filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=q3XqfDV4SGU na youtube tego pelno, sama czasem korzystam ;)
jasno w kaciku, ciemno na zewnatrz:

prawidlowo pewnie nie nakladam, ale u mnie dziala

nakladam palcem

ja bym wyrzucila, ale czytalam tutaj, ze sa jakies podklady pod cienie :)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail