Witam :)
Ciągle tylko o sylwestrze i sylwestrze..
Więc postanowiłam założyć inny temat :)
Mianowicie, dbacie o swoją biżuterię w jakiś specjalny sposób?
Czy złoto, srebro, platyna itp wymaga jakiegoś konkretnego przechowywania?
Dzisiaj się dowiedziałam, że jeśli chcemy założyć perły to tylko i wyłącznie zaraz przed wyjściem, gdyż perfumy i ludzki pot sprawia, że perła matowieje gdyż zachodzą w zetknięciu z nią jakieś reakcje. Należy je również przechowywać w pudełeczku z poduszeczką bo są 'miękkie' (nie dosłownie ale chyba wiecie o co mi chodzi ;P) i łatwo można je porysować. Po ściągnięciu ich należy je również przemyć delikatnie wodą z mydłem.
Słyszeliście o tym?
Znacie też podobne zasady poprawnego użytkowania biżuterii aby posłużyła nam jak najdłużej?
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru :)
lista tematów
Dbanie o biżuterię. strona 1 z 2
Trzymam je w pudełeczkach, w których je dostaje :P
jeśli coś dostane w torebce ozdobnej to zawsze kupię jakieś opakowanie na to.
mam pare szkatułek drewnianych ale nie stosuje żadnych preparatów do czyszczenia.
czasami jak wyciągnę coś srebrnego na czym jest taki nalot to przetrę to ściereczką i od razu się błyszczy jak dawniej :D
Ja używam specjalnych ściereczek, płynów, moja mama bardzo lubi dbac o takie rzeczy ;-).
Oczywiście nie trzymam wszystkiego na kupie, tylko wszystko ma swoje oddzielne miejsce, zależenie od wykonania.
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Noszę jedynie kolczyki i bransoletkę z koralików, z Turcji, więc nie mam o co dbać :D
Trzymam porządek tylko, żeby mi się nie pogubiły i nie poplątały wiszące, długie kolczyki.
Szczurzyca: Trzymam porządek tylko, żeby mi się nie pogubiły i nie poplątały wiszące, długie kolczyki.
ja miałam kiedyś strasznie duzo tych metalowych kolczyków wiszących, każdy kolor :) i tata zrobił mi taki stojak na nie aby mi się nie plątały, a po 2 latach chodzenia w nich zrobiło mi się uczulenie i nie mogę w nich chodzić bo mi zaraz uszy puchną i bolą

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Konto usunięte: a po 2 latach chodzenia w nich zrobiło mi się uczulenie i nie mogę w nich chodzić bo mi zaraz uszy puchną i bolą
Musisz robic przerwy na normalne kolczyki, wtedy Ci się porządnie zagoją i będziesz mogła je nosic.
Też kiedyś miałam takie problemy, a teraz to nawet po plastikach mi nic nie jest, oczywiście o ile nie noszę ich codziennie.
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...