lista tematów
okulary nossss strona 2 z 3
czy wam tez odciskaja sie noski na nosie i po zdjeciu zostawiaja slad? czy po prostu moje okulary sa za 'ciasne'?
Babsy: popieram:) mam wade -6 dioptrii i od prawie 5 lat chodze w soczewkach, (okulary tylko z rana i wieczorem, zanim zaloze i po zdjeciu soczewek) bo nie lubie okularow, no i przy takiej wadzie szkla sa juz grube dosyc.
no ja mam takie szkla, ktorych sie nie sciaga w ogole, zakladasz i nosisz 30 dni :) wiec jak na razie nie mam w ogole okularow (mialam jedne, ale zlamaly mi sie w polowie)
Konto usunięte: jak to wygląda, po 30 dniach się zdejmuje ?
i jak to cenowo wychodzi?
bo nie lubię nosić okularów
no zakladasz jednego dnia i wlasnie po 30stu dopiero sciagasz:) ja zalozylam teraz 30 grudnia, wiec 28 wymieniam na nowe :)
mi cenowo wychodzi tak samo jakbym kupywala te dzienne - bo za pare place 15.50 funta - a za te ssciagane na noc placilam 13.50 za pare + plyn :)
no ja tez wlasnie okularow nie lubie :D
Konto usunięte: wam tez odciskaja sie noski na nosie i po zdjeciu zostawiaja slad? czy po prostu moje okulary sa za 'ciasne'?
Bo z moją wadą to soczewki nie są wskazane.
A na operacje nie mam, co liczyć, bo po najdalej pół roku bym znowu wróciła do tej wady. Mam to genetycznie zapewnione.u mnie optyk (okulista
nie wiem jaka roznica, ten co bada wzrok) zanim zamowilam szkla to dal mi pare (taka jednodniowa) na ktorej mi pokazywal jak sie wklada i czy sobie z tym poradze, zeby sie nie okazalo ze kupie a pozniej wyrzuce.optyk = sprzedawca oprawek
okulista = lekarz.
no właśnie w pl jest dość drogo. za parę soczewek miesięcznych płaciłam 70 zł + płyn za 50, więc dałam sobie spokój ;/
no to okulista. chociaz w sumie moze i jedno i drugie, bo w tym samym miejscu badaja wzrok i sprzedaja oprawki/szkla kontaktowe :P
Yukiko: no właśnie w pl jest dość drogo. za parę soczewek miesięcznych płaciłam 70 zł + płyn za 50, więc dałam sobie spokój ;/
no cenowo jest tak samo, z tym ze przykladowo inaczej wydac 13.50 kiedy zarabiasz 800 funtow, a inaczej wydac 70 kiedy zarabiasz 800 zlotych :)

jak to wygląda, po 30 dniach się zdejmuje ? 
za droga impreza ;P