czy wam tez odciskaja sie noski na nosie i po zdjeciu zostawiaja slad? czy po prostu moje okulary sa za 'ciasne'?
lista tematów
okulary nossss strona 2 z 3
Babsy: popieram:) mam wade -6 dioptrii i od prawie 5 lat chodze w soczewkach, (okulary tylko z rana i wieczorem, zanim zaloze i po zdjeciu soczewek) bo nie lubie okularow, no i przy takiej wadzie szkla sa juz grube dosyc.
no ja mam takie szkla, ktorych sie nie sciaga w ogole, zakladasz i nosisz 30 dni :) wiec jak na razie nie mam w ogole okularow (mialam jedne, ale zlamaly mi sie w polowie)
Konto usunięte: jak to wygląda, po 30 dniach się zdejmuje ?
i jak to cenowo wychodzi?
bo nie lubię nosić okularów
no zakladasz jednego dnia i wlasnie po 30stu dopiero sciagasz:) ja zalozylam teraz 30 grudnia, wiec 28 wymieniam na nowe :)
mi cenowo wychodzi tak samo jakbym kupywala te dzienne - bo za pare place 15.50 funta - a za te ssciagane na noc placilam 13.50 za pare + plyn :)
no ja tez wlasnie okularow nie lubie :D
Konto usunięte: wam tez odciskaja sie noski na nosie i po zdjeciu zostawiaja slad? czy po prostu moje okulary sa za 'ciasne'?

u mnie optyk (okulista

optyk = sprzedawca oprawek
okulista = lekarz.
no właśnie w pl jest dość drogo. za parę soczewek miesięcznych płaciłam 70 zł + płyn za 50, więc dałam sobie spokój ;/
no to okulista. chociaz w sumie moze i jedno i drugie, bo w tym samym miejscu badaja wzrok i sprzedaja oprawki/szkla kontaktowe :P
Yukiko: no właśnie w pl jest dość drogo. za parę soczewek miesięcznych płaciłam 70 zł + płyn za 50, więc dałam sobie spokój ;/
no cenowo jest tak samo, z tym ze przykladowo inaczej wydac 13.50 kiedy zarabiasz 800 funtow, a inaczej wydac 70 kiedy zarabiasz 800 zlotych :)