Konto usunięte: a sorry, ile się zwraca na robieniu takich paznokci? moja znajoma robi tipsy w domu, za 50zł i robi ładne(choć mi się nie podobają żadne i nigdy sobie nie zrobię) to ciekawi mnie ile kosztuje to wszystko do wykonania takich paznokci.
Hmm ja powiem tak - u mnie w domu stoi cały kufer do robienia paznokci, wraz z wyposazeniem bedzie wart hmm... z 2,500 - 3,000 tys a moze nawet wiecej? (zele, frezarka, akryl, tipsy, pilniki, cleaner, ozdoby, rzeczy do manicure itp itd.)
Kurs zrobiłam dwa lata temu w pazdzierniku. Za rzeczy na pewno mi sie zwrocilo, ale moim zdaniem? W domu sie nie dorobisz ;-) Nie opłaca się:
Ja pracuje na jednych z lepszych żeli u nas na rynku Nails Company (wcześniej także na alessandro). W salonie żelowe paznokcie robiłam przewaznie za 80 zł i wtedy to się opłaca, bo sam materiał to ok.. 10-20 zł, nie więcej. W domu robiłam już po 40, a za 20 zł siedzieć 1,5 h - 3 h?

Ale: jeśli ktoś kupi prosty zestaw na allegro za 200 zł to szybko się zwróci i oczywiscie będzie kase trzepać. Tansze zele są po 50 zł, wiec i koszt materiałów spada do ok 7 zł... Tylko czy będą klientki?

Takie żele są słabe jakościowo, szybko pękają, lubią się zapowietrzać i takie tam ;-) poza tym teraz tipsow wszedzie jest tyle, ze jak sie nie ma 20 kursów na zdobienia i nie robi się 8smego cudu swiata z paznokci to klient nie przyjdzie ;d