Każdy z nas marzy o pięknych, równych, zdrowych, mocnych i białych zębach.
Niestety, nie każdego matka natura takimi obdarzyła.
Stąd moje pytanie:
Licówki porcelanowe lub koronki - czy ktoś takie miał?
Czy zakładanie boli?
Czy to prawda, że licówki po pewnym czasie pękają i trzeba zakładać nowe?
lista tematów
Licówki porcelanowe. strona 5 z 6
To moja przychodnia jest jakaś dziwna chyba - świetni dentyści, ciesza, czysto, nowoczesny sprzęt

U mnie to samo - góra jakoś wygląda, z dołem gorzej

Ale ja to olałam i nie chciałam nosić tego świństwa.
Konto usunięte: To moja przychodnia jest jakaś dziwna chyba - świetni dentyści, ciesza, czysto, nowoczesny sprzęt
jestem w stanie uwierzyć, bo moja przychodnia jest na prawde zayebista, z tym, że nie mam dentysty tam. ale to na prawde rzadkość...
ja jak już wspominałam , założe sobie kiedyś kryształowy aparat, ale w chwili obecnej nie mam na zbyciu 7tys niestety

Nieźle xD
Ja toczyłam wojny w domu, by tego nie nosić

animka: jestem w stanie uwierzyć, bo moja przychodnia jest na prawde zayebista, z tym, że nie mam dentysty tam. ale to na prawde rzadkość...
Wiem, niestety... a to powinien być standart - w końcu płacimy podatek/ składkę [czy jak to tam się nazywa].
Pamiętam państwową dentystkę z dzieciństwa, która leczyła mi stały ząb - rozwierciła małą dziurkę, napiep.rzyła, wjechała mi wiertłem w dziąsło i po 2 miesiącach użerania się po prywatnych dentystach i klinikach dentystycznych musiałam mieć usunięty :/
A na początku był tylko malutki ubytek :/
animka: ja jak już wspominałam , założe sobie kiedyś kryształowy aparat, ale w chwili obecnej nie mam na zbyciu 7tys niestety u mnie dołu w ogole nie widać, ale jak się jakaś chollera tam zepsuje to jest masakra.
Dobry pomysł. Też myślę nad czymś takim powoli, ale jak na razie z forsą zbyt krucho u mnie.
Konto usunięte: Pamiętam państwową dentystkę z dzieciństwa, która leczyła mi stały ząb - rozwierciła małą dziurkę, napiep.rzyła, wjechała mi wiertłem w dziąsło i po 2 miesiącach użerania się po prywatnych dentystach i klinikach dentystycznych musiałam mieć usunięty :/
A na początku był tylko malutki ubytek :/
Ja jak byłam mała (pisałam to już wczesniej w tym wątku) to mama zabrała mnie do państwowej przychodni z mleczną piątką - bolała mnie. Dentystka zamiast mi go wyleczyć powiedziała, że trzeba wyrwać, jako małe dziecko wystraszyłam sie i nie chciałam otworzyć buzi

Moja siostra dwa lata temu u tej samej dentystki ale w prywatnym gabinecie miała rwany ząb, miał być plombowany ale za mocno wywierciła i po tygodniu ząb się ułamał prawie cały a plomba wypadła, powiedziała, że trzeba go wyrwać, ale zaczęła rwać i nie 'dała rady', całe dziąsło rozorane, ząb w połowie wyrwany a ona jej kazała jechac do chirurga twarzowo-szczękowego do innego miasta oddalonego od mojego o 10 km

Konto usunięte: Każdy z nas marzy o pięknych, równych, zdrowych, mocnych i białych zębach.
Niestety, nie każdego matka natura takimi obdarzyła.
ah jak ja się ciesze że od dziecka mam białe zeby jak śnieg

ale ja jestem chora na punkcie zebów
Licówki porcelanowe nie są w stanie bardzo zmienić koloru zębów ze względu na ich przezierność i grubość. jedynie jeśli masz krzywe zęby już byś musiała rozmawiać z dobrym prywatnym dentystą