Same robienie screenów zajęło mi prawie 30 minut. (wiadomo wycięcie pogrupowanie ich w osobne numerki)
Mam nadzieje, że to o czym chcę dzisiaj poruszyć będzie dobrym tematem do owocnej dyskusji :D.
Od jakiegoś roku oglądam przeróżne kanały na YouTube - głównie te urodowe.
Robię to oczywiście w celach poznania opini innych dziewczyn na dany produkt lub też dowiedzieć się o jakiś nowinkach w kosmetyce.
Parę dni temu natrafiłam na kanał pewnej 'dziewczyny'. Na swoim kanale oczywiście zamieszcza haule zakupowe (gdzie pojawiają się głównie kosmetyki z wyższej półki [Chanel,Bobby Brown,Dior,Lancome,Shiseido]), jak i co mnie zdziwiło masaż antystarzeniowy. Ukazywanie ludziom jak dba się o cere przynajmniej w Polsce zrobiło się dość 'modne' - sama się zastanawiałam czy nie stworzyć takiego kanału.
Oglądam filmiki dziewczyny i natrafiłam na 'Nocną Toaletkę' - czyli jak zmywa makijaż.
I teraz pozwólcie że przedstawie 'rysunkowo' jak to u Niej mniejwiecej wygląda.

Tak wygląda jej nocna toaletka... O_o
Słyszałam, że dziewczyna ma totalnie bzika na punkcie starzenia,antyoksydantów.
Np. zanim rano chociażby podniesie rolety - musi mieć nałożony krem z filtrem.
Czasami zastanawiam się czy to nie jest już choroba ..
Ze wzgledów kosmetycznych rozumiem demakijaż,tonizację oraz krem pod oczy/krem na noc na całą twarz. W zupełności te 4 kroki wystarczą by cera była dobrze pielęgnowana i miała promienny wygląd.
Pytania
Czy te pozostałe kroki to nie jest jakiś fanatyzm dotyczący starzenia ?
Filmik dotyczący ww. sytuacji trwa ok 8 minut - jest w przyśpieszonym tempie czyli zapewne zajmuje jej to okolo 30 minut .. tak mi się wydaje wiadomo(przynajmniej mi) śpieszy się ze zmyciem makijażu czy też jakiekolwiek brudu z twarzy po całym dniu byle szybko położyć się spać bo jest już się zmęczonym.
Czy Wy jakbyście miały takich 10 kroków (które widać że 7 dni w tygodniu stosuje) jak ta dziewczyna czy wytrałybyście w takich mocnych postanowieniach w ramach walki antystarzeniowej?

I milsze pytanie
Jak wygląda wasza nocna toaletka ? pomijając mycie zębów :D
ogólnie zapraszam wszystkich do nocnych rozmów urodowych.

(filmik jeżeli kogoś zainteresuje mogę podać nie podawałam tutaj bo lubicie patrzeć na obrazki z tego co wiem :D)