madzia2143
madzia2143
  2 февраля 2011 (pierwszy post)

Witam, mam zamiar zakupić podkład. Z całej masy podkładów jakie są dostępne ( na moja kieszeń :mrgreen: ) wybrałam dwa i to między nimi się zastanawiam.
Dużo dziewczyn miało tutaj te podkłady i liczę na pomoc!
Moja cera jest MIESZANĄ: sucha w okół ust, czasem się świeci w strefie T (ale delikatnie - najbardziej na nosie), mam widoczne pory na policzkach i wągry na nosie.
Oto one:
1. Revlon colorstay (w opisie jest napisane, że nadaje się dla cery mieszanej/tłustej - więc nie wiem czy nie zakupić dla cery suchej :woot: )

2. Max Factor Lasting Perfomance

Czekam na Wasze rady ;*

Darunia511
Darunia511
  2 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no z tego co widziałam to są wersje cera sucha/normalna i mieszana/tlusta. ja już sama nie wiem jaką mam cerę więc mam mętlik ale zdecyduje się raczej na Revlon, jeżeli będzie zbyt cięzki to sprobuje EDM ;)

ten do cery mieszanej jest cieższy z tego co mi wiadomo.
madzia2143
madzia2143
  2 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ten do cery mieszanej jest cieższy z tego co mi wiadomo.

stwierdziłam, że wezmę do suchej/normalnej. :)
nica555
nica555
  2 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Revlon colorstay

polecam. najlepszy podklad jaki do tej pory miałam. Trzeba tylko dobrze dokręcac zakrętke bo sie moze wylewac. Ale nie mam zastrzeżeń. NIe zostawia sladów na ubraniach co jest sporym plusem, dlugo sie trzyma, ładnie kryje i matuje. Cięzko go zmyć wodą choc dla mnie to raczej zaleta:)
madzia2143
madzia2143
  2 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: polecam. najlepszy podklad jaki do tej pory miałam. Trzeba tylko dobrze dokręcac zakrętke bo sie moze wylewac. Ale nie mam zastrzeżeń. NIe zostawia sladów na ubraniach co jest sporym plusem, dlugo sie trzyma, ładnie kryje i matuje. Cięzko go zmyć wodą choc dla mnie to raczej zaleta:)

miło to słyszeć bo właśnie ten wybrałam :) mam nadzieję, że będzie pasować do mojej cery :) i mi jej nie zapcha ;p
Killuminati
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 100
Killuminati
  3 февраля 2011

wejdź na KWC ; ) .. milion takich tematów

madzia2143
madzia2143
  3 февраля 2011
Killuminati
Killuminati: wejdź na KWC ; ) .. milion takich tematów

yyy od baaaardzo dawna korzystam z tego forum, wiem, że kobitki się tutaj znają.
Elph06
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 12
Elph06
  3 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jakoś nie wyobrażam sobie podkładu w formie kamienia na prawdę... trzeba pozniej jeszcze jakimś podrem twarz sypnąć? taki podkład nakładać na wcześniej nałożoną bazę lub krem czy nic nie trzeba?

Na krem. I jak ktoś wyżej napisał, on jest sypki, przesypuje się trochę do pokrywki, miesza pędzlem i okrężnymi ruchami nakłada na twarz:P Ja po nałożeniu kremu dla zmatowienia nakładam mąkę ziemniaczaną i na to podkład. Widzę, że zdecydowałaś się na Revlona, ale jakbyś kiedyś chciała zmienić to polecam EDM. Nie czujesz, że masz coś na cerze a wygląda dużo lepiej, przy czym jest bardzo wydajny bo swój zamówiłam niecały rok temu i ubyło hmm 1/5, może 1/6 z opakowania :P

A.

madzia2143
madzia2143
  3 февраля 2011
Elph06
Elph06: Na krem. I jak ktoś wyżej napisał, on jest sypki, przesypuje się trochę do pokrywki, miesza pędzlem i okrężnymi ruchami nakłada na twarz:P Ja po nałożeniu kremu dla zmatowienia nakładam mąkę ziemniaczaną i na to podkład. Widzę, że zdecydowałaś się na Revlona, ale jakbyś kiedyś chciała zmienić to polecam EDM. Nie czujesz, że masz coś na cerze a wygląda dużo lepiej, przy czym jest bardzo wydajny bo swój zamówiłam niecały rok temu i ubyło hmm 1/5, może 1/6 z opakowania :P

gdy skończy się revlon spróbuję edm :) trzeba mieć jakiś specjalny pędzel?
madzia2143
madzia2143
  3 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: trzeba mieć jakiś specjalny pędzel?

halo halo ;p
abstractly
abstractly
  3 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Moja cera jest MIESZANĄ: sucha w okół ust, czasem się świeci w strefie T (ale delikatnie - najbardziej na nosie), mam widoczne pory na policzkach i wągry na nosie.

Miałam tylko ten drugi, był ok, ale ma bardzo ciemne odcienie. Za tą samą cenę polecam MF Experience, 2 razy lepszy niż Lasting.
Elph06
Elph06
  3 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: trzeba mieć jakiś specjalny pędzel?

Niestety tak:P Najlepiej podobno sprawdza się Flat Top, mam go i polecam. Niestety teraz ceny skoczyły w górę i ja niecały rok temu kupowałam za ok 30zł, teraz kosztuje ok 50. Ale jest bardzo podobny do tego, tylko napis inny.

A.

madzia2143
madzia2143
  3 февраля 2011
Elph06
Elph06: Niestety tak:P Najlepiej podobno sprawdza się Flat Top, mam go i polecam. Niestety teraz ceny skoczyły w górę i ja niecały rok temu kupowałam za ok 30zł, teraz kosztuje ok 50. Ale jest bardzo podobny do tego, tylko napis inny.

gdy kupię podkład EDM to też sobie taki pędzel sprawię ;) narazie zamówiłam tego Revlona, ale mam jakieś obawy - no ale trudno, i tak wszystko trzeba przetestować niestety na własnej skórze :)
Elph06
Elph06
  3 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: gdy kupię podkład EDM to też sobie taki pędzel sprawię ;) narazie zamówiłam tego Revlona, ale mam jakieś obawy - no ale trudno, i tak wszystko trzeba przetestować niestety na własnej skórze :)

Przetestuj, może akurat będzie dla Ciebie dobry :) Ja wzięłam próbkę żeby użyć jej na specjalne okazje, wesele brata a za rok studniówka, żeby moja cera była taka hmm... trochę jak z photoshopu :P Rozumiesz, będzie dużo zdjęć itp. A że szkoda na 2 okazje kupować całego podkładu to stwierdziłam, że wezmę próbki. Trochę się pospieszyłam z wzięciem tej pierwszej, ale co mi szkodzi ;d
Co do EDM- jakbyś kiedyś myślała o minerałach to polecam forum wizażu, jest masa innych firm o takich samych cenach. Ja niby na EDM nie narzekam ale mam ochotę porównać do czegoś innego, chyba zamówię próbki Lucy Minerals. Na forum są organizowane zbiorowe zamówienia, nadziwić się nie mogę że wszystko tam działa tak ładnie (a przynajmniej na to wygląda, okaże się jak podepnę się do zamówienia pierwszy raz ;p ).

A.

madzia2143
madzia2143
  4 февраля 2011
Elph06
Elph06: Co do EDM- jakbyś kiedyś myślała o minerałach to polecam forum wizażu, jest masa innych firm o takich samych cenach. Ja niby na EDM nie narzekam ale mam ochotę porównać do czegoś innego, chyba zamówię próbki Lucy Minerals. Na forum są organizowane zbiorowe zamówienia, nadziwić się nie mogę że wszystko tam działa tak ładnie (a przynajmniej na to wygląda, okaże się jak podepnę się do zamówienia pierwszy raz ;p ).

oo nie wiedziałam , że tam takie akcje są, ale ja chyba miałabym jakieś obawy ;)
Elph06
Elph06
  4 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: oo nie wiedziałam , że tam takie akcje są, ale ja chyba miałabym jakieś obawy ;)

Tzn jakbym robiła zamówienie na grubsze pieniądze to faktycznie, ale teraz wyjdzie jakieś 15zł, więc jakby coś złego się podziało to dużo nie stracę. Najlepsze jest to, że dziewczyny tam nie mają praktycznie korzyści z tego, ceny liczą w arkuszu takie jakie są podane na stronach z których zamawiają, przesyłka jest dzielona na wszystkich a one jedynie dostają gratisy, o ile takie są. Mi osobiście by się nie chciało w to bawić, później trzeba to porozsyłać do tych kilku dziewczyn, a jedna organizatorka np robi zamówienia do kilku firm. Pierwszy raz spotkałam się z tym, że zwykłe forum tak się hmm, rozrosło i w ogóle ;p

A.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.