BreakMyFall18
BreakMyFall18
  7 марта 2011 (pierwszy post)

Witam.
Dziś temat z moich przygotowań do ślubu :and: troszkę Wam przynudzę. :*

A więc:
Udałam się dzisiaj do salonu sukien ślubnych (pierwszy raz). Szłam z zamiarem kupienia konkretnego modelu. W oko wpadł mi jeden taki jak chciałam (parę rzeczy jest do przeróbki: inna koronka, gdzieś dodać, gdzieś odjąć, dodać ramiączka albo zabudować dekolt, no i model był ecru ja będe miała białą i błyszczący tiul z brokatem ale nie ważne bla bla bla :D). Sądze, że po przeróbce będzie cudowna. ALE:
Potem pojechałam do dwóch innych salonów, noo... żadna suknia mnie nie zachwyciła, była jedna podobna do tej pierwszej ale ciągle porównywałam ją do tamtej.
I stąd moje pytanie:
1. Mam jeździć po innych salonach? I szukać czegoś innego, rozglądać się czy zostać przy tej?

Nie chce za bardzo mącić sobie w głowie bo obawiam się, że potem już w ogóle się nie zdecyduje...
Lepiej jeździć i oglądać czy zostać przy tej? Nie chce, żeby było tak, że wpłacę zaliczkę a potem zobaczę coś innego, no i koło się zamyka.

Co Wy byście zrobiły? Nawet w innej okoliczności i z kupnem innych rzeczy np. swetra, macie podobnie? Zawsze wracacie i tak po ten pierwszy upatrzony?

:woot:

:całusek:

A suknia wygląda PODOBNIE do tej, tylko góra nie jest w takie serduszko tylko prosta, gorset nie jest cały z koronki, przy piersiach ma tiul w takie jakby zakładki nie wiem jak to ująć :woot:, a dół z tiulu ale 'gładki i lejący' a nie taki pomarszczony.
I z gorsetu koronka jest też naszyta tak na suknię, że nie odcina się tylko ładnie połączona. Wszystko bez żadnych aplikacji, bolerko do kompletu.

pokahontazz
pokahontazz
  7 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Dziś temat z moich przygotowań do ślubu troszkę Wam przynudzę. :*

ależ Ci kurna zazdroszczę!!!!

Konto usunięte
Konto usunięte: Może też coś takiego jakby

ne, taka średniawka... szkoda, że nie masz gdzies takiej samej jak będziesz miala... a gdzies mialam zajebista stronke z sukniami...

Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Mam jeździć po innych salonach?

jak masz czas to jedź gdzieś jeszcze, może wpadnie Ci w oko cos, czego nie trzeba będzie jakos bardzo przerabiać... moja przyjaciółka super trafiła, pojechała, przymierzyla i kupiła, zero przeróbek, pierwsza kiecka i na slubie wygladała jak księżniczka:)

Konto usunięte
Konto usunięte: a dół z tiulu

z ciulu? :mrgreen:
Fieska
Fieska
  7 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Mam jeździć po innych salonach? I szukać czegoś innego, rozglądać się czy zostać przy tej?

Ja bym radziła szukać czegoś innego. Te suknie są okropne. Bynajmniej mnie się takie nie podobają i nigdy nie założyłabym takiej na moje wesele. Obślizgły tiul w kształcie bombki na dole i ta kosmiczna góra robią wrażenie niczym z ruskiego wesela. Osobiścię wolę proste, ładne suknie.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
machu221
machu221
  7 марта 2011

ta z góry to nie bardzo :D

mmaryjka
mmaryjka
  7 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Mam jeździć po innych salonach? I szukać czegoś innego, rozglądać się czy zostać przy tej?

moja koleżanka na której ślubie byłam ostatnio miała suknię wybraną już kilkanaście miesięcy przed ślubem, ale uznała, że kupi niedługo przed terminem. ciągle jeździła po salonach z całej polski i chyba 1,5 miesiąca przed ślubem kupiła zupełnie inną kieckę, także chyba warto.

Konto usunięte
Konto usunięte: Co Wy byście zrobiły? Nawet w innej okoliczności i z kupnem innych rzeczy np. swetra, macie podobnie?

jeśli chodzi o takie bzdury to biorę wszystkie jakie mi się podobają, ale jednak ślub to trochę coś innego.
NeverGoodEnough
NeverGoodEnough
  7 марта 2011

Suknia jest ładna ale moim skromnym zdaniem na ten 1 dzień powinnas miec swoją wymarzoną sukienke, a przymierzając ją oczy powinny ci sie błyszczec z zachwytu. Po tym w jaki sposob napisałas ten temat nie jestes zdecydowana, więc radziłabym szukac dalej. Wiadomo są gusta i gusciki nam tutaj na forum nie musi się podobac to co tobie akurat się podoba, co jak co ale w sukni musisz czuć sie pięknie

pijana
pijana
  7 марта 2011

Też uważam, że powinnaś znaleźć swój ideał :-) Skoro masz jakiekolwiek wątpliwości to warto jeszcze poszukać.

Tricia
Tricia
  8 марта 2011

piękna, Dorota Odój.

jak księżniczka :zakochany:

http://www.dorotawormuth.pl/p/pl-suknie-slubne
Tricia
Tricia
  8 марта 2011

GIAMBATTISTA VALLI, do kupienia miedzy innymi na net a porter
jestem w niej zakochana, ale cena 7,225€ odstrasza...
ToxicRat
ToxicRat
  8 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Mam jeździć po innych salonach? I szukać czegoś innego, rozglądać się czy zostać przy tej? Nie chce za bardzo mącić sobie w głowie bo obawiam się, że potem już w ogóle się nie zdecyduje... Lepiej jeździć i oglądać czy zostać przy tej? Nie chce, żeby było tak, że wpłacę zaliczkę a potem zobaczę coś innego, no i koło się zamyka. Co Wy byście zrobiły? Nawet w innej okoliczności i z kupnem innych rzeczy np. swetra, macie podobnie? Zawsze wracacie i tak po ten pierwszy upatrzony?

Na Twoim miejscu jeszcze bym się rozejrzała - właśnie po to, by nie było sytuacji, że zapłacisz, a jednak zobaczysz później inną, ładniejszą.
Porozglądaj się jeszcze trochę.

Zawsze też możesz zaprojektować taką, jaką dokładnie chcesz i dać uszyć... :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: Może też coś takiego jakby

Ładna :w00t:
Lilo
Lilo
  8 марта 2011

Powiem Ci, że moja siostra pół roku szukała sukienki takiej jaką sobie wymarzyła. Miała już dokładnie ustaloną jak ona miałaby wyglądać. Pozwiedzała wszystkie salony mody ślubnej w Szczecinie i okolicach. Z ciekawości zajrzała na allegro i tam znalazła swoje cudo. Sukienka miała zupełny inny krój niż ta, którą ona chciała. Także czasem dobrze jest przymierzyć też inne sukienki, nie te które przypominają nasze wymarzone- naprawdę. Tym bardziej, że Ty jesteś szczupłą dziewczynom może być Ci łatwiej (moja siostra nie jest szczupła, ale też nie jest gruba ale ma duże piersi co było problemem w znalezieniu odpowiedniej sukienki) . A taką miała na swoim ślubie:

Mi osobiście ona się bardzo podobała, niestety zdjęcia nie oddają w całości jej piękna i uroku.

PS odważna musiała byś skoro kupywała sukienke przez internet a wcześniej na oczy jej nie widziala (jedynie zdjęcia). ;-)

Gothiclady
Gothiclady
  8 марта 2011

słuchaj, a nie lepiej byłoby poszukać dobrej krawcowej która na prawdę zna się na rzeczy? nie wiem kiedy masz ten ślub, bo jeśli prędko to raczej nie zdążyłabyś uszyć :)

sorry, że tak się wcisnę ale ostatnio trafiłam na stronę z zajebiaszczymi sukniami ślubnymi i kilka mi się spodobało:

póki co robię w majty za ta ostatnią, a któraś z nich na pewno pójdzie do uszycia. chyba czas się odchudzać ;)

BreakMyFall18
BreakMyFall18
  8 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja bym radziła szukać czegoś innego. Te suknie są okropne.

nie pytałam o zdanie, czy Wam się podoba ;-) mi sie ma podobać, nie Tobie, jak będziesz miała swój ślub to kupisz inną :ziober2: JA CHCE TAKĄ PODOBNĄ JAK FOTA NR 1

No tamta od razu wpadła mi w oko ta pierwsza co mierzyłam :and: wlazłam do salonu i powiedziałam:
-Mamo, to jest to! Ale w kolorze białym.
Zależało mi, żeby była troche księżniczkowa: dół z tiulu, góra gorset - oczywiscie nie osobno tylko cała suknia.

Ja bardzo nie lubie takich ciężkich rzeczy: sukien z takimi podpięciami, marszczeniami, fałdkami, jakimiś bezami, ani takich warstwowych np góra z atłasu a pod spodem wychodzi jakaś koronka czy tiul.
Chciałam, żdeby sukienka była lekka a tiul sprawia takie wrażenie :and:

No ona jest cudowna, taka delikatna, ma piękny krój idealnie na mnie leży! Oczywiscie bede miała uszytą nową suknie, specjalnie na miarę i z moimi wskazówkami.
Chciałam, żeby pasowała do mnie, mam dosyć delikatną budowę, włosy a ona mnie nie przytłacza.

Ale macie rację: pojadę jeszcze sie porozglądać, a jak nic nie wpadnie w oko kupie tą (chociaż i tak wiem, że ją kupie bo chyba się w niej zakochałam:zakochany:)
Dziękuje Wam ślicznie za rady!
Babsy
Babsy
  8 марта 2011
Gothiclady
Gothiclady: trafiłam na stronę z zajebiaszczymi sukniami ślubnymi

jak sie nazywa ta stronka:D?
Brzeginka
Brzeginka
  8 марта 2011
Gothiclady
Gothiclady: sorry, że tak się wcisnę ale ostatnio trafiłam na stronę z zajebiaszczymi sukniami ślubnymi i kilka mi się spodobało:

O! Jeśli komuś kiedyś uda się zawlec mnie do USC celem zalegalizowania naszego związku, to słowo honoru, pójdę właśnie w takiej kiecce jak któraś z tych przez Ciebie znalezionych :D
I będę wyglądała PRAWIE jak Anja Orthodox, O!
Gothiclady
Gothiclady
  9 марта 2011
Babsy
Babsy: jak sie nazywa ta stronka:D?

http://gothicweddingdresses.webs.com/ :ziober2:

Brzeginka
Brzeginka: Brzeginka

ta 3. od końca co raz bardziej mi się podoba :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.