Konto usunięte: 1. Czy przy kupnie kosmetyków, perfum etc. zwracacie uwagę na opakowanie ? Może Was ono zachęcić bądź zniechęcić do zakupu danej rzeczy ? Jakie opakowania lubicie, jakie Was odstraszają ? Mile widziane przykłady
Ostatnio miałam wykłady z przedsiębiorczości o funkcjach opakowań :D
więc opakowanie ma za zadanie głównie:
-chronić zawartość przed czynnikami zewnętrznymi
-chronić środowisko przed tym co znajduje się w środku
-ma informować o zawartości, cenie itp.
Ale niestety dzisiaj też zachęca do kupna, szczególnie gdy tkwi pożądane logo marki...
Konto usunięte: 2. Reklama bywa dla Was bodźcem do kupienia jakiegoś produktu czy staracie się być obojętni na jej wpływ ?
+ Może macie jakieś nowe kosmetyczne odkrycia lub przeciwnie - kupiliście ostatnio kompletnego gniota ? Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam
Ja z reklam dowiaduję się o nowościach. I często kupię coś co reklamują, jeśli służy kupuję ponownie jeśli nie to nie wracam :P ale często kupuję rzeczy nieznane (przynajmniej ostatnio, bo kiedyś kupowałam tylko drogie i markowe rzeczy)
Konto usunięte: 1. Czy przy kupnie kosmetyków, perfum etc. zwracacie uwagę na opakowanie ? Może Was ono zachęcić bądź zniechęcić do zakupu danej rzeczy ? Jakie opakowania lubicie, jakie Was odstraszają ? Mile widziane przykłady
Zwracam. :-) Na jakość wykonania itp. Szczególnie lubię opakowanie z Dior Addict 2, jest bardzo w moim stylu - delikatne o kobiece. Kiedy zobaczyłam je pierwszy raz, domyśliłam się, że zapach będzie taki sam - delikatny, kobiecy, zmysłowy :-)