Witam w ten piękny słoneczny poranek
Nigdy nie lubiłam sportu. Nie ćwiczyłam (nawet na wf-ie), szybko się męczyłam a każde podjęcie próby w robieniu porannych brzuszków kończyło się klapą. Mam problem z nieregularną wagą ; tyję i chudnę. Moje ciało jest mało jędrne do tego na pupie, po wewnętrznej stronie ud i na brzuchu pojawił się cellulit! Mój plan jest taki : codziennie rano brzuszki, basen raz w tygodniu i rower. Moje pytania :
- jak ujędrnić ciało? (jakie ćwiczenia, jakie peelingi, żele i balsamy)
- jak pozbyć się cellulitu?
Dodam, że nie potrzebuję schudnąć. Chcę zachować regularną wagę.
Za sensowne odpowiedzi dziękuję
rewolucje wiosenne strona 1 z 2
Peelingi koniecznie! Gruboziarniste najlepiej. I kup sobie jakąś szorstką rękawicę albo gąbkę antycellulitową i szoruj. Potem wmasuj jakiś balsam antycellulitowy. Słyszałam też, że są jakieś rajstopy antycellulitowe

Ogólnie ciężko... no i jak się go pozbędziesz to już i tak musisz uważać bo to cholerstwo lubi nawracać :)
Ja bym dodał do tego poranny jogging i trochę więcej basenu. Rower wyrabia głównie mięśnie nóg,łydek itd. Jeśli zaczniesz jeździć co dzień dajmy na to po ok. 30 minut ,to wtedy możemy mówić o treningu aerobowym , spalasz wtedy równomiernie tłuszcz z powierzchni całego ciała.
Na pewno kupię taką gąbeczkę :)
A masz jakiś konkretny sprawdzony?
Aż takiego problemu z tym cellulitem to ja nie mam ;p
To powodzenia! Trzymajmy się razem

Ja mam ten sam plan co ty, tylko, że dodatkowo odchudzam się od dwoch tygodni. Na ujedrnienie i celulit polecam masaze rolletic ja chodze i już widze efekty, dodatkowo ćwicze na bieżni vacu fit, wibrze, a od dzisiaj wieczorkiem biegam z kolezanką, do tego dieta i mam nadzieje, że będzie dobrze. A na cellulit używam kremu firmy elancyl Offensive Cellulite, ale możesz kupić coś tańszego. Pij dużo płynów i herbaty zielonej
Co do balsamow to ja polecam serie z ziaji na cellulit i ujedrniania w takich czarnych lub brazowych butelkach nie pamietam już ale na pewno w kazdej drogerii znajdziesz. Jak już ktoś wczesniej wspomniał masaż pod prysznicem rękawicą do masazu, dla poprawienia krazenia raz zimna woda raz ciepła
Nie Ty jedna :D
Od piątku robię te ćwiczenia
http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY plus ramiona i nogi.
No i mniej jem, nie solę potraw i masuję się ostro i kremuje czymś antycelullitowym.
temat o dietach, ćwiczeniach jest tutaj...

tak, ale temat zahacza o pozostałe tematy, moim zdaniem do zamknięcia.
jedna dziewczyna miała zamknięty temat, bo pytała o tusz a przy okazji o szampon syoss, musi być sprawiedliwość.
Bardzo pomaga :)
Na razie nie... Agoosiaa polecała serum rozgrzewające z Eweline ( o ile pamiętam ). Słyszałam, że kosmetyki z Tołpy są dobre i chyba je zakupię :)
Od razu mi raźniej