BreakMyFall18
BreakMyFall18
  14 марта 2011 (pierwszy post)
:calusek:

Mam ogromny problem i potrzebuję ratunku i pomocy.

Otóż: mam w pracy koleżankę, która delikatnie mówiąc... NIE MYJE SIĘ I ŚMIERDZI.
Kiedy się uśmiecha, widać na zębach grubą warstwę osadu, ogólnie widac, że nie myje zębów, są żółte, dziąsła ma takie czerwone jakby stan zapalny, a kiedy stoi się blisko niej a ona się odezwie.. Uwierzcie, że 'poranny kapeć' w buzi to jest delikatny zapach. No nie da się wytrzymać. Naprawdę, zbiera mi się na wymiot z tego smrodu.
Dodatkowo - kiedy ma okres po całym salonie roznosi się smród, wtedy mam wrażenie, że nie pracuję w Salonie Fryzjerskim tylko w ... Tesco na stoisku z rybami. Ciuchy ma brudne, pachną takim specyficznym zapachem, przychodzi z bardzo tłustymi włosami.
Dodatkowo jak zaczynała pracę (FRYZJERKA!!!) to przyszła z Wszami, ostatnio sytuacja się powtórzyła, koleżanka znalazła u niej wesz, ale szefowa nas zganiła, że się na nią uwzięłyśmy i wymyślamy.
Dodatkowo jak myję jej włosy czy robimy sobie wzajemnie makijaż kiedy mamy czas (tzn ja jej jak mnie prosi, bo nic jej nie pozwalam robić na mnie - ani włosów, paznokci, nic - zwyczajnie się brzydzę, i tak się męczę, kiedy muszę jej coś zrobić:nie:), to na szyi no widać taki brud itp.

Sprawa jest skomplikowana - jest to dziewczyna bardzo młoda, z ubogiej rodziny (kur... rozumiem, że ktoś jest biedny ale ona ma w domu wode, kiedyś do klasy chodziłam z dziewczyną, co nie miała łazienki i zawsze była czysta i pachnąca!!!), dodatkowo chora bo ma jakiegoś garba i jakieś tam operacje na kręgosłup i Szefowa jest bardzo za nią. :nie: Sądzi, że wszyscy się od niej odsuwają, bo jest biedna i ma gorsze ciuchy itp, 'koleżanka' skarży się, że czuje się źle u Nas. Czy Kierowniczka tego nie czuje? A może jest tak zaślepiona? NIE WIEM. Nie jest ani wybitną fryzjerką (a raczej zawsze trzeba po niej poprawiać, raz jak strzygła irokeza to trzeba było tył wygolić bo 'ups, trochę mi SPIEPRZYŁ' :ninja) ani nic w sobie nie ma drygu itp.

Ostatnio zostałyśmy we trzy i Kierowniczka poruszyła tą sprawę, chciałam powiedzieć dlaczego tak się dzieje, ale powiedziała 'że nie chce o tym rozmawiać a koleżanka pewnie też nie za bardzo chce' - i to jest wymigiwanie się od problemu i tak ciągle. Dodatkowo ją faworyzuje, jak mamy wolny czas to ona ma we wszystkim pierwszeństwo i wszystko my jej musimy robić (włosy, paznokcie itp i to za darmo, nawet materiałów nie pokrywa) a my jesteśmy zawsze na końcu.

I co ja mam zrobić? Jak jej to powiedzieć? Jak to załatwić? Wiem, że ona taka jest po prostu z lenistwa, a nie dlatego, że jest biedna. Kiedyś koleżanka jej powiedziała ' (imię), noś ze sobą gumę do pracy bo z Tobą się wytrzymać nie da!'
Szefowa od problemu ucieka, a ja boję się, że kiedyś prosto w twarz jej powiem:
'Umyj się w końcu, bo strasznie śmierdzisz i rzygać mi się chce, kiedy do mnie mówisz!'

RATUNKU!
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  14 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: zrób tak jak robia porywacze, powycinaj litery z kolorowej prasy, posklejaj to i bedzie wszystko pieknie, pamietaj o białych rekawiczkach i by nie wpaść na poczcie, wjedziesz jej na psychę lekko ale w szczytnym celu

hahaha

dobra - problem rozwiązany, dziękuje Wam a teraz możemy sobie podyskutowac o ludziach, którzy się nie myją haha :D
mmaryjka
mmaryjka
  14 марта 2011
animka
animka: no właśnie ja bym nasłała

ja bym jej ogoliła łeb bo wszy to naprawdę jest jakaś tragedia. kurna, mamy XXI wiek

Konto usunięte
Konto usunięte: ja bym od razu zauważyła u mnie choćby same białe gnidy, no kur... teraz juz nie ma podobno, nie wiem bo od tego czasu nie mialam okazji grzebac w jej wlosach, chodzi mi od tej ostatniej sytuacji co kolezanka widziała wszę

wiesz, wszy jest ciężko wytępić jeśli się nie ogoli i kurna dalej nie myje. ja bym naprawdę zrobiła aferę gdybym zauważyła u kogoś z mojej grupy wszy. fuuuuuuuuuj!
WiadomoOd1410
WiadomoOd1410
  14 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: dobra - problem rozwiązany, dziękuje Wam a teraz możemy sobie podyskutowac o ludziach, którzy się nie myją haha :D

nie wypowiadam sie bo jak po siłowni zjem śledzia to jestem istnym skunksem
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  14 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wiesz, wszy jest ciężko wytępić jeśli się nie ogoli i kurna dalej nie myje. ja bym naprawdę zrobiła aferę gdybym zauważyła u kogoś z mojej grupy wszy. fuuuuuuuuuj!

nie nie, wcale nie
teraz sa takie środki, że uśmiercają wszystko od razu - wystarczy wyczesać martwe jaja i wszy i umyć włosy. nie trzeba już ścinac włosów
ale: ja mam malutką siostrzenice, koleżanki mają dzieci a wszy roznoszą choroby :/

Konto usunięte
Konto usunięte: nie wypowiadam sie bo jak po siłowni zjem śledzia to jestem istnym skunksem

co innego zjeść śledzia a co innego się nie myć
Szczurka
Szczurka
  14 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja bym jej ogoliła łeb bo wszy to naprawdę jest jakaś tragedia. kurna, mamy XXI wiek

Zawsze się może zdażyć, że człowiek złapie od kogoś, szczególnie, jak ma częsty kontakt z zawszoną osobą.
Ale mamy apteki, gdzie za parę złotych można kupić odpowiedni środek, który wytępi wszy! Posiadania tego świństwa na łbie nie da się niczym wytłumaczyć, no chyba, że ktoś lubi, jak go robactwo żre.

Golić łba nie trzeba, wystarczy potraktować robactwo chemią i usunąć martwe gnidy z włosów, jeśli już ktoś chce mieć długie.
WiadomoOd1410
WiadomoOd1410
  14 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: co innego zjeść śledzia a co innego się nie myć

ale zobacz masz miks chamskiego meskiego potu, plus mocny odór śledziowy, mozna czasem do tego dodać gazy po plackach owsianych, wtedy 3w1
Szczurka
Szczurka
  14 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale zrozum motyw, że ona skończyła szkołę fryzjerską i miała wszy, w stopniu zaawansowanym. to tak samo, jakby lekarz chodził z zapaleniem płuc i nie wiedział, że je ma.

To ona głupia jakaś jest po prostu :zonk: nie kumam, jak można nie zauważyć, że ma się robale łażące po głowie!
mmaryjka
mmaryjka
  14 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: teraz sa takie środki, że uśmiercają wszystko od razu

te środki działają jak ktoś ma początki, kiedy te wszy jeszcze nie są 'wszami mordercami'. kiedyś na izbie przyjęć pijak przyniósł wszy - 4 studentów musiało się ogolić w tym jedna dziewczyna. masakra, dlatego ja bym tej lasce wszystko powiedziała wprost, że się boicie o swoje zdrowie bo naraża was na zarazę, a pisanie listów etc jest w moim odczuciu nieco infantylne
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  14 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Zawsze się może zdażyć, że człowiek złapie od kogoś, szczególnie, jak ma częsty kontakt z zawszoną osobą.

jak złapie - to ma jedną wsze i kilka jajek, ale kiedy na głowie chodzi pełno wszy a włosy są pokryte gnidami to jest to typowa wszawica w stopniu zaawansowanym i to kurde trzeba czuc :/
mmaryjka
mmaryjka
  14 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Posiadania tego świństwa na łbie nie da się niczym wytłumaczyć, no chyba, że ktoś lubi, jak go robactwo żre.

ja bym osobę która ma wszy i nic z tym nie robi, bo nie mówię o kimś kto się od takiego brudasa przez przypadek zaraził, zrównałabym z ziemią. nie wiem, wszy wywołują u mnie agresję.
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  14 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: te środki działają jak ktoś ma początki, kiedy te wszy jeszcze nie są 'wszami mordercami'. kiedyś na izbie przyjęć pijak przyniósł wszy - 4 studentów musiało się ogolić w tym jedna dziewczyna. masakra, dlatego ja bym tej lasce wszystko powiedziała wprost, że się boicie o swoje zdrowie bo naraża was na zarazę, a pisanie listów etc jest w moim odczuciu nieco infantylne

aha, to one też zwlekały bo musiały mieć już stopien zaawansowany skoro musiały się zgolić :woot:
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  14 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja bym osobę która ma wszy i nic z tym nie robi, bo nie mówię o kimś kto się od takiego brudasa przez przypadek zaraził, zrównałabym z ziemią. nie wiem, wszy wywołują u mnie agresję.

u mnie też, szczegolnie, ze ona jest fryzjerką.
Szczurka
Szczurka
  14 марта 2011

W sumie... po godzinach siłą ją na fotelu przytrzymać, opiedolić jej łeb na 3 mm i zlać denaturatem i tak pognać do domu - więcej ze wszami nie przyjdzie xD

WiadomoOd1410
WiadomoOd1410
  14 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: W sumie... po godzinach siłą ją na fotelu przytrzymać, opiedolić jej łeb na 3 mm i zlać denaturatem i tak pognać do domu - więcej ze wszami nie przyjdzie xD

ale z ciebie skinófffa
Szczurka
Szczurka
  14 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jak złapie - to ma jedną wsze i kilka jajek, ale kiedy na głowie chodzi pełno wszy a włosy są pokryte gnidami to jest to typowa wszawica w stopniu zaawansowanym i to kurde trzeba czuc :/

No to może ona o nich wie i je czuje, ale ma to gdzieś i nie przeszkadza jej to... :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: ja bym osobę która ma wszy i nic z tym nie robi, bo nie mówię o kimś kto się od takiego brudasa przez przypadek zaraził, zrównałabym z ziemią. nie wiem, wszy wywołują u mnie agresję.

U mnie też. W sumie do dziś mam stracha, że znów się natknę na taką świnię w moim otoczeniu ;/
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.