Cześć!
Mam do Was kilka pytań i nadzieję, że pomożecie. :)
1) Błyszczyk/balsam do ust - smakowy, pięknie pachnący, nadający delikatny kolor (albo wcale, idealny byłby bezbarwny, taki, który niezbyt mocno "maluje"... nie potrafię wytłumaczyć lepiej, mam nadzieję, że rozumiecie ;D), nie sklejający warg. Cena do 10zł.
2) Puder do twarzy do cery mieszanej (skłonność do wyprysków, ostatnio lekkie przesuszenie poza "strefą T") - w kamieniu bądź kuleczkach, jak najbardziej naturalny po nałożeniu, o przyjemnym zapachu (miałam jeden niewyobrażalnie cuchnący, moja kosmetyczna wpadka, stąd prośba), mile widzialny mineralny. Cena do 15-20zł - może być nieco droższy, jeżeli rekomendujecie swoją absolutną miłość w tej dziedzinie. ;D
3) Korektor do twarzy - głównie na sińce pod oczami, ale też drobne krostki, niedoskonałości. Jeżeli ktoś spotkał się z takim "all in 1", byłabym niezmiernie wdzięczna - jeżeli nie, kupię każdy osobno. ;) Cena do 10-15zł.
Pytam o produkty dostępne w Rossmann'ie, Naturze lub niesieciowych sklepach kosmetycznych. :) Z góry dziękuję za pomoc! ;*
Pozdrawiam, Kinga.
lista tematów
Błyszczyk/balsam, puder, korektor strona 1 z 2
Kiniowska: 1) Błyszczyk/balsam do ust - smakowy, pięknie pachnący, nadający delikatny kolor (albo wcale, idealny byłby bezbarwny, taki, który niezbyt mocno "maluje"... nie potrafię wytłumaczyć lepiej, mam nadzieję, że rozumiecie ;D), nie sklejający warg. Cena do 10zł.
smackers
Kiniowska: 2) Puder do twarzy do cery mieszanej (skłonność do wyprysków, ostatnio lekkie przesuszenie poza "strefą T") - w kamieniu bądź kuleczkach, jak najbardziej naturalny po nałożeniu, o przyjemnym zapachu (miałam jeden niewyobrażalnie cuchnący, moja kosmetyczna wpadka, stąd prośba), mile widzialny mineralny. Cena do 15-20zł - może być nieco droższy, jeżeli rekomendujecie swoją absolutną miłość w tej dziedzinie. ;D
Rimmel Stay Matt albo Maybelline
Kiniowska: 3) Korektor do twarzy - głównie na sińce pod oczami, ale też drobne krostki, niedoskonałości. Jeżeli ktoś spotkał się z takim "all in 1", byłabym niezmiernie wdzięczna - jeżeli nie, kupię każdy osobno. ;) Cena do 10-15zł.
Bourjois - healthy mix. Super jest, polecam.
Kiniowska: 1) Błyszczyk/balsam do ust - smakowy, pięknie pachnący, nadający delikatny kolor (albo wcale, idealny byłby bezbarwny, taki, który niezbyt mocno "maluje"... nie potrafię wytłumaczyć lepiej, mam nadzieję, że rozumiecie ;D), nie sklejający warg. Cena do 10zł.
smackers

Kiniowska: 2) Puder do twarzy do cery mieszanej (skłonność do wyprysków, ostatnio lekkie przesuszenie poza "strefą T") - w kamieniu bądź kuleczkach, jak najbardziej naturalny po nałożeniu, o przyjemnym zapachu (miałam jeden niewyobrażalnie cuchnący, moja kosmetyczna wpadka, stąd prośba), mile widzialny mineralny. Cena do 15-20zł - może być nieco droższy, jeżeli rekomendujecie swoją absolutną miłość w tej dziedzinie. ;D
do 20 zł przeważnie cuchną

Kiniowska: 3) Korektor do twarzy - głównie na sińce pod oczami, ale też drobne krostki, niedoskonałości. Jeżeli ktoś spotkał się z takim "all in 1", byłabym niezmiernie wdzięczna - jeżeli nie, kupię każdy osobno. ;) Cena do 10-15zł.
dziewczyny bardzo polecaja potrojny z essence w takiej cenie gdzies, ale ja jeszcze go nie napotkalam.

Koleżanka ma z nivei, chyba jakiś nowy- cytrynowy. Pięknie pachnie:)

A.

Waniliowa, po nałożeniu wygląda na ustach jak bezbarwny błyszczyk, a jak nawilża! Najlepsza

Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.
nie lubię błyszczyków ale polecam pomadkę bebe
miałam z vibo i ładnie pachniał,przypadł mi do gustu
Ja uwielbiam 'Shiny licious, fruity gloss' z Mayebellinu, ale nie mam pojecia ile kosztuja (z tego co widze w necie to do 20zl). Ale sa przepyszne ! Najlepszy jest koloru kremowego, smak waniliowy, nie ma koloru na ustach, raczej tlyko sie blyszczy. Lubie tez 'shiny cherry' i jeden ciemno rozowy, nie pamietam jak sie nazywa. Wszystkie generalnie sa malo koloryzujace ale pieknie pachna i smakuja.
Do Nivei wrócę pewnie ze względu na nawilżenie, póki co zależy mi na smaku i zapachu. :)
Wypróbuję przy najbliższej okazji i szeregu innych pomadek. ;D
Brzmi ciekawie. ;D Ale... czy znajdę go w Rosmann'ie?

Rozejrzę się za nimi, dziękuję. :)
Mogłabyś podać nazwę i orientacyjną cenę? Skłonna jestem zapłacić więcej w imię dobrej jakości. ;D
W okrągłym, płaskim pudełeczku, podzielonym na 3 części, z przezroczystym wieczkiem? ;D O takim czytałam przed chwilą...
A jaki konkretnie?
Konto usunięte: 'Shiny licious, fruity gloss' z Mayebellinu
Wszystkie generalnie sa malo koloryzujace ale pieknie pachna i smakuja.
Właśnie o czymś takim myślałam! :) Dziękuję, rozejrzę się za nim.
Nawet tak nie myśl! ;P
(przepraszam, że tak podwójnie, ale za późno odświeżyłam stronę ;/)
nie, w super pharmie.
polecam balsam do ust everyday minerals, chyba 17 złotych płaciłam (?)
no i ewentualnie smackers, ale w sztyfcie, bo imo te w tubce są do dupy.
z całym szacunkiem, ale nie nałożyłabym pudru za 15 złotych na twarz, a zwłaszcza z problemami skórnymi.
essence, inglot